Ген. Радев: Критичният срок за ВВС е средата на 2016 г.

Командирът на ВВС ген.-майор Румен Радев каза, че критичният срок, в който българските ВВС могат сами да охраняват въздушното ни пространство е средата на 2016.

Обратно в новината

Коментари - Ген. Радев: Критичният срок за ВВС е средата на 2016 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Късно е вече, чадо. Мандалото хлопна. Видях един "наш" чуждоземски (не руски) изтребител съвсем отблизо. Беше като ранена птица - с отрязани крила, очукан и ...гняв ме задуши. С такива ли железаки ще се пазим, бе? Или ще продължим да си седим на ушите, че няма никой да ни застраши,м? Вврвайте, ама бъдете и подготвени, бе. За всеки случай. Според европейските повели ни скопихте, бе драги ни държавници. И разстрелът ви е малко.

Защо "част" , а не всички да бъдат ремонтирани , стига с тези половинчати мерки ,нали взехте заем от 6 млрд.?????????

нали роско има самолет в гърция!

jingiby

ПроЗД народ, слаба "държава", пълна мизерия, даже нямаме и армия...

Трябва да имаме авиация. Особено в условията на надигаща се Восточна Кремълска опасност

"Трябва да имаме авиация" ха..ха К'ва авиация ве СМЕШНИК, и отде ЩЕ се вземе тая авиация? Авиацията я просрахте още през 90те, па сега сте се сетили.!. С 2 самолета ли ЩЕ защитаваш БЪЛГАРСКИТЕ въздушни граници?.!.ха..ха Мноо си смешна БАНДЕРЛОГА!!! НАПРАВИ си делтапланер, и с прашката напред да защитаваш въздушното пространство.!.хаха

Армията ни е копие на държавата.

Нали затова сме в алианса, взаимно да си помагат държавите в него. Спестените пари от самолети могат да отидат за здравеопазване, където нещата са отдавна критични. А сега ще се набутваме за изтребители за да имат шапкарите какво да правят.

втаса един ден като пробият оградата от Югоизток и нахлуят в земята българска, а вече го няма Грудово-Елхово-Звездец и не само него. То НАТО-то вече е пред разпад, натовска Турция ще си шари в натовска България. Е какво ще кажеш да си вземем армия назаем да ни пази-пазарна икономика изгодно ще е - интереса клати феса.

Млъкни, ти не си генерал, а поредната идтривалка на ББ!!За колко се продаде, военен аташе или депутат гербаджия?!Жалка политическа пасмина, 25 години съсипвахте не само ВВС, ВМС, но и ВС на РБ, сега се сетихте!!И Борисов пита Станишев, а той като беше 3 години какво направи, всички преди тях какво направиха-съсипаха ВС, от една от регионалните военни сили ни доведоха до джудже, съизмеримо с Македония!Съд за всички политици, без разлика от партийна принадлежност, съсипали ВС!И колко са смешни т.н. медии, 2 дена само за бойна авиация мелят, като видях вчера т.н. генерал как показва единият от изтребителите ни, носещ бойно дежурство от 4 боеготови, направо ми стана тъжно-МиГ-21,НА ВЪОРЪЖЕНИЕ ОТ 1965 година!?За сведение на подгъзуркващите тук на краварите и герберастите тролове, не съм член на БСП, не съм прост кашик, както едно цивилно нищожество тук ме нарече, а ракетчик, началник щаб на ракетна бригада, въоръжена с ракети, от които и Турция трепереше.....

За много неща си прав, но иди да видиш ген.Радев на някоя демонстрация- ще разбиреш, че си го бива в професията, даже много. Беше по добър от всички участници миталата година на 'Враждебна', а те бяха също отлични пилоти.

"Ген. Румен Радев обясни, че за ер полисинг трябва да има минимум 16 самолета изправни, а ние в момента оперираме с много, много по-малко" Което, както разбрахме, няма да се осигури и с палиативното решение 'Полша'- говори се къде за 6, къде за 10 ремонтирани трошки (щот' сегашните 6-7 ще грохнат напролет). Та не знам к'во чака Ненчев с оставката си !

За първи път съм съгласен с теб!Що за офицер, генерал, каже едно, после се отметне!?Мекотело, готов е за политик!!

БългАриец

С оставката имах предвид не генерала (на чиято достойна служба се крепят остатъците на нашите ВВС), а министъра с явната му нерешителност да изправи на крака армията. Та май пак няма да си съгласен с мен- жалко ;-)

закуски да купим и ние някой самолет? Генералъ не е виновен, че не се отпускат средства! роско ББ и сие с една къща в Гърция по-малко могат, иначе с камъни ли ще сваляме самолетите на Агрсора.

Поредния употребен "генерал" от ННС, "доверил" се на Борисов, Герб, ДПС, СДС,ОДС, "Реформатори", ПФ-СКАТ ТВ, НФСБ, ВМРО, АБВ! Критичното състояние на Авиацията ни е от преди повече от 10 - 15 години!!Според удобния на ЦРУ-НАТО и служителя им Борисов Генерал от ВВС, да летят само 2 изтребителя МИГ 29, ТОВА НЕ Е КРИТИЧНО ПОЛОЖЕНИЕ! Спрете с Театъра скъпи ми Политици!Лъжите в Пиесата се повтарят твърде често!А къде са 20 бр.СУ 24 на който лимита не е изтекъл, а останалите 20 МИГ 29, ЗАЩО не се Ремонтират при Производителя СК МИГ,ами се играе по свирката на ЦРУ - Ционистите от САЩ? Разделяй и владей! Тези Политически назначени прости*утки които целенасочено следват ИНСТРУКЦИИТЕ на Бжежински - ЦРУ и неговия "приятел" Ротшилд, ще си понесат своята НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!Времето наближава!

Тоз пък от снимка номер 2 с костюма също подпухнал алкохолик. Бахти смотаната държава където сме. Смятай що за народ гласува в таз умряла държава след като слага на власт алкохолици, пожарникари и мутри. И бивши лизачи на комунистически задници. Не народ, а паплач.

Аз съм сигурен, че всички части нужни за ремонта ги има в минимум два световно известни сайта за електронна търговия. Колкото до технологията за подмяна на компонентите ами през '80 ние бяхме царе разглобяхме даже и интегрални схеми шкурейки ги слой след слой. Така направихме първия PC.

Ай на бас, че пак нищо няма да направят! :) То не беше драма, то не бе турски сериял ... То не беха ф16 ки н-та ръка, грипена ни не хареса ... Абе смотаняци ..

ГЕНЕРАЛЕ ! имаш само един печеливш ход - събираш всичката годна техника , товариш с пълен боекомплект и я пращаш да разбомби и обстреля НС , МС , президентство и МВР . да останат само кратери . а на втори заход - разни сараи и магнолиеви градини .

поради що се срамиш? Има защо. Първите, използвали самолет за бомбардировки в света, днес се молят някой да им ги поправи и да им пази небето. Онова небе синьо, като от коприна.....Това ли е вече моята Родина? Пълен цирк, но неизбежен. Време е някой да каже открито. "Нищо сме, територия сме и всичко е мижи- да те лъжа."

като не знае за договорите за ВВС, кой да знае? Бай Вуте от Горно надолнище? Кога ще се спре с тези жалки, тъжни, комични и противни на всякаква нормална логика изцепки.

Българската Народна Армия, онази Армия(главната буква не е случайна) на "фалиралата" България(каква долна лъжа и измама), имаше 500 самолета бойна авиация, от които над 200 бяха изтребители. Днес е проблем да се ремонтират 10 от тези 500 самолета. Невероятно е, колко дълбоко може да се срине една Държава за 25 години! Сега си давам сметка, как е било възможно османците да ни завладеят без особени усилия...

Приятелю, недей да се пениш. Самолетите днес не са просто самолети. Това са цели комплекси с ужасна мощ и възможности, но в пъти по-скъпи от едно време. А и навремето Тато пускаше един братски език на Брежнев и готово: новата ескадрила пристигаше. Всичките ни учения се свеждаха до едно - да изкараме няколко дена, да поемем първият удар на НАТО докато дойдат руснаците на вече чистите от население земи

Сега НАТО веднага ни защитава от космоса дирктно!

като не казват цялата истина значи са лъжци всички тия генералчета и министърчета , защото българското небе е обсебено от дирекцията Ръководство Въздушно Движение която прибира по близо 1 милиярд евро от прелитащи и кацащи самолети в небето на България , служителите им взимат по 10 - 15 хил. лева месечна заплата , за сравнение пенсийката ми е350 лева , е аз ли да им купувам нови изтребители на тия ревльовци

ГОСПОДА,ВИЕ ЛИ ЩЕ СИ ЕБЕТЕ ЖЕНИТЕ ИЛИ ОТ НАТО?

СТАВА ВЪПРОС ЗА ГЕНЕРАЛИТЕ

Ами ... ако правилно съм разбрал обяснението на Б.Б. - генералите ще си ебат жените, а НАТО-вците ще ебат генералите ...

Нашите политици летят достатъчно високо и бързо... Да им вържем по един заряд и буммм... Вражеската цел е свалена... Важното е тигрите да ритат нещо кръгло... дори и собствените си глави... И магистрали да има и голям парен P.R. Валяк с въглища другото е забавление за милитаристи...

Очевидно е че управляващите работят срещу държавата и народа си, защото бистришките тигри пътуват с нов самолет, а ВВС се молят като просяци на американския слуга за един самолет. Срам! За Боко ако останем без войска ще е истински триумф, така ще излезе най-евтино на САЩ да ни поробят, няма нужда от допълнителни разходи за войници и за размирици. Плащат само за добър пиар и един плъх убиец им свърши всичко тихо, мирно и с висок рейтинг пък и народа си го обича предателя, даже песни му пее...

Аман от тези лайномети. Нацията умира, Ген. Румен Радев иска самолети. Кого ще пазите бе шапкари?

16 милиарда заем...авиация нямаме... е новите голели братя имат проблеми

Да вземете да са измитате, Ти, и твоя началник, Манда втори! Няма да пофтараме! НАРОДА .

Стига глупости генерале нов двигател на стара корубина и като се вдигне във въздуха и и ще се разпадне от самата тяга. Това е като на 25 годишен мерцедес да му сложиш нов двигател ко ши стане ше требва в купето да седя с ботуши че ши ми се намокрят краката.

Когато БЯХМЕ С БРАТУШКИТЕ ЛЕТЯХМЕ С НОВИ САМОЛЕТИ ,СЕГА НЯМА АРМИЯ, НЯМА САМОЛЕТИ,,,АКО НЕ БЯХА ТЕ СЕГА ВЕЧЕ ЩЕШЕ ДА ГОВОРИМ НА ТУРСКИ,И ДА СМЕ БУЛГАРИСТАН ЗА ТАЗПАНАРИ,,ТУРКИСТАН,,НО НЯМА СТРАШНО АКО ПРОДОЛЖАВАМЕ ТАКА НАЩИ ДЕЦА АКО СА ЖИВИ ЩЕ ГО НАУЧАТ.....

щпиегел.де - меркел казва - сте има хот спот за мигранти в бг.

Трябва да подготвим черешовото топче и да извикаме Боримечката.

при Димитър Цонев министърът на отбраната каза, че руснаците са се съгласили да ремонтират на полската цена / с много малко отгоре/,но не...даваме го на поляците...Нали аргументът беше високата цена?????

Поляцитеще го направят по-качествено и с вигационна техника пъти по-модерна отруснака. И при всички случай ще е по-евтино.

Да не стане като хеликоптерите дето ги ремонтираха израелците и България загуби 8 милиона евро. Понякога евтиното излиза по-скъпо.

мИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА- САМО АЗ СЕ ЧУВА,РАЗЧИТА НА ЧЕХЛЬО И БОКО. ПИТАМ: ИМА ЛИ ВОЕННИ СПЕЦИАЛИСТИ В ТОВА МИНИСТЕРСТВО. А СЕТИХ СЕ - ЕДИН БИОЛОГ ИЛИ АРТИСТ ДА СЕ НАЗНАЧИ ЗА ПАЗУЗНАВАЧ. СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ.

Едва ли самолетите ще ни защитят от това,което може да се задейства.Щатите имат много военна техника,което не попречи да им атакуват кулите.И тогава те казаха,че светът вече е друг!

Не постъпи правилно този генерал - като си подаваш оставката - подай я! боко го е залъгал нещо , обещал му е, че уж ще има пари за авиацията ... А боковите обещания не струват пукната пара - справка последните 2 мандата, като премиер, 1 мандат кмет, а преди това като глаДен секретар! Ще го привикат утре на Козят и ще каже няма никакви пари за ВВС, даваме небето си на Турция ...

В Америка в един частен хангар на локално летище има повече бойни самолети събрани, като колекция от някой богаташ, от колкото в цялата ни българска армия. И не говоря метафорично а ви казвам какво съм виждал с очите си. Жал ми е да гледам, как един истински професионалист се унижава пред предателите на България за жълти стотинки, като всеки един от тези политически свине може да закупи спокойно с личните си средства исканите от човека 16 истребителя. До кога ще гледаш тъпо и преглъщаш? Народе!?!

Чехльо да не се крие. Той е главнокомандващ на българската армия. Така, че оставка трябва да се иска и от него.

Да благодарим на БСП,ДПС,АТАКА,СДС и не на последно мпсто ГЕРБ!Благодарим ви за неверотяното управление!!!Благодарим ви,че ремонта на самолетите е колкото хонорара на Доганяяя!

Като гледам през комунизма колко военна техника ни е дала ей така СССР се чудя на наглостта на нашите агенти на ЦРУ, които са се накачили на власт. Еми да искат САЩ и НАТО да ни подарят поне 1/10 от това, което СССР са ни дали, а не само да искат безплатни бази, скъп ток, да ни изнасят златото и т.н. и да си плащаме за 3-та ръка боклуци Ф16!

Това са чисъопробни лъжи. Руснакът ни е ограбил до шишка. А си плащал и за неговите боклуци. Беше забранено да има друга техника и за ЦК имаше корекоми. Лъжете.

Ограбил те е руснака ама умствено.

Прав сте! Не само да им купуваме натовските боклуци, ами да ги купуваме със заеми от американски банки, ето това вече е безобразие! Няма ли отговорни хора в тази държава, които да го пенсионират Боко? Да го пратят на пансион в америка например...

Novae

В тази връзка приветствам всяка стъпка, която води до по-голяма готовност на нашата техника и до повече боеспособност==== И този може да подпали нова война.Вместо боеспособност, защо не каза боеотбранителност?!Има голяма разлика, ГОЛЯМА!

Това не е български генерал. Той е роб на руснака. Оставя си армията. Това не е български генерал.

Каква армия оставя като му спират самолетите бе капут. Кого ще командва.

че руски самальоти не минавали са. а бойко им разреши. что то то у штанах? я люблю путин..по турецкий проход.

dobrin

направете пулнолетието в булгаря на 19 години и проблемите ще се променят.

Pesh0

Друг вариянт е да се спрат заплатите на всички в парламента , за една година и ще има пари за чисто нови самолети .

складове за ненужни битови прибори и дарения с смс.. се ще е уважение поне и помощ. а да, парво требе да сабарем за паметници на загинали. ... просто по лесто се краде от мъртви. ...................боклуци сте.

нашите генерали и войска. шибана им май работата.

Нещастници! Каква мъка...

Pesh0

Сделка с Русия ? Да преминават , 10 години и да ми дадат 20 Самолета Или със САЩ Да не разрешаваме на Русия , да преминава , срещи 100 самолета . Само да не се окажат малко , срещу Русия

До средата на 2016 година вече фронтовете ще са известни, както губещите, така и новите. Защо тогава подлогите на 78 партии и коалициии в БГ бързат да продадат небето ни? Защо тогава искат да ни изгонят от домовете ни?

Генерале, спокойно, започни още от сега да си стягаш куфарите. Спомни си за генерал Марин, генерал Бобев (Началника на артилерийското училище в Шумен). Приземена е цялата Българска армия, тия "Демократи-реформатори дето сега са на власт, приземиха цялата икономика. Няма икономика, няма държава,няма нищо - сега ще заселим България с бежанци и след 10-15г ще съборим и Шипка, грубо звучи, но........То цели народи преселват, цели държави, ти за авиацията говориш.......

Откакто се помня положението с авиацията е все си е....о мамата,на ръба!Що разправия беше мигове ли да държим или да купуваме нови грипен,накрая земахме катери! При Костов ги ремонтираха,при царо,при станишев ,сега при бойко и все не фърчат! И филанкешията да дойде ,това е положението,пак добре че не сме като античките без нито един!

кого ще пазите.. или кого ще извозвате.. има ли народ, чува си там нещо, за требене на войска и полицай и съдия и поп и даскал. има ли народ. у таз губерния. колкото е толкоз. не се молете. варвете при хората. те са вашата войска.

Не може с оставки да се оказва давление на правителството. Това са стари номера и обслужва други интереси но не и българските. А защо не подаде оставка преди година? А сега? Да се маха!