ТИР удари кола в аварийна лента, мъж загина

54-годишен мъж от Видин загина, след като влекач "Волво" с полуремарке блъсна спряла в аварийната лента на магистрала "Тракия" кола.

Обратно в новината

Коментари - ТИР удари кола в аварийна лента, мъж загина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в канада в момента в които спрете в авариината лента на камерите са те видяли паяка и патрулката, да не говорим че веднага другите коли подават сигнал на 4141 до кат.идват и те изтегля за твоя сметка.нямате право да излизате от колата.пускате си авариините стрелки.

Ей така като вземете да давате съвети от чужбина и ми става смешно. Стой си там и не се обаждай нали за това си избягал, избягал си от проблемите тук.

В неделя за около 120 км в посока София по магистралата видях поне 7-8 спрели коли, които ползваха лентата не като аварийна, а като тоалетна! Лека му пръст на човека! И дано няма повече инциденти и лентата се ползва само по предназначение от вдички.

Тя тая лента може да й викат аварийна, но това не означава, че там можеш да спреш единствено и само като ти избочи колата.

Точно напротив. Затова е аварийна,. за да спреш при авария, не като ти се до..е или допуши!

В белите страни в централна Европа е забранено спирането в аварийната лента,освен ако наистина нямаш друг избор.Статистически продължителността на живота там е около 5 мин.

И откъде знаеш, че случаят не е бил точно такъв?

Вина имат и двамата. В аварийната лента се спира само при крайна нужда, не случайно се казва 'Аварийна'. И ако има авария и се спре трябва да се излезе от колата и да се стои настрани. Защо трябва да разчитаме на другите да ни пазят?

от къде знаеш каква му е била нуждата?!

Абе прав си, ама откъде знаеш, че на човека не му е прилошало, примерно, зад волана и не е спрял да си вземе глътка въздух и да се ободри? Жена му на гръб ли да го извлачи от автомобила?

Едва ли е спрял да пие кафе в аварийната лента.... Що за тъпотии не мога да разбера? На всичкот отгоре, спре ли се там , се поставя триъгълник на разстояние мисля беше около 100 м... А ДВИЖЕНИЕТО в тази лента е изключително забранено, така, че щом има спряло МПС да не се получи инцидент.

Само не знам защо трябва да се стои настрани... Обстрел ли ще има, бомба ли ще пада???

Според ЗДП спирането в лентата за принудително спиране не е задължително да бъде при крайна нужда. Движението в нея, за сметка на това, е абсолютно забранено. Стига си оневинявал тираджията с някакви твои лични тълкувания.

Кога най-сетне някои тираджии ще разберат, че аварийната лента не е за движение ?

+1 и да добавя, че не е и за спиране, за почивка, закуска, тоалетна и т.н.

TIREX

за всичко това е ! именно няма къде да спреш има си означения лампи триъгълници . ама нали разни тъпи с купени книжки селтаци имат тази лента за изпреварване..та затова явно нямат край катастрофите по булгаристан...

госте, я провери в ЗДП колко много не си прав. Аман от пишман тълкувачи на правилника.

Постоянно разни тъпаци карат така,че заемат част от аварийната лента и част от най-дясното платно...Какъв е този маниер???

там няма дупки и кръпки