Коментари - ”Кремиковци” отказа да бъде местен | dnes.dir.bg
назад

”Кремиковци” отказа да бъде местен

“Кремиковци“ има своето място в икономиката на страната, каза членът на Управителния съвет на “Кремиковци“ Божко Бонев. Той обеща до 5 години комбинатът да "влезе в еко нормите".

Обратно в новината

Коментари - ”Кремиковци” отказа да бъде местен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кремиковци наистина цапа ужасно, но не София. Неслучайно завода е построен там. Една от приччините е ветровете - В Софийското поле те духат от запад на изток през 99% от времето. Завода е построен източно от града. Пушеците му отиват в селата Яна и Елешница най-вече. Когато се пътува по магистрала Хемус, преди да започне качването се чувства или по точно удря в носа мърсотията от завода. От известно време ми прави впечатление, че освен на сероводород, мирише и на хлор. За мен е загадка от къде идва тази миризма. Също огромни облаци прах ги носи вятъра. Прах се вдига и от хвостохранилищата. Екологично ситуацията е зле. Но аз съм против закриването на Кремиковци. По скоро трябва да бъдат принудени да си плащат сметките на БДЖ, НЕК и на всички на които дължат нещо. Също да бъдат натиснати да си оправят филтрите. Не знам дали си спомняте, че в един дълъг период, даже след първата продажба на завода, въпреки че работеше на макс, от завода не излизаха никакви миризми. Поне не толкова, че да се усещат чак на магистралата.

Кремиковци трябва да се затвори. Приветствам предложението на главния архитект на София. Нямате на представа каква отрова бълва от комбината, особено в събота и неделя, и замърсява София и цялото Софийско поле.

Я колко народ има още дето иска да възражда костовитя постулат - да разрушим всичко щото комунистите са виновни. А някой да се сети да изгради нещо няма. По-добре след 5г яист евентуално отколкото утре затворен. Аман от разрушители, екотерористи и подобни лайнари дето все им е мръсно. Ами като ви е мръсно да спрем козлудуй и тецовете- да седим на тъмно, да спрем кремиковци - ще ползваме дървени сечива, да спрем нефтохима - ще ходим пеша, да спрем циментовите заводи - ще живеем в сламени колиби. Айде нема нужда. Аз искам да живея нормално като тези дето си имат всичко а не гледам зелени полянки гол бос гладен и на студено.

DA, ти нормален ли си?Колкото може по-бързо на психиатър!

ИСТИНАТА Е ЧЕ В МОМЕНТА КРЕМИКОВЦИ СЕ РЕЖЕ ЗА СКРАП

От всички тук СЕСИЛ най-правилно е схванал нещицата. Спомнил си е думите на един човек - Вл. Ленин, когото мнозина смятат за изверг, но казаното от него по този повод е абсолютно вярно: Без индустриализация - няма прогрес /за съветската власт и пр. са подробности/!

Кремиковци трябва да се затвори, когато държавата го продаваше и беше хубаво, сега да плати 3 пъти повече за да си го вземе обратно и да го превърне в парк, парите ще ги вземе от всички българи, и най-вече от тия които много пискат, ако трябва ще ги убие и ще им продаде органите защото едва ли имат пари, и всички ще пеем и пляскаме с ръце, и птички ще чуруликат нали не мислите че сегашния собственик просто ще подари завода ей така, когато ядохте кифтетата не квичахте толкова а

Г-н Архитекта разсъждава от гледната точка България да бъде суровинен,слугински, и развлекателен придатък на Европа.Не му ли е известно,че без развита промишленост всяка страна е силно зависима от другите,т.е. слугиня на другите.

В момента в Кремиковципада яко крадене. Невиждан произвол,като за последно. Директорите по заводи в комбината са се заели не с пройзводството а с криминално рязане на скраб. Режат се даже и действащи механизми, двигатели и трансформатори. Всички работници в комбината са свидетели на мащабно заграбване от страна на БЪЛГАРСКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ..!

Г-н Бонев като Главен юристконсулт какво да каже друго. Направиха го и член на Управителния съвет. Стар кадър още от времето на В.Захариев.

До коментиращите по-долу: Селяндурит с бричките ви били виновни. Ами така ви се пада ! Де що има в тая държава искате да го концентрирате само в София. Всички най-добри университети, всички административни функции, спортни мероприятия, проекти. Даже морска администрация се намира в София, дето е на 500 км от морето. И се чудите после що идват толкова много хора. А издушете се сега в хубавата ви София тъпанари тъпи ! Като станете 2 милиона там, въобще няма да може да се живее

Изцепките на главеня архитект стават все по сериозни .Няма ли кой да му каже да си затваря тъпата уста

Този Божков е доста прав, а тъпите Фопи не осъзнават какво би могло да стане ако се ликвидира завода искат си въздух искат да няма селяни цигани искат да са в европата.Е да ама неможе.

и кремиковци е проблем, но си прав. колите вдигат много прах.. не само щото са много но и щото НИКОЙ не чисти улиците. на запад просто НЯМА прах и кал по улиците който да се вдига от колите. Улиците ги чистат не като мият щото това е простотия която само затлачва канализацията ами като минават с едни камиони дето четкат и прахосмучат. И тук имаше такива, но от 6-7 години не сам ги виждал по улиците..

Браво! Ей това е верният път да се борим с дефицита по текущата сметка. Таз година -2, догодина -3 милиарда ЕUR... Аз дори предлагам да затворим де що има производство (особедно насочено за износ) и от тук нататък- само Malls... поне който остане в тази държавица ще си умре на чист въздух...

Бутайте го!

А кой ще плаща ?! Бесен прав си ! Мръсния въздух не е от Кремиковци! Почти всички големи, че и малки заводи бяха закрито и какво стана?По-вече от един милион българи работят навън без да броим студентите, които изкарват но шест месеца навън на бригада, кретаща икономика с една дума БАНАНОВА РЕПУБЛИКА!! Давай да закриваме, а кога драги сънародници ще откриваме, каквота и да било/ изключвам ежедневното откриване на топлата вода/?? Просперитета на една държава се дължи на нейната икономика, на това което може да произведе и продаде , а не на алъш вериша по пазарите!! Докато нямаме промишленост, само закриваме, а не откриваме ще си кретаме на опашката за срам и резил!!

на бесното софиянче ще кажа отровния въздух около 80%от месеца се носи от ветровете над Богоров Верила и най леките отрови се исипват около Младост. Останалото време вятъра обръща и се сещай на къде отива.ТЪПО е да защитяваш кремиковци освен ако и ти не лапкаш от там.От такива го ядеме от години.

Сер-ГЕЙ няма да закрие гордостта на соца...

До 5 години ще го оправим, ама ако не го направим ще ни глобят 5 бона, пък аз толкова си нося само в джоба на сакото. Докато политиците в Бълхария са толкова корумпирани и некадърни, въобще не ми пука какво пише в нет-а.

Въздуха в София е мръсен и миризлив от мръсни и миризливи селяндури и раздрънканите им таралясници!Софийс жителство - това е спасението за града ни!

Мръсния въздух в София не е от Кремиковци. Но селяндурите които коментират не са в София в неделя за да забележат че въпреки че Кремиковци работи и в неделя въздуха е чист! Проблема е в прекалено многото коли и то брички без катализатори!

Мръсния въздух в София не е от Кремиковци. Но селяндурите които коментират не са в София в неделя за да забележат че въпреки че Кремиковци работи и в неделя въздуха е чист! Проблема е в прекалено многото коли и то брички без катализатори!

лъже индииското зомби задържат топката печелят време а то е пари за тях.Евала на арх.Диков. ИСКАМЕ ДА ДИШАМЕ И ЖИВЕЕМ на ЧИСТО.Толкова ли е много това гадове ненаситни ????

Незабавно закриване на тази екологична бомба! Стига алчности игрички за чужда сметка! Стига- да се закрива и да се залеси!!!

6500 prosti rabotnika triabwa da troviat sofia i sofiiskoto pole. mamicata na durjavata absurdistan

Sofia se pi6e s glavno S, anarhist nedoklaten.