Коментари - Идея за проблема с изхвърлените спринцовки | dnes.dir.bg
назад

Идея за проблема с изхвърлените спринцовки

Фондация "Инициатива за здраве" предлага решение на проблема с изхвърлените игли и спринцовки след инжекционна употреба на наркотици.

Обратно в новината

Коментари - Идея за проблема с изхвърлените спринцовки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

виждам един друг проблем. Проблемът с изхвърлените през прозорци използвани презервативи. Малките деца ги лапат. Това ли е културата на модерна нация в периода на избухнала демокрация.

Мисля, че и относно изнасилванията е необходимо "създаването на подобни стаи", за което "да се направят законови промени, да се променят политиките в тази област, да се насочи вниманието към превенция, лечение, намаляване на вредите и промяна на отношението на властите". Нещо подобно е наложително и при убийствата - създаване на подобни стаи, разбира се.

Гаден си, но ........за съжаление си прав! Логиката е същата!

Мисля, че прокуратурата трябва да се самосезира и да проведе разследване срещу тази "Инициатива за здраве". Тя подтиква към използване на наркотици. Явно е вербувана от враговете на България да подтикват подрастващите към наркозависимости! Сигурно наркобосовете им плащат, за да си продават спокойно дрогата. Такива организации трябва да влизат незабавно в затвора или да ги предават на родителите на наркозависимите деца!

Що за идиотия?!? "Инициатива за здраве" иска защитена среда наркоманите да се дрогират!!! Аз бих предложил добре тапицирани отвътре стаи без брави на вратите. Докато се изчистят. Няма спринцовки, няма терор за околните. Иначе още малко някоя НПО или асоциация ще поиска и хероина да им се изписва по Здравна каса

Сега по-добре ли е като се боцкат зад блока на площадката? Иначе за тапицираните стаи добре, но аз ли да им плащам за хоспитализирането и "изчистването"? А после като почнат пак къде ще му излезе краят?

Вие и сега плащате! Само дето част от парите те си ги взимат и самички, къде обран апартамент, къде дръпната чанта. И в момента плащате за метадонови програми, плащате на Бърза помощ. Зависимостите трябва да се "лекуват" с драстични мерки, а не със "безкрайно разбиране и толерантност". И под драстични мерки не разбирам методите в Арабския свят или Далечния Изток, трудово-възпитателни заведения и насилствена детоксикация. Докато ги галят по главите и им създават удобства проблема няма да намалее. "Болни" били!!! Болен е човек, страдащ от нещо не по своя вина. Тези са съзнателно самоувреждащи се лекета и отношението с тях трябва да е точно такова.

Направете защтитен от псувни каквото си искате там.... Това няма да спре употребата на дрога... Бягайте да си играете смехурковци !

Да разширим инициативата, защитени наркотици и пенсия от държавата за закупуване на дрога.

Аз исках безплатен спорт за народа и ето предлагат ми безплатно използване на наркотици. Все е нещо. Мога ли да направя резервация отсега за една стаичка?

И какво излиза? Значи щом ще правим стаички, а сега пък се раздават стерилни комплекти за зависимите, то значи наркотиците са разрешени????????????Хора, луди ли сте? Трябва да се създаде закон, който да вкарва на принудително лечение тези хора, а не да ги поощряваме и да им помагаме да се друсат !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Спринцовки и игли употребявам само за дозиране на фунгициди и инсектициди.

До инициаторите на инициативата - НОСЕТЕ СИ И СПРИНЦОВКИТЕ И НАРКОТИЦИТЕ И НАРКОМАНИТЕ В КЪЩИ, ДБИЛИ НЕЕДНИ!

и от тези защитени стаи кой ще изхвърля спринцовките / следва да ги унищожава/, а това струва пари! Или просто си измисляте инициативи? По-добре помислете, как да насочите зависимите да се леквуат, а не да ги улеснявате да се друсат в "защитние стаички". Притежанието на хероин не е ли наказуемо? Значи ще се разходи из София с дозата в джоба и ще влезе в стаичката да се боцне!