Коментари - Еколози дават Супер Паничище на Брюксел | dnes.dir.bg
назад

Еколози дават Супер Паничище на Брюксел

Коалиция "За да остане природа в България" подготвя жалба до Европейската комисия за наказателна процедура срещу България заради нарушаване на европейските директиви за Натура 2000 в Национален парк "Рила".

Обратно в новината

Коментари - Еколози дават Супер Паничище на Брюксел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както се казва взели сме ПРИРОДАТА на заем от ДЕЦАТА НИ.

Перверзията е музата на съвременият недодялан,безнрастве и безмислен идиотизъм.Всички разправяте че истината е в живота.Не бъдете толкова сигурни.Когато си управлявал дълго време е да си вървиш,а не да се изакаш в природата.Сериозност е убежище за всички плиткоумни.Мозъкът е това с което мислим.Не съм сигурен дали някой изобщо мисли.Всички те имат ум колкото една билярдна топка.Няма нищо по абсурдно от това да вярваме на глупаци и да продължаваме да бъдем елементарно мислещи олигофренчета.

Da zapazim prirodata ot pogubvane! Dolu boclucite ot CeKa, DS, DPS i raznite tam mutry i selqni. Prirodata e na vsi4ki.

Проблемът в планините ни е че има малко писти и лифтове. Ако на повече места има съоръжения, тълпите няма да се концентрират само в Банско, Боровец и Пампорово. В момента осирането на планините ни е основно на няколко места и то поради прекомерно струпване на хора. В този смисъл построяванете на нови лифтове може да се окаже и полезно за запазване на природата.

Кой Ви е заблудил, драги, че не протестираме за Супер Боровец?! :-О Протестирахме и още протестираме! Само че за този проект зелената светлина бе дадена още преди три правителства, когато министър бе Е. Манева, и на практика връщане назад вече няма. Докато Супер Паничище е още сравнително сравнително ново инвестиционно намерение, от 2006 г., и по него още може да се работи - по въпроса за целесъобразността му и за конкретните параметри...

Драги съкоментаторе, напълно споделям раздразнението ти от подхода на корем или юруш на маслините към опазването на природата в България - и мен, като професионалист, понякога ме изумяват, понякога - ядосват безпочвените или безумни искания на природозащитниците. Обаче, много моля, в бъдещите си коментари правете разлика между природозащитник и еколог: природозащитник може да е всеки, който иска да диша чист въздух, да се наслаждава на зелени поляни или на песента на птичките в гората, докато за да си еколог и да разбираш, как природните компоненти са свързани в едно функциониращо цяло, как то взаимодейства с човека и да можеш да прогнозираш последствия от конкретни човешки дейности е необходимо да си учил и специализирал в съответната научна област ;-)

Гледам, че и много дребни душици са се обадили тук. Любопитния отдолу да чете тук: http://news.ne оня, дето търси безродници, може да ги намери изброени тук: http://bgnatur знам тия от списъка колко крави имат, но това са хора, у които всичко е грозно и уродливо.

Гледам, че и много дребни душици са се обадили тук. Любопитния отдолу да чете тук: http://news.ne оня, дето търси безродници, може да ги намери изброени тук: http://bgnatur знам тия от списъка колко крави имат, но това са хора, у които всичко е грозно и уродливо.

Хей ЕКОЛОЗИТЕ отговорете защо протестирате само срещу проекта Паничище, а срещу проекта СУПЕР БОРОВЕЦ не ви се чува гласа. Нима този мащабен проект няма да съсипе природата?! Я кажете вие чии интереси защитавете и изобщо грижа ли ви е за природата. И ако ви е грижа защо не ходите да протестирате на Боровец, ами протестите си организирате само на Паничище?

Я ми кажи ти като си толкова запознат с лифтовете и проектното им натоварване колко души се качват на Черни връх и дали там е станало на мармалд. Мелето от хора е около пистите, а не по планинарските забележителности.

Време е всички да излезат, да протестират за опазване на природата ни, най-малкото защото глобите, които ще наложи ЕС, ще излезнат от нашите джобове. Освен, че няма да има вода или ще бъде мръсна както и множество други преки последствия. Протестирайте сега, после ще бъде късно.

Abe, pich, ti ako si ot Sapareva banya ili Dupnica parvi tryabva da skochish sreshtu proektite tam, be lyuhman. Mestnite shte si ostanete sluginaj negramoten. Jenite vi shte perat charchafite, a majete vi shte sa nay mnogo vodoprovodchici. Sofiayancy shte idvame za karame ski za po edin den i nyama da ostavame da spim. Kato vi nabutat apartementi is planinata nyama da vi stapim v rayona. Kak pak edin pederast ne otide v Alpite da vidi ka izglejdat kurortnite gradcheta tam. Neshtastnik - kakvo ti e imaneto, be prosyak. Planinata da ne e tvoya. Tiya s jipkite sa cvete pred tova, koeto vi chaka s liftovete. Novata hija veche ya osraha i nikoy ne shte da spi gore, a i za chiy hu. da ostava, kato moje da se nayade i da se varne v Sofia. Malee kvi ste balaci tam. Verno kmetcheto i zamestnika mu sa gyavoleta, ama naselenieto ste alchna plyava kato banskalii.Ama lakom gaz - krav sere!

Ne znaete kakvo i ot kogo spasqvate. Samo digate tupi lozungi. Haide togava da se vurnem v kamennata era. Togava vsichko 6te ni bude ekologi4no 4isto ha ha ha...

MAMKA VI BEZRODNA I BEZIMOTNA KOMUNISTICHESKA,PRES S TERORISTICHNITE SI PROTESTI!!! KOITO IMA KRAVA ,PIE MLEKO,IASNO LI VI E BEDNIATSI BEZIMOTNI?????

ne mi e v stila da obijdam za6toto ne se smjatam za infantilen...i edva li moje da se nare4e avtoreklama SPASJAVANETO NA NA6ATA BYLGARSKA PRIRODA!!!!

запозната и Любителка на планината - тъпи ли сте или на тъпи се правите? Вместо наказания за джипките и моторите където бръмчат и смущават хармонията на природата, да имало лифт ?!? Но като има лифт горе няма да се качат 5 човека, а 5000 - отишли да ядат, пият, пушат и т.н. Защото лифт се прави при проектно натоварване няколко хиляди човека на ден, иначе няма да си струва. А тези хиляди хора ще направят горе мармалад. Дано през зимата да паднат две - три лавини и да прецакат пътя и да удари смерч да отнесе лифта.

Обичам природата, но ненавиждам некомпетентните и тъпи еколози. Те не се опитват да вникват в същината на проблемите, а вдигат стандартни безпочвени лозунги, единственета цел на които е автореклема. Млъкнете най-сетне, писна ми от вас!!!!!!!!!!!!!!!!!

Напълно съм съгласна със Запозната. Що се отнася до Побеснял, той явно не стъпвал на Паничище, а да не говорим за пътя Пионерска-Езерата. Пушекът от задминаващите те джипки може да ти отрови всяко удоволствие от ходенето в планината. Наистина в момента голямото струпване на строителна техника е ужасно, но след като се построи лифта ще бъде много по-добре. Тогава ако искаш ще можеш да се качиш с него, ако ли не - пеша под него, но няма да дишаш повече прахта и изгорелите газове на разните му там трошки. Що се отнася до Видял, то нека той първо си оправи правописа. Наистина необходима е култура дори и за ходенето в планината. С лифт или без лифт бОклуци по поляните ще има, ако не знаем как да пазим чисто. Не можеш да спреш достъпа на хора до езерата. Както сам казваш, те вече са там (с джипките!!!). Така че според мен все пак лифтът е по-доброто решение. Поне бръмченето и пушека на уазките ще изщезне, тк. те ще станат излишни.

НП Рила - пълноправен член в мрежата PAN Parks Националния парк Рила ще получи сертификат за пълноправно членство в мрежата PAN Parks. България е единствената страна в Европа с два парка в мрежата на PAN Parks - НП Централен Балкан и НП Рила. Национален парк Рила ще е домакин от 8 до 11 октомври на юбилейната международна конференция на Фондация PAN Parks по повод десетгодишнината от нейното основаване. Форумът ще е под мотото Дни на Европейската дива природа. Участниците ще са над 100 от повече от 20 страни: представители на 9-те европейски парка-членове на мрежата от Грузия, Италия, Полша, Румъния, Русия, Швеция, Финландия и България; предприемачи в сферата на туризма около парковете, туроператори, журналисти. PAN Parks е избрал България за начало на поредица от събития, посветени на този юбилей, заради изключително богатото и добре съхранено биоразнообразие на България, както и поради факта, че е първата и единствена страна в Европа с два парка в мрежата на PAN Parks. Получаването на сертификат означава, че двата ни национални парка са покрили петте основни критерия за членство: природни ценности и съхранена дива природа; нейното дългосрочно опазване и управление; добро управление на посетителите; създаване на стратегия за развитие на устойчив туризъм и наличие на местни бизнес-партньори, притежаващи сертификат на PAN Parks. По време на конференцията са организирани посещения на природни забележителности в НП Рила по четири маршрута в защитената територия и в района около парка. Фондация PAN Parks (Protected Areas Network Parks Мрежа от защитени територии-паркове) е европейска неправителствена организация, създадена по инициатива на Световния фонд за опазване на природата (WWF). PAN Parks опазва най-ценните обекти от дивата природа на Стария континент чрез изграждане на Мрежа от паркове, които развиват устойчив туризъм, съвместно с местните общности.

СЬБОТА И НЕДЕЛЯ БЯХ В БАНСКО. МИ ЧЕ ТО Е ЗАПРИЛИЧАЛО НА ЛЮЛИН С ТИЯ БЕТОННИ СГРАДИ.НЯМА И ПОМЕН ОТ ТЕСНИТЕ КЬЛДЬРЬМЕНИ УЛИЧКИ С ВИСОКИТЕ ДУВАРИ.ВСИЧКО Е ХОТЕЛ ДО ХОТЕЛ.АЛЧНОСТТА ЗА БЬРЗО ЗАБОГАТЯВАНЕ НА БАНСКАЛИИ ЩЕ ГИ ПОГУБИ.

Интересно е кой управлява Рила спорт АД. Да не се окаже, че тове е един бивш министър на транспорта. Вижте дали този бивш министър не е бил на една яхта в Монако да гледа Формула 1 с един човек, дето по-късно даде фира в един джип Порше в Лозенец. И дали на яхтата не са били един др. бивш министри, чийто брат яко строи по морето. Има и др. интересни хора на врътката. Ясно е че плана за 5000 кревата на Паничище и за 5000 кревата долу в Сапарева баня се пришпорва, защото балонът се пука. Някои твърдат, че плана за застрояване и между 5 и 15 хиляди кревата. Та това ще се все апартаменти. Никой не е луд да прави хотели. Припомнете си Банско - първо продукта (пистите) и креватите (долу в ниското) бяха разделени от стръмен път. И в Сапарева баня е така. После в Банско пуснаха лифте и строителите ми еб..... майката. В Паничище се планира същото. Лифт от Пионерска до езерата и после кабина от Сапарева баня до Паничище или Пионерска. Сътбата на Сапарева баня ще е същата като на Банско - технологията е същата. Капайте надълбоко и с имена! Сегашния път е само сиренцето за купувачите, После ще стане ясно, че по-опасен е пътят от селото да паничище и ще се ревне за кабинков лифт. Долу има старо военно летище и то ще влезе в рекламата. Пътната връзка е виче асфалтирана по-добре от Цариградско. Според мен рушветите вече са взети и спиране няма. затова сега безсмислено се ремонтират улици в Сапарева баня. После камионите ще ги направят на нищо. Яко ще се рекламира и минералната вода. Изобщо банско ще е цвете като се има предвид и бързия вече достъп до Дупница. Жална им майка на приятелите от Сапарева баня - затриха им селото.

Pichove, vav vseki komentar iama po malko istina. Zatova tryabva da se pretehglyat plusovete i minusite. Po Zapoznata: - vyarno e, che jipovede draznyat. No tova sa vse pak nykolko koli, koito ne mogat da kachat talpi gore. I davat malko hlyab na mestnite ot kraya na may do machaloto na noemvri. Liftat shte vdiga nagore taslpi ot hora. Rayonat na ezerata shte stane kato sofiiski park. Az skoro byah gore do salzata v 8 tragnah ot Sofia, f 19 veche si byah v kashti pak v Sofia. Snimah nyakakvi idioti deto si byaha napalili ogan na Babreka i my praveha zaget s tabelata NE PALI. Taka, che predlaganoto razvitie na rayona prosto shte go sasipe. Vidyal e prav - s lifta shte doidat i hotelite, i kurvite. Zamisalat e po drug. Sega se oprravya patya ot Panichishte do Pionerska. No tobva ne problemniya pat. Po-problemen e otdolu. I kato zapoche stroitelstvoto ana Panichishte shte se poiska kabina otdolu. I shte stane vtoro Bansko. Planovete sa gore na Panichishyste da ima ot 5 do 10 nhilyadi legla. I dolu oshte tolkova. I pochti vsichko shte v apartamenti. Nikoy ne e lud da stroi hoteli. Ima hora, koito natiskat tova da stane chas po-skoro, za da ne se spuka balona. Tam ima letishte, mineralna voda, magistrala - izobshto vsichko, koeto da osiguri barzi prodajbi. Ako planovete stanat Bansko shte ni se vidi kato arhitekturen shedyovar. I shte si mechtaem da se varnat jipovete nagore.

ние сме с вас. Еколозите в България измиха срама от липсата на гражданско отношение на българина и реакцията му към всичко което ни заобикаля и не ни харесва.

BEBE, vseki se zanimava s neshto. Sujalqvam, no ne moga da ti dam otchet.

Pisha kniga

Uvajaema Zapoznata i Do ekolozite i podobni...Vie kato davate akyl za kakvo da protestirat drugite hora ,kakvo napravihte li4no za da sprete uni6tojavaneto na prirodata?!?!?!?

Честно казано тая история с идеята да се жалваме ту на Саркози, ту на Европейския Сьюз започва да дразни. Ние от тук нататьк така ли ще я караме? Щом не можем да решим някой проблем, и хоп, тьрчим да ридаем на по-вишестоящо рамо. Я се засрамете. Като сте природозащитници и сте се посветили на това научете се да се борите. Пишете жалби, блокирайте пьтя пред Народното Сьбрание, раздавайте листовки. Ние да не сме автономна провинция на Европейския Сьюз. Прочетете му официалните документи за да научите за какво е сьздаден. Вьв всеки случай не за да решава локални екологични проблеми.

Именно. Трябва да се обръщате със всички неправди към ЕК. Ясно е, че няма друг начин. Единствено ако европа им набие канчетата на нашите политици ще има някакъв реален резултат. Интернет е сила - ползвайте го, докато не са го забранили. Пишете мейли до съответните европейски институции за всичките свинщини, които се вършат тук.

Борете се братя БЪЛГАРИ за неземните ни красоти! С вас се чуствам горд!

Запозната, Както изглежда, не сте до там запозната. По-добре се вслушайте в доводите, които Ви дават. По-опасно от лифтовете за навлизане на тълпи идиоти в планината - няма. А с тълпите, ще влязат и хотелиерите, търговците, стриптизьорките... И не му се вижда краят! Защитата на планината, може да бъде само, както са казали преди мен, филтърът 'ходене пеша'.

Защо еколозите не протестират срещу проекта Супер Боровец, който обхваща много по-голяма територия в сравнение с този на Паничище. И двата проекта са в Рила и двата засягат части от националния парк, но се чудя и не мога да си обясна, защо протеста е насочен само срещу единия проект - този на Паничище?! Нима няма да се направи посегателство на природата от Супер Боровец?!!!

Абе мисля си аз...начи от ония военни лентички с шипове. Никой няма да ги забележи на черния път. После дебелите бабки ще трябва пешачката да се занесат до хижата. Join the fight club!

До Запозната А ти драга колко пъти се опита да ги спреш? До природозащитниците Успех момичета и момчета!

Такива като уважаемата запозната дразнят най-много- нищо не прави, само критикува по ред на номерата. Сигурно така оплюва и учители, и лекари, и полицаи, и всички в тази държава, които искат да постигнат нещо за всички нас. Но тя не го вижда, защото не може. Точно твоят постинг личи , че е платен да дискредитира еколозите и ги обвини в користни мотиви. Жалки сте такива !1

Побеснял е прав по отношение на запозната. Мога да кажа, че таково чудо като това лято от доста години там не съм виждал. Просто най-големия замърсител се явява Рила спорт. Просто издирват по фирми и незнам къде си хора в стил елате да видите (важното е да си донесете парите) - ама то е високо - ама ние ще ви качим и джипките нон-стоп бръмчат и то в зона, която е парк и това е ЗАБРАНЕНО. Тук е проблема. И там плъзнаха хора, които нищо общо си нямат с планината. То хубаво - за всички да е, но поне да минат лек образователен курс да минат по коректно поведение. Такива измислици видях ... Просто различни тълпи се държат точно като в кочина. Палят си огън на воля (едното място беше точно до табелка Не пали огън), за буклуците просто не ми се говори, просто повсеместно са разхвърляни дори в две от езерата, които се ползват като водоизточници. За палатките - опъвай на воля. По принцип за това се получава писмено разрешение за това от парка. Да не говорим, че бяха наизвадили въдиците. А какви бисери от разговори се чуха само. Просто това, което видях, десетина години хе съм виждал. За това именно визирам, че се е напълнило със случайни, излишни хора. Нямат място там. Това е място за ценители. Както ценители примерно на джаз си ходят на концерт на джаз, тези на метъла - са на концерт на метъл. За това драга уж запозната сложат ли този лифт - гореописаното ще се развихри с пълна сила. Губи се смисъла на ходенето в планината. Просто разстоянието и ходенето пеша става един филтър, при който ненужното отпада. От личен опит мога да ти кажа, че там, където стигаш след 4-5 часа пеша хората са по-различни, удоволствие да си поговориш и всичко е чисто. Просто тези, които са там - знаят кде са и защо са. Може да се яде и пие и долу на равното. Че тук точно за това се ходи. А Рила спорт искат да искарат милиони и милиони да потекат от тази хижа. Само дето хижата в гората е създадена с чисто човешката идея - да подслонява хората в гората, а не да им сдира кожата от гърба. И съответно по идея не е заложено да е печеливша дейност. Заради тези изпълнения на тази фирма май трябва да и поискат сметка - да си плаща глоби за замърсяване или да вземе да чисти след хората, които качва. Ако например почерпим опит от гърците - бил съм в Олимп. Имат си една хижа, на 3-4 часа пеша. И хората казват - тук е планина, лифт няма да има. Които наистина обича планината - да си взима раницата и да тръгва пътеката е добре направена и поддържана. Който иска да яде и пие - просто има хубажи таверни край морето. Ама на Митикас случайни няма как и да стигнат :))). За късмет на мястото. Хубавите места в България намаляват и то не от някаква нужда а за да може шепичка безмозъчни създания да си напълнят собствените (и на групичка политици) джобове. И то за сметка на всички останали. Едни сме тарикатите, а другите - балъците. Това сега е само една временна твърде нещастна конюнктура. Времето ще отсее истинското. Не е трудно дори да се оцени истинското и ценното, като това което тези хора се опитват да правят. Наистина е тежко да се изправи човек в цялата тази мърсотия. Дано да испее тази мисия.

Купувам : Sold

до Побеснял. Вие изобщо наясно ли сте с конкретната ситуация? В Паничище природозащитниците протестират срещу строителството на лифта и с/у ремонта на съществуващ път от Паничище до х. Пионерска И НИКАКВИ ПРОТЕСТИ СРЕЩУ КАЧВАНЕТО НА ДЖИПОВЕТЕ! Защо не се опитаха поне един път да ги спрат, а спираха само строителните машини. Тяхната акция не е природозащитна, а акция защитаваща нечии интереси. Така че Ви съветвам първо да се запознаете с конкретния проблем и после коментирайте. Наистина в планината се ходи пеша, но не и в България. Защото тук на място почти всички туристи, които посещават Седемте рилски езера си поръчват джипове, за да ги извозват до х. Рилски езера. И това ще продължи и занапред, ако не се пусне лифта. А управата на национален парк Рила не може да се справи с този проблем, защото парковите охранители нямат правомощията на полицаите и не могат сами да спрат МПС-тата, които навлизат на територията на парка. Така че, ако не ви е ясно все още дилемата е следната: джипове - които замърсяват и занапред или качване с лифт, който не замърсява с нищо. А въпросните еколози, ако ги интересуваше природата щяха да направат поне няколко разяснителни и обучаващи кампании сред туристите на място: да ги убедат да се качват пеша, да раздадат листовки с правилата за поведение сред природата и др. подобни мероприятия, както се прави на запад. Така че в действията до момента на еколозите в Паничище няма нищо природозащитно, те просто изпълняват една ПЛАТЕНА поръчка!!! Идете в Паничище и сами ще се убедите в това!

Много е сложен проблема сьс замьрсяването. В смисьл, че в това отношение сме големи простаци. Но има и един психологически момент и той е , че много дребни нарушения ги правим само защото други правят много по-сериозни нарушения, които са станали норма. Няма да теоретизирам, но гражданско общество се гради отдолу нагоре. Ние сме тези, които трябва да сме непримирими поне кьм онези прояви, за които няма да ни набият. И като си хвьрляме кнжката от баничката на 10 см от кошчето за боклук, няма нужда да се сьрдим, ако някой ни го каже.

Predlagam na wseki tuk, kojto podkrepq ekolozite da otide i da widi sam, zashtoto tezi psewdo ekolozi, naistina wdigat samu shum, no ne zashtoto gi e strah za prirodata, istinata e che se lift, warhu odobren proekt ot predi dostatachno godini, a patqt za kojto taka sporqt e sashtestwuwasht i mu se prawi remont, wseki iska da ima normalni uslowiq po wreme na pochiwka, ot 25 godini pochiwam pochti wsqka godina po 1-2 sedmici tam, towa lqto hodih samo 2 pati za prez pochiwnite dni, no reshih i da razpitam i da razbera, zashto imashe tolkowa stroitelni mashini, e za sebe si sam razbral, prosto pozhelawam na wseki da otide i togawa da gowori, az sam zad obshtinata i protiw tezi politicheski ekolozi, koito obsluzhwat tozi, kojto im plati, zashtoto za men tam e towa, stroezhite ne sa ot mesec, ot mnogo poweche sa, no idwat izbori za kmet i pak nqma da uspeqt

Сега до мен се качват само хора, които наистина имат душа и сърце на планинар и които имат съзнанието да ме запазят чисто, но какво ли ще стане като пуснат лифта и ще може да идват хора на които не им пука дали е чиста планината и които ще си хвърлят буклуците където им падне?

До запознатата... Просто се чудя, откъде още има такива немислещи създани, като Вас? С какво сте запозната? Нали в протеста на ВСЕКИ природолюбител е залегнала борбата и с всички нарушаващи статуте на природен парк МПС-та, вкл. джипове и т.н.? Що за идиотизъм? В планината се ходи ПЕША!!! А изключения се допускат само за хора с увреждания, не за мутри и всякаква друга невъзпитана паплач! Така, че - запознайте се по-добре със ситуацията, преди да си изтърквате клавиатурата...

Защо не протестират самозваните еколози срещу джиповете, които лятото с бясна скорост качват туристи по съществуващия път от х. Пионерска до х. Рилски езера?! Нима те не замърсяват природата?! Знаете ли през лятото каква магистрала става по този път и какъв прахоляк се дига?! А пък да не говорим за изгорелите газове от джиповете. С пускането на строящия се в момента лифт от х. Пионерска до х. Рилски езера този проблем /с джиповете/ ще се реши. Само се чудя чии интереси защитават еколозите. Изобщо защо ги наричаме еколози - колко от тях имат екологично образование и знаят ли въобще за какво става въпрос. А ще ви кажа и как протичат техните протести на място в националния парк: идват и разпъват някакви плакати за около десетина минути докато ги снимат от някоя медия и след това веднага си тръгват. Това протест ли е или някаква PR реклама?!

Зелена България - Българските зелени - това са хората които ще свършат работа www.zeleni.bg

Успех деца! Дано Бог Ви закриля в начинанието ,защото тези алчни изроди ще се опитват всячески да Ви затрият. Пазете се!!!

Докога ще тьрпим това престьпно правителство?Докога ще стоим затворени вьв собствените си черупки, и ще се правиме че това нас не ни засяга?

Samo taka!Trjabvat radikalni merki,ina4e skoro v BG njama da ostane edno dyrvo!

Дам, защо ли се сетих какво е казал вожда Сиатъл? Защото е бил много прав... когато разрушим всичко и не остане ни едно дърво или животно тогава за какво ще са ни парите? И в този ред на мисли, се сещам и за Великденските острови и едно от обясненията за липсата на дървета и обезлюдяването му.А статуите на боговете си седят коя обърната коя обрулена от ветровете но... Докато сами не разберем, че природата ни е уникална и че трябва да я пазим за поколенията ни апетитите на някои искащи бързо да забогатеят ще се точат винаги.Дано да проявим здрав разум и да се сетиме за Дънов...

Iavno niama sposobni upravnici.

TRJABVA DA DADAT POD SUD AVTORITE NA PROEKTI zaedno sus INVESTITORITE, a ne sreshty bg -grajdanite, ne ot tozi krai ydrjat!