Путин отново опря до Кудрин

Либералният икономист Алексей Кудрин е назначен за зам-председател на Икономическия съвет при президента на Русия.

Обратно в новината

Коментари - Путин отново опря до Кудрин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като чете коментариите на тълпата по долу човек разбира, че Русия е на прав път, иначе защо ще има такава злоба безмозъчна?! Или наистина им се плаща да плюят?

Да живее България!Пет пари не давам за Русия и т.н. Копейкаджиите като теб се занимавайте с каквото искате и си стойте в Русия

Данните са взети от годишника на UNESCO за 2013 година и са почти на 100 процента точни. ПУТИН: Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти и издигна Русия от 36-то на 6-то място в света. Вдигна средната заплата в Русия от 80 долара през 2000 г. до 700 долара сега. Увеличи средната пенсия 14 пъти. Национализира 65 % от нефтената и 95 % от газовата промишленост. Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти. Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3). Увеличи военните разходи 30 пъти. Издигна Русия на 2-ро място в света по износ на зърно. (САЩ са на 4-то място). В момента строи няколко нови автомобилни завода. Забрани на депутатите в Държавната дума да имат банкови сметки в чужбина. Национализира ЮКОС и така защити интересите на държавата. Премахна закона "Споразумение за дележ на продукцията", приет от Елцин, за забогатяване на олигарсите Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н., и за заграбване на руските нефтени залежи от американски и британски нефтодобивни корпорации. Развали договорите с американски фирми по нефтените залежи "Сахалин-1" и "Сахалин-2" и ги върна на Русия. Изгони от Русия хиляди чуждестранни съветници, внедрени от Елцин, и възстанови исторически истини. Организира най-пищната олимпиада в световната спортна история. Унищожи радикалните ислямисти. Смаза грузинската агресия. Предотврати американското нападение срещу Сирия. Върна Крим на Русия, тоест възстанови направеното от княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите на Севастопол през 1856 г., героите на Севастопол през 1941 г. Има най-висок рейтинг на политик в света...

писмо до ванка с танка ( нерегистриран ) 01.05.2016 09:53 Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше свята, чиста. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

Истината за руската икономика на глинени крака и руската "душевност" 1.Русия е на 9-то място в света по величина на своя БВП 2.95,7% от националното богатство на Русия се формира от природните ресурси,а 70% от руския износ на газ и петрол 3.В Русия делът на разводите е 51% 4.В Русия има най-високо ниво на аборти в света/34.7 аборта на 1000 раждания/ 5.В Русия има най-висок дял на HIV позитивни в света-1.2 милиона души 6.В Русия има най-много наркомани-1.8 милиона души. 7.Нивата на убийствата в Русия са 9.2 на 100000,съизмерими с най-ниско развитите държави 8.Корупционните нива в Русия са умопомрачителни 9.По свобода Русия се класира на 152-а от 178 държави 10.Самоубийствата в Русия са 19.5 на 100000 души-като бавно развитите държави 11.Русия е ненадминат шампион по консумация на алкохол на глава от населинието от 15 години

Лилипутин, балгодарение на санкциите на ЕС, се усети май. Имало поне един здрав неврон в мозъчето му КГБ-бейско. Но до кога ли ще издържи то? Русия е парцал от простотията му. Само се чудя как се класифицират като русофили поддръжниците му в България. Да поддържаш Путин означава да се русофоб на практика. Очевидно е. Говори само колко слабоумници е създал комунизмът.

Политиката на Путин е малоумно самоубийство. Сам срещу всички. Руснаците страдат, стискат зъби и единствено Путин и неговите приближени трупат милиарди. Пълно безумие. Русия, САЩ и ЕС трябва да са едно цяло , за да преборят огромната опасност - Исляма и Китай.

САЩ винаги са спасявали Русия в критични моменти,но винаги са я наказвали като грешница!Сега е същото,наказват я ,но ще я спасят от порочния путивизъм!

при Втората световна война.Хитлер е заварил Червената армия по бели гащи без офицерски състав и обурудване.И ако не са били САЩ да доставят в Русия масово всякаква военна техника и обурудване Хитлер е щял най-спокойно да стигне до Сибир.Това руснаците го отричат, но е така.Теглели са оръдията и катюшите с коне и по една винтовка се е падала на трима руски солдати ха-ха-ха!Но чичо Сам ги заменя с камиони и им раздава всичко от което се нуждаят,вкл. и пушкала.

С тоя политически фарс,мафиотското наказание на шефа на "Васточний"и изпращането му по болшевишки на заточение,както и назначаването на Кудрин,Путин се опитва да заличи следите от корупцията и золумите на управлението си!Само пълното истегляне от окупираните украински територии с Крим и от Сирия са му частично спасение,както и съкрящаване драстично на военните разходи!Иначе падението му е неизбежно!

Ха ха. Как си личи, когато руските тролове не са на смяна.

хахаха, когато имаш да кажеш нИщо не го казвай тука. хахаха.

писмо до ванка с танка ( нерегистриран ) 01.05.2016 09:53 Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше свята, чиста. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

ДОЛУ ПРИВАТИЗАЦИЯТА

Така както я карат, скоро и до Ленин ще опрат. Казват, че там му писнало, а и трябвало да освобождава мястото !

Не си разбрал смисъла на статията. От известно връщане към Ленин, сега отново правят опит да се върнат към икономическа нормалност, като назанчават експерта. Между другото визията и подходът му са сходни с тези на Дянков. Ккато и ефекта от работата му.

Добрата новина е,че Рассия фалира и ще изчезне както сесерето.Нито Кудрин, нито Пудрин ще изкарат Рассия от батака дето я набута джуджето Британская аналитическая компания IHS подсчитала, сколько Кремль тратит на сирийскую военную операцию. С ноября, когда российское присутствие в Сирии, в среднем один день войны обходится в 7-8 миллионов долларов

Защо кубинците се радват на новите взаимоотношение със САЩ при условие, че Кастро е още жив и явно приветства тази политическа и икономическа реалност за кубинския народ ? Защо е този завой на 180 градуса с "империята " за злото ?

Императорът назначи новият Столипин

Ако руснаците продължават да харчат непроизводително, предимно за въоръжаване, издръжка на армията и водене на войни, дори и икономист - магьосник не може да им помогне. Икономиката си има свои закони и логика и никакви лозунги, мантри и пропаганда не могат да ги отменят, заобиколят, или променят.

През 2017 г. парите, отделени за въоръжение на руската армия ще бъдат намалени спрямо тези, които Русия отдели през 2014, 2015 и 2016. За сметка на това, след блестящите успехи на новите оръжия в Сирия, се рязко се увеличат поръчките за военна техника от други страни.

Ти си един прост копейкаждия и майка си ще продадеш за копейки,ти България отдавна си я продал.Стой си в Русия и възраждай комунизма и путинизма. Ние без Русия се чувстваме чудесно в Родината.

Ами сигурно е врме сеге да направите още една война? Тогава може да продадете още оръжия а Руския народ да загадува както по времето на великата отечествена.

Е, ще дойде нов Горбачов, ще посъкратят това онова, ще обещаят повече да не правят така, само и само пак да им се помогне... Ще има инвестиции, сътрудничество, демонстрации на сътрудничество... И после, като си стъпят на краката, пак отначало...

Не вярвам майоре! Цивилизования свят да се "мине" отново". Ще ги държи на "самодостатъчност" и ще им "отпуска каишката" колкото е необходимо. НО! Само след като си оправят бакиите, които натвориха в Украйна.

та кое е по -различното в уса не разбрах?,а единсвенно че печатат хартиикi без покритие.

Major Payne

Ако не намираш разлика между САЩ и Русия, по-добре не си губи времето тук, а се опитай да завършиш поне 4-ти клас!

Най напред да започне с един анекдот. Знаете ли защо точно руснака Менделеев е направил прочутата таблица, която носи негоното име? Защото само в недрата на Русия има всички елементи, съдържащи се в нея. След това ще цитирам една мисъл на известен американски учен. Русия е склад на всички суровини за цялото човечество за целият следващ век. Моите опоненти не виждат голямото, важното, а виждат, че аз защитавам политиката на Путин. Защо не попитате, кой българин подписа договора за доставка на газ със заробващи клаузи? Не е ли той виновният в случая? А за договора с американците централи? Защо още не е обесен тоя, който ни продаде? Путин и руснаците са последната ни вина за окаяното ни положение. В случая вина си имаме само ние-българите, Ние сме роби, защото имаме робско поведение.

Хубаво товарищ, сеньор ;) Само ни обясни следното - след като Русия има толкова много от всичко, защо все ламти за още?!?!? Обясни ни също така, защо в някои бананови републики, където си нямат почти нищо, хората живеят по-добре, отколкото в Русия. И още, посочи поне една държава, която да е била добре, когато е била под руско влияние или контрол. Простички въпросчета, които не би трябвало да затруднят човек като теб.

Наша Родина богата, Мы чужого не хотим, Но своей страны, ребята, Никому не отдадим.

Заробващият договор за природния газ от Русия беше подписан от видния руски кавал и слуга, Р.Овч., деятел на БСП. През 2006 година. Това му беше първата работа като енергиен министър.

седемнайста година конна армия мина. Дааа след 100 години пак са там от където тръгнаха.

Русия е нещастна страна. За цялото и съществувание няма и един читав руснак да я управлява - евреи, грузинци, украинци и т.н. Всички крадат за сметка на народа и. Е, руснаците имат едно право - да воюват за интересите на другите !

Хм, ама нали, таковата, либерастите са лошо нещо? От сума време насам руските тролове плюят по тях, пък сега Путин назначава на висок пост най-видния руски либераст?

Либерастите наистина са опасност за съвременния свят. Само че Кудрин е по-скоро умерен консерватор, нежели либераст...

Цитат: Либералният икономист Алексей Кудрин е назначен за зам-председател на Икономическия съвет при президента на Русия.

Сеньоре ти от сенилност ли от нещо друго ли,направи голямо навеждане на Пути!Остава и на саксИфона да му посвириш за негова възхвала.А у нас в България пък и по света никой не се срамува да се нарече Българин!А дереджето ни е,че бяхме и сме все още под влияние на Масква!Група безскруполни примитиви изсмукват и присвояват ресурсите на Русия,че и нашите!И от сто години нямат полезен ход!Само войни, глад,войни и бедност и мизерия!

Точно защото на смукането взе да му се вижда края, затова напоследък плюенето по България става все по-яростно. Другарите са видимо изнервени.

Нито си синьор, нито си дон. Просто си един стар глупак-сталинист. Недей да хвалиш Раша защото не е за хвалене. Самите руснаците бягат от нея, десетки милиони са се преселили на Запад и се чувстват прекрасно. А как пък реши, че се срамуваме да сме българи? Два милиона българи живеят в чужбина. Живеят, пеят и се гордеят, че са българи, а западняците ги оценяват по заслуги. Срамен е животът в Мутро Булгаристан, но и неговият край се вижда.

Човека е нещастен защото дори и децата му са в САЩ, а не в Русия. Какво друго да пише ? Нещастна работа !

Добра новина за Русия и в частност за руската икономика. Кудрин е умен и балансиран икономист от една страна и целеустремен и волеви политик, от друга. Според мен Путин сбърка, когато навремето го смъкна от министерския пост и сега е добре, че го връща, па макар и в ново амплоа. Успехи в трудното поприще, Алексей Леонидович!

Ааа, не така! Путин е прав дори когато греши! Въпросът е до колко Кремъл ще следва съветите на Кудрин. Защото със сигурност някои от тях ще развалят харашото на сега управляващите...

Едва ли, драги ми майоре, има по-подходящ ден от днешния да ти напомня, че безгрешни хора няма. Путин е човек като мен и теб...

Не се грижете за Кудрин, а се огледайте как "Влади" с изцъклените очички ще ви жабне паричките за пенсии!

Който си го може, си го може... А който е умен, Го използва!

Поради исторически, а след това и политически причини, Русия реално изостава от запада. Друго си е за всеки европеец да работят почти безплатно петима роби в колониите, нали. И да търгуват с туземците на база-на ти огледалце, а ти ми дай диамантче. Няма, значение, че не е шлифован. Аз лично намирам подобни сравнения, като това, кое животно е по силно-слона или кита. Прекалено различни неща са, за да се сравняват. Друго нещо, което намирам е, изключително ниското интелектуално и професионално ниво на нашите управници. Мишки нещастни, попаднали случайно в политиката и взели се на сериозно. Имаме огромният късмет да сме близки с най богатата страна в света. Русия се казва, не е Америка. Тя е и най голямата свободна пазарна ниша. Не критикувайте и се зъбете на Русия, а я ползвайте. Защото сме бедни. Толкова бедни, че даже сме нещастни. И не лижете подметките на запада, защото ни унижавате. Умейте да ползвате запада и Америка, защото ние сме много, много важни за тях. Те не са лоши хора и биха ни помогнали, но ние сме прости и не знаем как да си искаме. До къде дойдохме-да се срамуваме пред света, че сме българи.

Синьоре, российската империя също е колониална, но със своите си особености - колониите не са презморски, а съседни територии. Политиката на империята по отношение на завладяните територии и народи е същата, както и на другите империи, с презморските колонии. Няма разлика! Колониите се изсмукват, а благата се разпределят в метрополията, в нашия случай - Московия! В момента тази практика в империята, сега наречена Российская Федерация, си продължава без промени. Най-богатите на суровини райони тънат в най-голяма мизерия! Това не е моя измислица-недомислица, а официална позиция, декларирана от същите тези райони. Там всеки областен началник(губернатор) си е един малък путинчо, местно императорче!

И как така, като сме най близки с най богатата страна в света от повече от 50 години сме най бедни.

Забавни сте. Реално назначаването му е само един етап от съсредоточаването на още власт в ръцете на Путин. Ако проследите житейския път на Кудрин, ще видите, че той винаги е бил успореден и свързан с този на ...Путин след КГБ. Още от Ленинград, после С.Петербуг и Собчак... Той твърдо е човек на Путин. И никога РЕАЛНО не е излизал от политиката. Винаги е бил и си остава в основата на икономическата политика на Путин. Точно той е и нейният стратег. Ако прочетете "критиките" му и ги сравните с това, което е говорил Путин на подобни теми, ще видите, че и двамата говорят едно и също, макар че думите може и да са различни...

Пишат тука и ми хвърлят идеята "На Вуте е много зле" и какво от това, какво ме "топли", с какво аз като български гражданин ми е по-добре....че съмв ЕС, да така е, но ....като вляза в Лидъл или Кауфлан, винаги гледам производителя и какво се вижда, аз плащам само на германеца, на французина и тук- так в доста редки случаи на български работник. Преди няколко дни Хотелиерите, шефката на Слънчев бряг, едва не скара на цяла България, за дето са неблагодарници българите, че не знаели и дор език, а искали 600лв. Ама за непросветените само ще допъ;ня, че Златев сега в Сл. бряг той "дава" 600 лв на камериерка, а другите са 400 - 500 лв. И ревв тая по радиото, нямало квалифицирани кадри. Питам аз, кой ще е тоя абдал, да знае и език (значи има поне малко повече акъл в главата си) да не си потърси по-добре заплатена работа. И като са толкова назор и търсят кв. работници оти не предложат повече пари? Та питам аз - къде е модернизираната икономика, къде отиде модерното селско стопанство, и най-важното, защо ме сравняват с Русия, след като аз живея в България, член на ЕС и виждам същите простотии........

a kolko evropeiski programi I se stroi I se pravqt neshta , no ne moje samo da se iska a trqbva daa se dade, teq zaplati da si gi navrat otzad tiq s lambordjinitata tam

Съгласен съм, Европейските програми , добре, обаче като погледнеш статистиката, непрекъснато се увеличава делът на БВП към Евр. програми, отиват към 40 - 50 %, а не от реална икономика на страната, сиреч не се създават работни места или са "прекалено" временни", бетон не се яде, бетон не задържа "отличниците", хайде поне на тройкаджиите раб. места да има. Преди няколко дни в Бюрата по труда пуснаха една статистика на привлечените по програма за младежката безработица, спомням си за Бургас бяха дали към 150 човека, това е Бургас, малко повече беше и за Варна, хем държавата плаща към 600 лв и има само толкова желаещи......обърка се нещо, бъгна се тоя ЕС, тая Комисия, единственото е само увеличение на външния дълг на България и рефрена, че още не било опасно. Да, ама през 2019 Еврофондовете спират и ко праим.......

11 години бил финансов министър и критикува , че имало суровинна икономика и не се смята за част от виновните. И що за министър е бил щом музиканти са изнасяли по няколко милиарда без да се шуми.Истината е че докато путиновите клептомани са на власт , Русия икономика няма да има , при скъпия нефт Норвегия на прави 850 милиарда фонд за благоденствие, руските криминали от путинския клон оставиха на руснаците едва 70 милиарда в аналогичния руски фонд, а завлекоха, трилиони и икономиката пак суровинна.

Какво стана бе мурзилки? Сега Кудрин фашист-либераст ли е ? Каква е опорната точка по темата/

Гледайте си кочината, дето е в НАТО и ЕС и е най-големия приятел на САЩ, на светлинни години от пропадната Раша и месечните пенсии на 500 хиляди души (от едва 7 милиона население) са колкото дневните надници в Европа. А ДИР-а да праснат пак подобно "професионално" заглавие и следващия път когато ФЕД реши да напечата от нищото още 50-60 милиарда.

На Путин сякаш му казаха-"късно е моме за китка",та да проумее ,че спасението е само в пълното му изтегляне от всички окупирани територии в Украйна и Сирия!Да престане да се вре м/у шамарите на великите сили и се перчи като пудел пред СЛОН!

Айде и на тебе Путин ти е виновен, че не ти става вече, а ?

Както каза някой по долу не ги мислете руснаците ,те наистина пострадаха доста от падането на цената на петрола ,но те имат най-големите залежи на много стратегически суровини чиято цена не пада а се качва като злато ,сребро ,диаманти,желязо ,алуминий ,мед,титан ,германии ,волфрам и много други ,също така дървесина ,станаха най-големият производител на зърно ,сега остава да пренасочат суровинният поток повече към вътрешното производство и ще се съвземат от петролният удар е санкциите ,затова именно Путин връща Кудрин ,защото му трябва именно такъв финансист да управлява и насочва държавните капитали .

Африка и тя, но това не й пречи да си остава Африка! Япония няма никакви суровини и е много, много, много по-добре от Россия и Африка взети заедно!

Абе гьотверен Япония нямаше армия 50 г., както и Германия. И двете държави смачкани от алкохолиците говедари....Златото в САЩ за гаранция на плана Маршал Скрий се Штиереффф

Що не си гледаш кочината, дето е в НАТО и ЕС и е най-големия приятел на САЩ, на светлинни години от пропадната Раша и пенсиите на 500 хиляди души (от едва 7 милиона население) са колкото дневните надници в Европа ?

В Африка живеят бушмени и диваци които са на прага на първобитно общинният строй ,техните природни богатства от столетия се ползват от метрополиите които ги владеят и днес ,Япония поради ограниченията наложени след войната почти не поддържа армия и е с минимални разходи за въоръжение и отбрана ,същото важи и за Германия .

Руската супа - най-горещата супа! Духайте другари здраво супата!

Ако путинофилите бяха прави с хвалебствията си за Русия,то всички бежанци бягащи от ужасите щяха да хукнат към необятната и слабо населена Русия!Но явно всички бягат от нея,като образ на най-голямото зло!

Ами чукни в нета и виж как стоят нещата, как Русия приема бежанци, и най-важното какви бежанци иска. Не мисля, че стия бежанци Меркел ще прогресира, ако са толкова "хубави", ние защо ревем, а не изпадаме в "екстаз"?

Как не се е сетил Путин да поиска от Боко назаем Влади есесовчето?!

Средната заплата в Русия,а и минималната е по-ниска от българската,пък и покупателната им възможност е просто унизителна!Работещите по космодрума им дадоха интервю,че не са си получавали заплатите за месеци!Положение хуже губернаторское ,как говорят руские мужики!

Добре, че Путин не го гръмна заради критиките, както обикновено прави... Сега, ако Кремъл слуша съветите на Кудрин, има 10-15 години за да си стъпи на краката и то при положение, че излезе от международната изолация. Там обаче ще трябва някой да забърше натвореното от Путин...

си прав но , за това което путин надроби в международен план не ми стана ясно какво искаш да кажеш . относно крим той си е бил руски. за другите части в украйна ако рускоезичното населението там урките са се опитали да го притиснат е нормално да искат автономия. за сирия добре , че се намеси имаче хамериканците от 2 години бомбандираха но не беше ясно защо идил все заемаше нови територии а ердоган забогатя от контранандата на нефт. ти кажи кой ще оправи кашата която меркел сътвори на.дупвайки се на оба.ма

Това са пълни глупости за руското население! Толкоз ви е промита тиквата, че само тъпотии са ви в главите. Руснаците си живееха живота в Украйна, докато Путин не реши да им прави народни республики, за да попречи на Украйна да подпише договор с ЕС.

Major Payne

Балтийските републики също бяха съветски - трябва ли да очакваме Путин да се опита да си ги вземе? Ами какво да кажем за всички територии, които някога са принадлежали на една или друга държава?!?!? Не може някой да си хареса някой период от историята, да каже това си е мое и да го вземе само защото може, без да спазва международните норми. Вече сме в 21 век и нещата се решават по други начини. Русия трябва да върне Крим, трябва да си изтегли "отпускарите' от Източна Украйна, барабар с всичкото оръжие, да спре с агресивното си поведение, и чак тогава може да седне на масата за преговори за да иска отмяна на санкциите и помощ за да си стъпи на краката по-бързо.

Първо Путин трябва да последва съдбата на предния император - куршума в главата и някъде изгорен.

Русия наистина е в из,олация. За това единствените, които преговарят с нея са САЩ. .

Несъмнено КУдРИН има богат опит в оправянето на Путкин и за това в положение на кризисен нагон го е поканил пак да свърши работата!Хавала моладци!

путин освен до кудрин , скоро ще опре до помощ от гадните хамериканци , но този път едва ли ще я получи!

Хамериканците вече са фалирали. Вече нямат пари да печатат нови долари

това е много лоша новина за путин! ако е вярно де!

Ще му дадат, както и преди му даваха. Сега са го оставили малко да гризка брезови кори и да брои шишарки, та да се освЕсти и да разбере откъде изгрява слънцето. Беше се пооял и зачервил гребена. :)) Ще си го поемат пак на повода, ама вече Путю си е доста амортизиран и май ще го сменят. Ще видим.

По результатам опроса, повышение цен на продукты питания очень сильно отражается на семейном бюджете 37% россиян, им придется ограничивать себя в тратах на еду.

Което с прав текст означава, че поне 37% ще гладуват... А като се има предвид колко обективна е руската информационна система, може само да се гадае за истинската цифра.

Не ги мисли ти руснаците...средна заплата 25000р. (към 700лв). Ръжения хляб 700гр.=0.63лв, яйца =0.11лв, картофи 1кг= 0.68лв, пилешко филе 1кг=6лв. Домашните разходи за ток, вода, топла вода, парно, газ, домашен телефон = накуп точно 128лв за 4 чл. семейство. Билетче метро - 0.96лв. Ще оцелеят някак си?

мислих , че русия се числи към развитите индустриални държави а ти ми говориш за оцеляване ?? щом в най-богатата на природни ресурси държава гражданите и в 21-ви век само оцеляват то нещата не са добре .за това което изброяваш на запад отиват 10-20 % от доходите и въобще никой не смята тези разходи за същетвени . живота не е само ядене и работа

"Среднемесячная заработная плата в России в номинальном выражении в январе 2016 года составила 32 122 рубля. Или 27,5 тысяч рублей после вычета подоходного налога. По сравнению с январем предыдущего года в реальном выражении она уменьшилась на 6,1 процента. При этом около 70 % работников получают меньше средней зарплаты.4 -------------------- Ти къде ги слагаш тези 70%? А знаеш ли каква е пенсията в Русия?

Major Payne

Добре де, защо не го обясниш на Росстат и другите там, та само бърборят глупости за някакви си 24% крайно бедни, пишат, че почти всичките им пари отиват за храна и сметки, че не могат да се хранят пълноценно, че много работят на две места за да свързват двата края и т.н.?!?! Гледай какви хора - ти ги знаеш тези неща, а те - не!

Хитър ход на Путин. Кудрин и Чубайс олицетворяват либерастиката в Русия и са и нужни като стари, но удобни обувки за евентуални бъдещи по-сериозни отношения със Запада.

А междувременно (за разлика от руските тролове) руските медии не са никак оптимистично настроени: "Встреча в Дохе, проблемы в Китае и неопределенность с российским бюджетом приведут в итоге к ослаблению рубля. В конце июня начале июля доллар будет стоить уже 75 руб." Което с прав текст означава около 2 ст за рубла! Ако и това е напредък и розова переспектива, здраве му кажи. Когато се изправиш срещу целия свят и размахваш оръжие наляво-надясно, така ще е. И по-зле ще става. Да затриваш държава с такъв суровинен ресурс си е истинско умение...

според теб слабата валута не стимулира ли износа ? проблема на русия е , че не произвежда почти нищо което е конкурентноспособно за износ . там както и в България парите и средствата за производство са в ръцете на другари които не знаят как да основат едно жизнено производство и как да пробият на външни пазари . руските бизнесмени чакат държавни поръчки а нашите крадат еврофондовете или участват на подправени държавни поръчки .

Да крепиш и храниш една държава само от износ на суровини си е истински икономически идиотизъм. Резултатите са налице! Десетилетия си търсят външен и вътрешен враг, за да се оправдае безспорният факт, че жизненият стандарт в Русия е 5-10 пъти по-нисък от средностатистическата западна страна. Десетилея гониха комунистическата химера, сега гонят Михаля...

Преди да сдаде поста като президент на руската свинеферма, Путин отново ще уволни Кудрин, защото този човек е грамотен икономист и знае, че трябва да играе ножицата. А генералитета около президента е като тези от миналото. Дрънчене на оръжия в главите им и нищо друго. Навремето имаха един ръководител Хрушчов, пълен селянин. Днешните политици в Русия са същите като от студената война.

Каквито и медийни ходове да врътка Путин, гледаме къде е не хляба, а сиренето. Т.е. в близките месеци ще има международни ходове за вдигане цените на нефта и газа, ограничаване изтичането на валута навън (ограничаване на туризма, данъци върху вноса, контрол над валутните операции и платежни системи), печатане на рубли.

за угро-финските изпълнения.. Тежаха като камък на шията на редица европейски народи.

Радват се соросоидите, че Путин е назначил Кудрин, а забравят , чв е същия съвет е и Глазев. Освен това много им харесва "Вуте да е зле". Не съм фен на Путин, обаче - той "дава" работа на своите граждани. Чукнете статистиката на Русия и ще приказвате малко по-различно. Например демографския им коефициент вече от няколко години е положителен, строят детски градини като луди и произвеждат......даже може и да сравмите нашите заплати с тяхните, няма да е в наша полза. Да, проблемите с държавната администрация са същиъе като принас, и те си имат олигарси, и ние си имаме, но при тях тренда определено е нагоре, за нас....ние само рИформи, и оръжие ще купуваме......та времето работи за Путин поне за сега...никой вече не говори за Крим, ще видим какво ще стане в Сирия и Донбас...

Ако в момента посетиш РФ, ще ти стане ясно, че за икономика и дума не може да става. Безумни цени, комуняшки предприятия с клюмащи пияници на работните места. В администрацията фраш бабички, размахващи правилници и закони, които пречат на всеки прохождащ и съществуващ бизнес. Дори за да продаваш в ибей...трябва да си юридическо лице, което плаща данъци, такси, открило е банкова сметка...одобрение 1-3 месеца :)

Ами да точно, ако го посетиш, предполагам, че мноооооого отдавна не си ходил, а дали и изобщо си бил там. Ако пък си ходил, вероятно си минал и през Молдова и Украйна......просто няма какво да се говори......

"Крайно време е Кудрин да се освободи от своите икономически похвати, които са чужди за нашата действителност и ни водят в задънена улица /тупик/" 2010 година, септември, изказване на великия икономист В.В.Путин пред руската Дума. Късно е чадо....Сега и Господ Бог да дойде не може да оправи батаците, които надробихте с другия гигант...

Кудрин напусна управлението навремето заради ахмашката финансова политика на Медведев. Медведев е марионетка на Путин, абсолютно безцветен и бездарен чиновник. По негово време бяха назначени фантастични количества бюрократи, които искаха да кльопат заплати. По време на кризата 2008-2011г. обаче бюджета се продъни, и както в БГ управляващите започнаха да посягат на резервните фондове. Кудрин категорично се обяви против, и се наложи да напусне.

Аналогията Кудрин-Дянков е излишна, т.к. последният в сравнение с първия е като статист спрямо холивудски актьор. Въпреки това след като Медведев си смени поста, Дянков беше поканен в Москва да "преподава", а реално да шушне как да се трансформира суровинната зависимост на руската икономика. В момента руската икономика е надървени въглища, навсякъде затварят магазини, предприятия, закриват се бизнеси, банки. Дошло е време пак да извикат такива като Кудрин, т.е. очаква се яко рязане на разходи, макроикономически и валутни маневри, глобални манипулации цените на нефта и газа и пр.

Дянков вече не е там. Вероятно на Путин му трябва Кудрин да работи за Русия срещу САЩ и ЕС. Да Кудрин имаше тежки изказавания срещу Путин, но от една година е в "крак" с Путин за събрянето на САЩ като хегемон, може да не харесва Путин, но харесва стремежа му да възроди Русия, това е важното

заглавие: Гладните щатски тролове отново опряха до Путин

Хайде тролчетата от Козяк - цъкайте минусите. Да видя колко сте на работа днес.

Вълчанов

Що, тебе на минусче ли ти плащат? Ми така кАжи, бе, брато! Те ти тогава един "минус" и от мен! Семейството преди всичко! Така е по американски.

И това всички го знаят. Хората добре знаят, че мнозина са отишли на война заради парите. В интернет платените тролове разпространяват легенди, че от другата страна имало цели батальони поляци и американци, но ранени руски войници, завърнали се в страната, не са ги виждали. Вярно, чували са за тях, но лично не са ги срещали.

Днес в Томск и в други градове в събота и по празниците на пенсионерите им раздават безплатен бял хляб. Вече се печатат купони за храна. Държавата икономисва от парите за най-бедните, за да харчи за война. Но да не си мислите, че някой ще излезе на улицата да протестира. Не! Непрекъснато чувам едно и също: Да, обаче си върнахме Крим. Трябва да стискаме зъби.