Коментари - Преди 99 г. България става пак царство на българите | dnes.dir.bg
назад

Преди 99 г. България става пак царство на българите

Днес България чества едно значимо събитие от новата си история. На тази дата през 1908 г. страната ни престава да бъде васал на Османската империя и обявява своята независимост. По този повод в София бе открит паметник на независимостта.

Обратно в новината

Коментари - Преди 99 г. България става пак царство на българите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТОЗИ ФОРУМ НЕ Е ОРГАНИЗИРАН И ПОДДЬРЖАН ДА РАЗДУХВА ПАТРИОТИЗМА ТИ, А ДА ПРОУЧАВА ГРАЖДАНСКОТО МНЕНИЕ. СПОНСОРИРА СЕ ОТ ДВЕ НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ. ИДИ В ГООГЛ И СИ ГО ПРОЧЕТИ.

нас не ни тресе великомания. Патриотичните напьни са противодействие на други напьни да бьдем културно обезличени.

В началото на ХХ век великите сили имат по-наложителни дела за решаване - - Решението на Австро-Унгария да наруши Берлинския договор, анексирайки провинциите Босна и Херцеговина, поражда се спор за Мароко между Франция и Германия, а през лятото на 1908 г. е извършен младотурски реформистки преврат. От кога анексирането стана дело. Да се чете заграбването на Босна и Херцеговина от Австро-Унгария, както и спорьт кой да заграби Мароко. Посегателство вьрху нечия нацонална независимост не може да бьде дело. Дело е намесата в Босна преди години, а не апетитите на империалистическа Франция и Австро-Унгария.

Стой си тук. Аз не сьм расист.

Който продава дедите си и това, за което са живели и са се борили, проклет нека бъде през вековете и нека той и потомството му се пържат в ада!!

А тебе братко Голям праз е трябвало да те кръстят Скъсана гумичка.

Днес тя вече е царство на циганите и циганията.

do Joro:Pravilno,no tova e stara bilgarska tradiciya.Virvyat po sledite na İvan Shishman.Toy sishto predi poveche ot 600 godini prodade klyucha na Tirnovo na MuratI.No, tozi pit ,proshka nyama da ima,shte stoim dokato izcheznete napilno.

Заглавието е недовършено. Трябва да пише - Преди 99 г. България става пак царство на българите, а преди 6-7 години монархисти и комунисти го продадоха пак на турците...

ot Murat:Bilgarina nikoga nyama da se sibudi,zashtoto nikoga ne se e sibujdal.Tiya vizrojdenci sa edna hudojestvena izmislica i nikoga ne sa sishtestvuvali.Na sledvashtite izbori shte e sishtata,pak komunisti i turci shte vi upravlyavat,pone oshte 20 godini.

Млъквай,бе манаф!Върви пиши в турския форум,ако има такъв!

NİKOGA!!!

До - Срам ме е.... (22.09.2007 г. 20:43ч.) - прав си, след страшната генетична селекция, която турците са извършили при поробването на България, са били необходими 5 века, за да се възстановят онези гени, кодирали революционния устрем в сърцата на великите ни възрожденци. Уви, селекцията е продължила в подобен дух и през 2-те последвали епохи - фашизъм и комунизъм. Цветът на нашата интелигенция периодически е затриван от поробители или свои. Затова сме на този хал. Обаче сега нямаме на разположение 500 години, трябва да се съвземем за отрицателно време, ако искаме да оцелеем. Затова - СЪБУДЕТЕ СЕ, БЪЛГАРИ ! ОСЪЗНАЙТЕ КЪДЕ СА КОРЕНИТЕ НА ЗЛОТО! ПОКАЖЕТЕ НА ИДВАЩИТЕ ИЗБОРИ, ЧЕ СТЕ ПРОУМЕЛИ ГРЕШКИТЕ СИ ОТ ПРЕДИШНИТЕ - СПРЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ И НЕЙНИТЕ САТЕЛИТИ, КОИТО НИ ОГРАБВАТ И СЕ ПОДИГРАВАТ С НАС ЕЖЕДНЕВНО ВЕЧЕ 17 ГОДИНИ !!! ДА ВЛЕЗНАТ ВЪВ ВЛАСТТА СА НИ НЕОБХОДИМИ НОВИ, НЕОПЕТНЕНИ ЛИЧНОСТИ, С НОВ МОРАЛ И С ДОСТАТЪЧНО ПАТРИОТИЗЪМ! ДА КАЖЕМ НЕ НА ОЛИГАРХИЯТА И НЕЙНИТЕ КРЕПИТЕЛИ ВЪВ ВЛАСТТА!

Ey bolna glavo!Kakvo carstvo,kakva Marica be?V pripeva na Shumi Marica,kolko hubavo vi opisvat:Stari i zlobni i glavite bolni,Niy sme dostoyni gladni da stoim!

Люксембург, Белгия, Монако, Дания, са общо взето малки държави и нямат нищо велико в историята си, ама нас все ни тресе някаква великомания, както и другите балкнаски страни. Има прости правила за развитие на демокрацията и благоденствието - ред, сигурност, свобода на предвижване на хора и капитали.Това е, а дали фабриката я дърржи българин, турчин, китаец е все тая( Така е по света, а васали има само в приказките вече и в главата на тъпаците(

Честит празник! България над всичко, над дребните ни страсти и трудности. Ние сме първите европейци. Горе главите! Свободата е на върха на щиковете - Дон Кихот... За нея се воюва и в мир - с труд, с ум, с достойнство.

Ще попитам само едно: България независима ли е въобще?

понякога съжалявам, че съм роден в тази държава, четейки абсолютно тъпанарските коментари на повечето от вас

БОЖЕ ,ПАЗИ бЪЛГАРИЯ !

За жалост,всички коментари са верни и за да е ясно ще кажа само че:Строителите на онази България и техните потомци бяха жестоко избити от бащите на същите тези които сега се мазнят на Доганоглу иму се поднасят със вазелин и без... А такива хора като онези изстрадали но будни духом възрожденци България е отглеждала във продължение 500 г.СРАМ МЕ Е.

Да живее царство България. Да си върнем химна Шуми Марица.

Е, с Доган в правителството пак сме под турско управление, така че никакво освобождение не е било! Браво на нашите политици. Доброволно си поробиха държавата

България винаги е била васал, както и сега. Не съм сигурен дали през последните 15 години тя не е била в същото положение или по-зле отколкото по време на турското робство. Но съм сигурен че по сегашният път България се превърща от име на държава в временно историческо или географско понятие. Временно казвам защото немските историци ще пуснат тяхната версвия отново и отново. Не трябва да остани нищо даващо права на бългаско самоосъзнаване. Всъщност нищо лошо ако тази държава изчезне. Без това сега Българие е сбор от отделни индивиди а не място където живее цяла нация. Ако смятате че не съм прав покажето го със своите действия, а не да седите скрити зад прозореца плюеики и оплаквайки се постоянно. Каквото си сложиш на масата - това и ще ядеш. Бог да благослови България!

Madrid,kakvi gluposti govoriş.Nima horata nyamat pravoda se samoopredelat.Kakvo loşo ima ot tova da se samoporedelat kato mohamedani.Zabravya& 4e Bılgaskata dırjava 5 pıti nasilstveno izvırşi pokrıstvane na mohamedanite v Zapadnite Rodopi.Kakvo loşo vidyahte ot bılgarskite müsülmani müsülmanit ni zaplaka v godinite na bılgarskoto upravlenie.Ako vie upravlavahte mohamedanite 500 godini s vaşiya pogled i spomen nyamaşe da ostane ot tyah

Kva nezavisimost be?? Koi ni upravliava sega? EBATI....

Освен Доган и неговите ортаци - Гоце, съветския гражаданин Сергей и испанската муха - Кобурготев НЕ УВАЖИХА честването !!! Без коментар ...

kakto se ochertava PURVANUGLU ste napravi nova IZTOCHNA RUMELIA!...islamizir haskovsko i kurgaliisko veche mogat da poiskat avtonomia!...blagoda na alchnostta na BSP BULGARIA se poturchva ....

Най лошото е,че анадолският манаф е напълно прав от първата до последната дума.За да не се случи това - турците в Турция,циганите - стерилизирани и в гето.

Кой ви каза, че БГ не е васал на турците - я вижте Догфан, как е във всяко управление и всички му усмукват чепа, сакъм да не му скършат хатъра. Я вижте президента родом от циганската махала на с. Сирищник. Я вижте как циганите безнаказано вдигат бунтове. Само българите са най-преебаните в България.

Днес с властта на ДПС в управлението на страната не се знае докога България ще е на българите. Замислет се!

VA6KARIII

Каква независимост?Да можеха отнякъде да ни видят възрожденците,револю на Съединението и строителите на следосвобожденска България!99 години след обявяване на независимостта как ни управлява правителство с турски мандат ,с половината министри и зам.министри,депутат и кметове турци и българи-мекерета!И как се сгъваме като мишки пред циганските банди!Срам и позор!!!

Радвайте се и се веселете! Какво само злобеете и пишете негативни коментари! Това е велик ден за България.Турците в Турция премахват Султанската власт през ноември 1922 г. Явно и на тях им е тежало многовековноно управление на рода на Осман.

Жоро--В глобален аспект няма независими държави.Икономиката на всяка държава зависи от някоя друга,било като доставчик- на енергия,на някаква стока ,а било то и на ръботна ръка/спомнете си как ревнаха англичаните че няма кой да им помага за брането на ягодите/.Независимос се зразява в това ,че има собственна управленска структура/монархия или република/.Проследет еволюцията - 30г. след Руско-турската освободителна война се обявява независимостта това идва да докаже че българския народ не е спрял до войната с Турция ,а продължава да се утвърждава на световната сцена.Аз съм сигурен ,че българския народ ще пребъде както и България,въпреки трудните моменти в историята.Народа израства въпреки 50г.тотално обезкървяване и изоставане.Израстван ще се почувствува не по-рано от 30г.след падането на комунистическия режим.Народа трябва да изчисти кликата по върха която му е стегнала примката и в момента не му дава да си поеме дъх.Все пак честит празник на всички българи,български турци ,българомохамедани и цигани.

абе то си трагедия:(

Anadolskia manaf,e napulno prav, za sazalenie.Po sluchai praznika Stanishko da vrutne edna svirka na Dogan

Това наистина е повод за празнуване, но да не забравяме че турция все още се опитва да влияе на България и трябва да се пазим. Аз мисля, че турция ще западне доста като държава с този нов президент, чиято жена ходи забулена. Неговото мислене е като на най-простите мюсюлмани дето живеят в иран,афганистан и другите такива нецивилизовани държави. Така че турците могат само да сънуват влизане в Европейския съюз.

За съжаление Анадолският манаф е напълно прав и говори самата истина.Дали това ще стане зависи само от нас истинските българи.

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!!!!! БОГ ДА Е С НАС !

po grozen pametnik rqdko sum vijdal.

Честит празник на всички българи! Поне на тази тема не пускайте гнусни антибългарски кометари-анадолски манаф - мнението ти не ни интересува. Ако имаш проблем с българите си вдигай парцалите за турция.

Честит празник на всички сестри и братя българи!!!. А на онези, които днешния ден ги дразни, ще напомним, че Бог забавя, но не забравя и че който на друг зло мисли, зло ще намери, дори и да е след много време.

ot Murat:Bravo Bay Ganyo!Lichi si che si Ganyo Balkanski,no nyama znachenie.Nali govorish istinata,tova stiga.Evalla!

Към модераторите - вижте си последователността в Събитийния календар - пълно съответствие с жълтите вестници - направо ми е жал за вас - момчета и момичета...

Ашконсул бе манаф,тамън,таман!!

Po-dobre k1sno, otkolkoto nikoga. Nikoj narod ne trqbva da zabravq minaloto si !

Ха-ха-ха гяури, ще ви се. Питайте моя авер Доган как ви завладяваме изтънчено и рафинирано, благодарение на нашите ортаци комунистите. Изкупихме ви земята, сградите и фабриките и след 50 години всички ще работите за нашия обръч...А вие си се правете на непукисти и гъзари и не ходете на избори, че да можем ние по-лесно да ви шибаме и управляваме...ха-ха-

Някога като васали на високата порта султана се е стряскал насън от Стамболов. Сега мекерето Станишев и мишката от кръвта на първия цар на Третото Българско царство,вече не са васали но се стряскат на сън от Доган..някой може и да го наболява дупето!

Честит празник на всички! Нашите дядовци и баби са били поданици на Султана, на тая дата стават поданици на Цар Фердинанд, после на Цар Борис после за кратко на малолетния на Цар Симеон, следва гражданин на Народна Република България и който е доживял и до гражданин на Република България.