Коментари - Арх. Диков изкушава ”Кремиковци” | dnes.dir.bg
назад

Арх. Диков изкушава ”Кремиковци”

Става дума за предложение, на което не може да се устои, тъй като общината предлага теренът да се използва по-добре от сега.

Обратно в новината

Коментари - Арх. Диков изкушава ”Кремиковци” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господин Диков, ако може да бутнете и стряскащия и ужасен Женски пазар, който като магнит привлича цигани, клошари, крадци, бездомни, проститутки, черноборсаджий, изгнила и некачествена стока, мърсотия, боклуци, смрад, ръждясали тенекии, наречени щандове, въобще потресаваща гледка в Центъра на София, може би облика на София ще се промени.

ТОЗИ ДИКОВ Е ГОЛЯМ ТЪПАК !!!!

идеята е супер, иначе след като застроиха Южния парк, остана само Борисавата градина... само дето земята е чужда, ама к'во...

Изкундиха Митал да купи комбината,сега го кундят ,за да му го вземат.И ще го вземат.Митал е жив зян с бизнеса .А нашите хора са хиени.И после ще построим на 10 000дка офиси и бизнес центрове.Много са печеливши :):):)

че кой ти каза, че София е европейска столица?!

Няма сериозна държава която да не произвежда стомана, арматурно желязо, ламарина, профили и тнт. От тези суровини и цимента зависи цялото строителство (вкл инфраструктурниото) на държавата. Ако това се внася, ставаш зависим и ти диктуват какво да строиш и тнт. В социализма имаше план постепенно производството на Кремиковци да се изнесе в Дебелт, Бургаско (близко до морско пристанище), но това бъзо се забрави. Сега сме в ситуация, че трябва по някакъв начин да се реши проблема с Кремиковци, но поради глупост нямаме заместваща мощност. И вместо да се мисли конструктивно на обикновените хора им се пускат такива бомби - и всеки си вика - а-а-а-а я каква хубава работа замислили тези..., а всъшност това е някакво бълнуване. На земята под комбината поколения няма да може краставици да се отглеждат, та камо ли да живеят хора без последствия за здравето.

Kato vi 4ete komentarite 4ovek moje da razbere za6to sme v takava ka6a. nqkoi kato re6i da pravi ne6to novo, vsi4ki sre6tu nego, kato se zamislite 4e trqbva da se remontira ne6to vsi4ki ska4at, ne mojete da prejiveete vremennoto neudobstvo v polza na po dobro bude6te. Kraino vereme e da se razbere 4e NQMA KOMUNIZUM, ako jeleznicite rabotqt zaradi Kremikovci to togava za6to izob6to rabotqt. Vsi4ki iskat reformi no ako moje ni6to da ne se promenq

Този иска да строи въздушни магестрали на перловската и владайската река, да прекара АМ Тракия през София, да прави бизнесцентрове извън града. Много американски филми си гледал брато , защо не дойдеш да поживееш тук в Америка за да разбереш какви глупости говориш и правиш. И какво ще се управлява от тези делови центрове - може би фантазийте на Диков.

След като непрекъснато в главите на хората се наливат компютри, офиси и юпита, то е ясно за какво става дума. Има хора, които за да вземат някаква сума еднократно, са готови да затрият каквото и да било. Абе нещастнико архитекторе, ние офис услуги, консултации и тем подобни глупости ли ще изнасяме? Само ненормален може да каже подобно нещо. Явно някои мислят София да стане световен финансов център. Тук да се преместят Уолстрийт, Лондон и Франкфурт.

Няма ли да има край глупоста на настоящите строители на съвременна България?

тук народа се е побъркал, иска да живее само от молове, бизнес центрове, и покупко-продажба на имоти - ама те няма да растат нон-стоп, и кой ще е в тези бизнес центрове - ей реално прозводство трябва, трябва да спрат кремиковци или да го направят екологично за кратко време ако трябва и с помощта на държавата (нали все пак тя го построи и прибра парите от Митал за продажба, тогава не миришеше нали), и да се построи силиконова долина с подкрепа на държавата, ама само с молове, офиси и кооперации нама да стане

Значи нещата са ясни - или Диков е БОЛЕН МОЗЪК/което е по-малко вероятното/ или паричките за който става въпрос са изключително апетитни и неустоими! А иначе икономиките които съществуват само от търговия, без произвеждане на реален продукт, са май само в африка. P.S извинявам се за грешката - там произвеждат банани!!!!

Странна ситуация: надхвърлят нормите за замърсяване, целия терен е отровен, искат да стоят върху негодна земя. Защо не е спрян щом замърсява? Дайте власт на хора, които искат и могат да се справят с подобни проблеми, от които зависи здравето и бъдещето на децата ви, щом вашето собствено вече безсилно сте отписали...

Преди да правят изказвания кмета и главния архитект да кажат, че ще строят жилища на мястото на Кремиковци, да обяснят: 1. Има ли вредни емисии от завода, които са засегнали околната среда, почвата и растителността? 2. Ако има такива, как ще повлияят на живеещите в жилищния комплекс? Пълни глупости говорят тези двамата.

само да видим кой е този който ще се хване да живее там.Софиянци съвсем полудяха на темата че недвижимите имоти в келявото им село са златни.

Май само аз го разбирам.. Кремиковци е един огромен замърсител, чието съществуване е икономически необосновано.

А най странното е, че от него всички ще са доволни. Още по-странно е, че се предлага нещо на Митал което по принцип той не би и сънувал да му се случи в перспектива. Печалб за собственика на терена са огромни спрямо евентуалните печалби от комбината. Печалбат за софиянци е неоспорима. Рушвета за предложението на Диков си е заслужен и трябва да е изразен с осем цифрено число. Работните места за строежи на 10 000 декара терен са поне 20 пъти повече от съществуващите работни места в комбината. Цените на имотите в околните селища ще се качат поне десеторно. Комбинат в Перник ще си осигури скраб за следващите 20 години. :))) А бе въобще всичко е толкова хубаво и перспективно, че започвам да се чудя къде се крие уловката в тази идилия? :))))))))))

По начало много умни неща не могат да се очакват от хора с тесни устни и когато ги затворят се получава почти права линия! Явно това момче лобира за някого, защото на този стол, на който седи в момента когато някой започне много да се върти сам пада от центробежната сила! Ето защо момчето да помисли първо, какво дава Кремиковци на държавата, на какъв изпълнителски състав осигурява работа и ..... Само човек, който няма много вариантно мислене говори за закриване, разрушаване и ..т.н.

ТРЯБВА ДА СЕ РАЗРУШАВАТ ТАКИВА ГИГАНТО-ЗАМЪРСИТЕЛИ, КРАЙ ЕВРО СТОЛИЦИ ,СРАМОТАЕ

Алоо главния архитект иска ти се да вземеш нещо под масата за разрешения за строителство на бизнес центрове. Абе вие с кмета двеста метра асфалт на Цариградско не може да положите като хората а небостъргачи ще строите СМЕХХХХ

КАКВА ЛИ КОМИСИОНКА ЩЕ ПОЛУЧИ? НУЛИТЕ ШЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ 6!

Това е най-малкия проблем-2000 човека на улицата безработни и познай от раз на чий гръб ще легнат за помощи-на работещите в момента. По-важното е, кое е лобито в ГЕРБ, което иска да печели от строителството чрез офшорки? Интересно как предишния собственик на Кремиковци е в ГЕРБ? Сигурно като си е разсрочил невнесените в държавата данъци от продажбата? Нищо ново под слънцето... Премени се Илия пак в тия-никакво значение кой печели избори-печалбата е за фирми, близки до властта.Сега е наред ГЕРБ с едрия бизнес и изпраните пари на опашка за еврофондове. А вие си псувайте и цъкайте.

След като такива безумни идеи идват от главния архитект на София - тежко му на този град!!!!! Как може да искаш едно производственно предприятие, което произвежда реална продукция, дава около 7-8% от брутния вътрешен продукт на държавата, около 30% от всичките товарни превози на БДЖ и съответно дава хляба на десетки хиляди хора директно и косвенно - да бъде затворено!!!!! И съответно на негово място да бъде построен търговски център , който няма да дава никаква реална продукция! Това го няма никъде по света!!!! Ако има екологически проблеми то МОЛЯ нека държавата/ако все още има такава/ ако не помогне, то поне нека не пречи за решаването му! Всичко останало което става в момента около Кремиковци МИРИШЕ много лошо от към община, правителство и ..................уп мафия!!!

Човека разсъждава като архитект: огромна площ, южно изложение, близост до планина, близост до столица - мечтата на инвеститора. Кремиковци обаче не е терен. Само да се позамислим- откъде арматурно желяцо, винкели, тръби и т;н за новия град-спътник? А БДЖ?, а социалното напрежение? Ще мислим като го нарежем на скрап. Между другото, кой ще го преработи?

Атаката срещу комбината ли е,или срещу старата лисица А.Томов?

Господин Диков, ако може да бутнете и стряскащия и ужасен Женски пазар, който като магнит привлича цигани, клошари, крадци, бездомни, проститутки, черноборсаджий, изгнила и некачествена стока, мърсотия, боклуци, смрад, ръждясали тенекии, наречени щандове, въобще потресаваща гледка в Центъра на София, може би облика на София ще се промени.

ТОЗИ ДИКОВ Е ГОЛЯМ ТЪПАК !!!!

идеята е супер, иначе след като застроиха Южния парк, остана само Борисавата градина... само дето земята е чужда, ама к'во...

Изкундиха Митал да купи комбината,сега го кундят ,за да му го вземат.И ще го вземат.Митал е жив зян с бизнеса .А нашите хора са хиени.И после ще построим на 10 000дка офиси и бизнес центрове.Много са печеливши :):):)

че кой ти каза, че София е европейска столица?!

Няма сериозна държава която да не произвежда стомана, арматурно желязо, ламарина, профили и тнт. От тези суровини и цимента зависи цялото строителство (вкл инфраструктурниото) на държавата. Ако това се внася, ставаш зависим и ти диктуват какво да строиш и тнт. В социализма имаше план постепенно производството на Кремиковци да се изнесе в Дебелт, Бургаско (близко до морско пристанище), но това бъзо се забрави. Сега сме в ситуация, че трябва по някакъв начин да се реши проблема с Кремиковци, но поради глупост нямаме заместваща мощност. И вместо да се мисли конструктивно на обикновените хора им се пускат такива бомби - и всеки си вика - а-а-а-а я каква хубава работа замислили тези..., а всъшност това е някакво бълнуване. На земята под комбината поколения няма да може краставици да се отглеждат, та камо ли да живеят хора без последствия за здравето.

Kato vi 4ete komentarite 4ovek moje da razbere za6to sme v takava ka6a. nqkoi kato re6i da pravi ne6to novo, vsi4ki sre6tu nego, kato se zamislite 4e trqbva da se remontira ne6to vsi4ki ska4at, ne mojete da prejiveete vremennoto neudobstvo v polza na po dobro bude6te. Kraino vereme e da se razbere 4e NQMA KOMUNIZUM, ako jeleznicite rabotqt zaradi Kremikovci to togava za6to izob6to rabotqt. Vsi4ki iskat reformi no ako moje ni6to da ne se promenq

Този иска да строи въздушни магестрали на перловската и владайската река, да прекара АМ Тракия през София, да прави бизнесцентрове извън града. Много американски филми си гледал брато , защо не дойдеш да поживееш тук в Америка за да разбереш какви глупости говориш и правиш. И какво ще се управлява от тези делови центрове - може би фантазийте на Диков.

След като непрекъснато в главите на хората се наливат компютри, офиси и юпита, то е ясно за какво става дума. Има хора, които за да вземат някаква сума еднократно, са готови да затрият каквото и да било. Абе нещастнико архитекторе, ние офис услуги, консултации и тем подобни глупости ли ще изнасяме? Само ненормален може да каже подобно нещо. Явно някои мислят София да стане световен финансов център. Тук да се преместят Уолстрийт, Лондон и Франкфурт.

Няма ли да има край глупоста на настоящите строители на съвременна България?

тук народа се е побъркал, иска да живее само от молове, бизнес центрове, и покупко-продажба на имоти - ама те няма да растат нон-стоп, и кой ще е в тези бизнес центрове - ей реално прозводство трябва, трябва да спрат кремиковци или да го направят екологично за кратко време ако трябва и с помощта на държавата (нали все пак тя го построи и прибра парите от Митал за продажба, тогава не миришеше нали), и да се построи силиконова долина с подкрепа на държавата, ама само с молове, офиси и кооперации нама да стане

Значи нещата са ясни - или Диков е БОЛЕН МОЗЪК/което е по-малко вероятното/ или паричките за който става въпрос са изключително апетитни и неустоими! А иначе икономиките които съществуват само от търговия, без произвеждане на реален продукт, са май само в африка. P.S извинявам се за грешката - там произвеждат банани!!!!

Странна ситуация: надхвърлят нормите за замърсяване, целия терен е отровен, искат да стоят върху негодна земя. Защо не е спрян щом замърсява? Дайте власт на хора, които искат и могат да се справят с подобни проблеми, от които зависи здравето и бъдещето на децата ви, щом вашето собствено вече безсилно сте отписали...

Преди да правят изказвания кмета и главния архитект да кажат, че ще строят жилища на мястото на Кремиковци, да обяснят: 1. Има ли вредни емисии от завода, които са засегнали околната среда, почвата и растителността? 2. Ако има такива, как ще повлияят на живеещите в жилищния комплекс? Пълни глупости говорят тези двамата.

само да видим кой е този който ще се хване да живее там.Софиянци съвсем полудяха на темата че недвижимите имоти в келявото им село са златни.

Май само аз го разбирам.. Кремиковци е един огромен замърсител, чието съществуване е икономически необосновано.

А най странното е, че от него всички ще са доволни. Още по-странно е, че се предлага нещо на Митал което по принцип той не би и сънувал да му се случи в перспектива. Печалб за собственика на терена са огромни спрямо евентуалните печалби от комбината. Печалбат за софиянци е неоспорима. Рушвета за предложението на Диков си е заслужен и трябва да е изразен с осем цифрено число. Работните места за строежи на 10 000 декара терен са поне 20 пъти повече от съществуващите работни места в комбината. Цените на имотите в околните селища ще се качат поне десеторно. Комбинат в Перник ще си осигури скраб за следващите 20 години. :))) А бе въобще всичко е толкова хубаво и перспективно, че започвам да се чудя къде се крие уловката в тази идилия? :))))))))))

По начало много умни неща не могат да се очакват от хора с тесни устни и когато ги затворят се получава почти права линия! Явно това момче лобира за някого, защото на този стол, на който седи в момента когато някой започне много да се върти сам пада от центробежната сила! Ето защо момчето да помисли първо, какво дава Кремиковци на държавата, на какъв изпълнителски състав осигурява работа и ..... Само човек, който няма много вариантно мислене говори за закриване, разрушаване и ..т.н.

ТРЯБВА ДА СЕ РАЗРУШАВАТ ТАКИВА ГИГАНТО-ЗАМЪРСИТЕЛИ, КРАЙ ЕВРО СТОЛИЦИ ,СРАМОТАЕ

Алоо главния архитект иска ти се да вземеш нещо под масата за разрешения за строителство на бизнес центрове. Абе вие с кмета двеста метра асфалт на Цариградско не може да положите като хората а небостъргачи ще строите СМЕХХХХ

КАКВА ЛИ КОМИСИОНКА ЩЕ ПОЛУЧИ? НУЛИТЕ ШЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ 6!

Това е най-малкия проблем-2000 човека на улицата безработни и познай от раз на чий гръб ще легнат за помощи-на работещите в момента. По-важното е, кое е лобито в ГЕРБ, което иска да печели от строителството чрез офшорки? Интересно как предишния собственик на Кремиковци е в ГЕРБ? Сигурно като си е разсрочил невнесените в държавата данъци от продажбата? Нищо ново под слънцето... Премени се Илия пак в тия-никакво значение кой печели избори-печалбата е за фирми, близки до властта.Сега е наред ГЕРБ с едрия бизнес и изпраните пари на опашка за еврофондове. А вие си псувайте и цъкайте.