Майките не са доволни как раждат

Липса на внимание и подкрепа от персонала е най-често срещаната трудност в първите дни след раждането.

Обратно в новината

Коментари - Майките не са доволни как раждат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, Диоген, звучи добре, но лекарския съюз не контролира поведението на лекарите за съжаление. Най-много да се съберат да се защитават групово. Няма изискване и контрол върху лекарската етика !!! Няма контрол и върху това как се справя един лекар !!! Няма никава обратна връзка и изисквания, както във всяка една друга професия, а става въпрос за телата, здравето и съдбите ни. Такова поведение за мен свръхнедопустимо. Знаете ли, че скоро открих, че има не малко лекари, които се занимават със сатанизъм. Откровено го изповядват, сайтовете им са пълни са ненормални садистични снимки на убйиства и садизъм ... Не искам да плаша никой, но това е факт. На мен косата ми се изправи. Иначе говорят благо, леко извратено и не знаеш на кого служат ! Питам - редно ли е да няма контрол върху заниманията, етиката и действията на лекарите ??!! И сестрите , разбира се. Едно зло и крайно фашизирано създание преди време ме изненада с думите: Ооо, майка ми е акушерка. Леко се изпотих само като си представих, защото обикновено това, което тя показваше като поведение, е присъщо за цялото семейство. Всичко има в нашата мила родина, както можем да се убедим последните 17 години. Въпросът е ИМА ЛИ КОНТРОЛ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, КОЙ И КАК ГО УПРАЖНЯВА ??!!!

MAIKITE DA PLASHTAT ZA DA SA DOVOLNI:))) nali sa iskali pazarna ikonomia????

ДОБАВЯМ И ГОЛЯМАТА ФИНАНСОВА ПОДКРЕПА ОТ ДЪРЖАВАТА -18ЛВ.НА МЕСЕЦ НА ДЕТЕ.НА ДЕЦАТА НА УПРАВНИЦИТЕ СИГУРНО ИМ СТИГАТ ТЕЗИ ПАРИ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ...?

До Л : Двама доктори и три сестри ... ! Ей това е истината! Затова в чужбина нещата изглеждат по друг начин. В Бг е така : пет доктори и една сестра. От доктора можеш да очакваш знания и правилни нареждания. Другото се върши от сестрата. Но, тя като е една и всеки от петимата лекари я дърпа за това и онова, инжекция ли да прави, телефон ли да вдигне, инстументи ли да чисти, лекарства ли да осигурява? Камо ли да има време да седне до главата ти, за да ти държи ръчичката и да те утешава? А и никой не иска това от нея, защото касата не го покрива.

Хора успокойте се, моля!Не отрича ,че има всякави случй и доктори, но пак повтарям, аз не съм дал нито лев под масата. В чужбина се плаща сущо много. Зависи от осигуровката и от болницата. Само за сравнение, в щатите е пъти оп-скъпо, работодателя не плаща нищо или максимум една заяплата майчинство. За сравнение тук в момента са девет заплати плюс еднократно 200лв. Раждането на жена ми струваше 1700лв. Всички пари бяха ми вурнати след един месец от здравно осигурителния фонд. Друг е вупроса, колко хора се осигуряват в България. Раждането мина перфектно. Двама доктори и три сестри я обслужваха денонощно, прсото не бях виждал такова отношение до момента никаде. Просто трябва да знаеш каде да отидеш, в държавните болници не стоят така нещата, но така е по цял свят.

Чета коментарите и стигам до извода, че обществото тъне в невежество относно здравето си. Следователно, МЗ не си върши работата и не осигурява форми и ресурси за предлагане на нужната информация. Това, от което имат нужда българките е здравна култура. Всяка култура се получава на базата на достатъчна и научно-достоверна информация. Информацията трябва да индва от знаещите. След като беше унищожена формата на женска и детска консултация, провеждана от поделенията за доболнична помощ (поликлиниките) нищо ново не се предложи на практика от 20 години насам. Иначе, ако напишете в гугъла думите промоция на здравето ще видите колко приказки се говорят и пишат. Някой да е забелязал някъде в страната някаква болнична структура или дейност за промоция на здравето? Единствената форма за осъществяване на промоция на здравето и извънболнична помощ е едното GP. Ми, то и да е заринато с пари, не е в състояние - физически и във времето да върши всичко това. Значи нашето правителство, в лицето на МЗ ни лишава от основни здровни грижи. Основните здравни грижи представляват първо ниво на контакт на отделните лица, семействата и общността с националната система на здравеопазването, довеждайки здравеоп възможно най-близо до местата, където хората живеят и работят... Това е от декларацията на СЗО в Алма-Ата от 1978г. Значи, от момента на забременяването жената трябва да получава нужната основна здравна грижа, така, че да бъде максимално подготвена за раждането. А, също и след това. Така, че мили хора, корумпираните лекари и простите сЕстри са последната дупка на кавала. Но, те пък са единствените изпълнители на сегашната национална здравна политика, с които неибежно се срещаме. Естествена е реакцията, на мъжа, който иска да чупи ръце. Но, тази дейност е редно да се извършва от лекарския съюз. Той изпълнява контрол върху дейността на членовете си (според приоритетите на националната здравна политика, разбира се). БАПЗГ пък е съсловната организация на сестри и акушерки. Но, освен да събират членски внос и да се изказват пред медиите колко са велики, друга дейност за сега нямат. Не искам да плаша никого, а само да дам друга насока на справедливите упреци и недоволство. Според мен - по-вярната.

Да се съгласим за момент, че докторите взимат малко пари и се налага ние родилките да си плащаме за услугата раждане. Но....влизайки в болницата и давайки пари на доктора /под масата/, който ще те изражда, овтоматично си навличаш гнева на всички останали доктори в същата болница, акушерки и т.н, защото пари ще има за един, а за тях - не. Значи тръгвайки да раждаш трябва да си приготвиш пари за раздаване на целия персонал от доктори до санитарки, за да не те гледат на кръв и евентуално да ти обърнат малко внимание. Това е, ако прежалиш 1000 лв за един доктор пак няма да получиш нужното внимание.

Без кинти нито можеш да родиш, нито можеш да УМРЕШ.

Аз сам раждала в България,но във ВИП отделение на АГ болница Варна.Предпочетох да си платя официално,а на да давам пари на ръка на някой некадърник.За първи път видях лекар в истинския смисъл на думата.Той е лекар по призвание,по душа,по образование и по каквото още се сетите.Но не затова,че съм платила,а защото явно знае как трябва да се отнася с раждаща жена,т.е. с много голямо внимание и разбиране.Сигурна съм,че ако раждах по здравна каса щеше да е пълен кошмар.Мисълта ми е,че за да получиш нужната помощ трябва да плащаш,защото държавата не може да ти осигури нищо.Снаха ми забременя в Испания и предпочете да остане там без документи,без да знае език и т.н.,но не и да ражда в България.И както е чужденка,без нищо си роди в болница,с епидурална упойка,която там е задължителна,с всичко,което се полага на една бременна жена от началото на бременноста до самотораждане и след това.Значи в белите държави могат да се раждат деца,които не са техни граждани,без да се плати,без да се бутне рушвет и разни такива.Навсякъде другаде може да си горда от това,че ставаш майка,но в България те мачкат унижават и какво ли още не!Ако имам второ дете няма да го родя в България,защото не знам дали ще намеря пак такъв ИСТИНСКИ ЛЕКАР,като този който ми беше за първото дете.Много е жалко това,но какво да се прави-това е тъжната истина!

Раждането на деца е престъпление!! Защо ги обричате на глад и болести! С тия темпове на унищожаване на природата за какво бъдеще може да се говори! Още повече в България - страна обречена да бъде мащеха за гражданите си.

Бравос, това наистна е страхотна тактика да оцелееш в България, слагаш си големите розови очила и гледаш на цялата простотия ПОЗИТИВНО И НЕПРЕДУБЕДЕНО. Като например : и след като с 1 инжекция не успяха да отложат раждането за сутринта /все пак всички искаха да поспят.../ - ми да, какво се е разбързало това бебе, ще стои докато персонала се наспи, нищо че е на смяна, все пак хора сме.. При мен имаше една циганка с предписание за секцио, но тъй като тя нямаше да си плати /вероятно/ я бяха оставили да се мъчи с едър плод седалищно. - ей за този случай вече нищо не може да се направи - хем циганка, хем не ще да плати, няма да се оставяме да ни се развали доброто настроение , я В крайна сметка се разминах с 7-8 шева, които доктора ми направи в сънено състояние чак на сутринта и поради тази причина май не чак дотам качествено, но пък това си е раждане все пак не ходене по нужда! - ами ще е сънен докторът , да не е хлебар, че да е бодър сутрин, дакато е на работа. Ама за другото не съм съгласна - едно нормално раждане на бебе под 4 кг трябва да няма по-големи последствия от ходене по нужда , иначе жените да са се свършили преди много , много години. От друга страна си права - какво са разкъсвания за 7-8 шева при положение , че може изобщо и да не оцелееш - така е , позитивно трябва да се гледа на нещата После се отблагодарих финансово на акушерката и доктора и така. - да, така трябва, да не отвикват да им се отблагодаряваме - в крайна сметка нали са късали от съня си да присъстват дакато си раждала - е ако е със 7-8 шева и мъжа ти можеше да се справи , ама пък после нямаше да може да ги зашие. Браво , виждам вече , че шъ съ опраим!

не се оплаквайте защото не сте видели в другите страни много по-развити от нас как се ражда.тук в България на майката и детето се обръща най-много внимание отколкото в която и да е друга държава.я ходете в Лондон да раждате да видите какво е......ман мани

Като чета коментарите ви тръпки ме побиват и се опитвам наистина да осъзная каква късметлийка съм. Забременях в началото на миналата година и щом го разбрах се започна едно мъдрене как ще раждам, сякаш това щеше да стане не след месеци, а след дни. Тогава започнах да чета всичко по темата в НЕТа. И снимки разглеждах, и филмчета, и във форуми пишех...Нагледах се и се начетох на какво ли не. Накрая реших, че ще родя по естествен начин - щом му дойде времето - в болницата при който е на смяна. Впрочем, винаги съм била категорична, че ще родя по естествен път, тъй като изпитвам ужас при мисълта да ме режат за нещо, което е нормално да мине без скалпел. Категорично против съм доброволното секцио и сама си се учудих, че видяното, чутото и прочетеното не промениха ни най-малко виждането ми по въпроса. Даже напротив!!! Толкова ми се искаше да родя у дома или поне във вода... Това са за мен по-добрите методи в акушерството, които трябва да се рекламират. Но...лично мнение. Та за щастие имах лека бременност, която приключи с най-прекрасните 7 часа в родилното и общо 65 часа в болницата. Приеха ме с 4 см разкритие в 9 часа вечерта и след като с 1 инжекция не успяха да отложат раждането за сутринта /все пак всички искаха да поспят.../ в 4:05 часа в петък 13-ти се роди прекрасната ми дъщеря. Без излишни пари, уговорки и прочее. Последните няколко часа бях сама в отделението, а акушерката, която толкова искаше да поспи като другите дори не се изнерви. При мен имаше една циганка с предписание за секцио, но тъй като тя нямаше да си плати /вероятно/ я бяха оставили да се мъчи с едър плод седалищно. Много ми домъчня за нея. Беше й за втори път и беше толкова кротка. Мен ме жалиха, а нея не искаха да я резнат, за да я облекчат. Поувлякох се, но искам да споделя с хората колко доволен може да бъде човек, ако подходи към нещата ПОЗИТИВНО И НЕПРЕДУБЕДЕНО. Просто нагласата, че начин няма - щом е вътре трябва да излезе. Баба ми има една много добра приказка Гладко влязло - ръбато излязло. В крайна сметка се разминах с 7-8 шева, които доктора ми направи в сънено състояние чак на сутринта и поради тази причина май не чак дотам качествено, но пък това си е раждане все пак не ходене по нужда! После се отблагодарих финансово на акушерката и доктора и така. Забележките ми са към отношението в болницата след това - кърмене чак на 10-ия час. ЗАЩО? Какво по-нормално да си закърмиш нормално роденото си дете веднага?!? Твърде неестествено ми прозвуча. То поради ред причини и не ми слезе кърма достатъчно, което провали плановете ми за изключитело кърмене, но това е друга тема. И на възпалената дудка на беба никой не ми обърна внимание. Поне да каже, че е нормално /добре, че си го знаех/. А двете момичета в стаята си тръгнаха от болницата с гърди пред пръсване - кой да им каже да се цедят?! И накрая само да кажа, че съм на 27 години и родих в Бургас. Смятам да родя отново и отново тук.

Не е случайно,че Райна Княгиня след като е ушила и развяла байрака с девиза СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ е станала акушерка.Да бъде първата ,която да помогне да започне новия живот!

Абе вие съвсем изпростехте. Я си направете простата сметка, ако това са поцентите на нодоволните, колко е процента на доволните... Ама айде по-важно е плюете. А за БЕЗПЛАТНОТО в Канада го разправяйте на разни баби наблюдатеки. Осигуровки, това онова... Или те там нямат осигурителна система с една от най-големите ставки в света. Безплатна е само доболничната момощ. От там нататък нищо не е безплатно. ВЛ моля ти се емигрирай в Конго.

ЗА БОГА НЕ РАЖДАЙТЕ В ПЛЕВЕН!!!

парите нямат нищо общо с раждането.какво-ако си платиш друг ли ще го боли вместо тебе.я стига глупости-секцио, знаеш ли, ма умнице какъв е периодът за възстановяване при двата начина на раждане.пробвай първо и после се изказвай толковакомпетентно природата не е по-глупава от тебе

Дано тези коментари стигнат по някакъв начин до министър гЕйдарски.Но той сигурно добре ги знае нещата,пък и няма да ражда ,я!А както знаем-чуждо дупе не боли!Писах го в коментара на предната статия-ще го пиша и сега-когато изказвате недоволството си,не крийте имената на лекарите,болниците,с -нека поне другите пациенти да знаят с кого си имат работа.А лично аз бих счупил ръката на този или тази,който удря раждаща жена.И то зверски!А ти,докторе,защо не стана счетоводител-добър си в сметките,ако си по-млад,преквалифици се,не мъчи хората и себе си!

Може ли някой да ми обясни какво значи печелившо здравеопазване?От кого печели,какво и колко?А когато има печеливши винаги има и губещи?Кои са те?Аз съм тъп и не разбирам

плаща се здравна осигуровка 14-17% от заплатата всеки месец...и поглеждат,даже се радват,че точно при тях си отишъл..и кафе ти предлагат,и никакви пари не искат, държат се много хуманно, и обяснават, и те обнадеждават...за разлика от повечето им бг колеги..

nE RAJDAITE V BURGAS. hEM SAM DOKTOR.

нямах намерение пак да се намесвам, но не мога да позволя на хора като Доктора, които нямат морал и възпитание дори за кравари , да наставляват и карат българските жени да се чувстват виновни, че искат да родят в родината си, на която и те и бащите им и дядовците им са плащали данъци. Да , Докторче, по света има лекари , които ще те погледнат и за без пари , просто защото са лекари, а не занаятчии, автомонтьори , зарзаватчии и т.н.. И по света Докторе, лекарите излизат със стотици хиляди долара дълг още от Унивеситета, за разлика от теб, които си получил образованието си безплатно, на гърба на българския народ и малките му заплати, от които ти искаш той да отделя по 2 и 3 пъти за една и съща услуга. Спрете да пеете като мантра , че изведнъж ще се сдобиете професионализъм и човечност , ако ви засипят с пари. Трябва човек да е пълен наивник , за да го повярва. Спрете да заблуждавате бългаския народ, че няма друг път, освен платеното здравеопазване - това само показва колко малко знаете за света. В Канада здравеопазването е безплатно, платеното е забранено със закон ( освен в Квебек мисля ) и е на същия принцип , на който беше здравеопазването в БГ преди 20 години, но много по-модерно и добре уредено. Парите се взимат от данъка общ доход на работещите, а всички ползват, независимо дали работят в момента или не. Има допълнитени застраховки , които да си направиш сам или работодателя ти да ти ги даде като придобивки , но те не са за жизненоважни неща, а за разкош (самостоятелна стая при престой в болниица, по-дълга рехабилитация и т.н.). Преди известно време имаше напъни да се въведе и паралелно частно здравеопазване, но за момента се отказаха - явно все пак осъзнаха, че това ще пусне духа на алчността и корупцията от бутилката. Дори бившият американски президент Бил Клинтън при последното си посещение тук , предупреди канадците да не се отказват лесно от това свое велико завоевание, а и много други американски умове дават за пример Канада , като система която не е попаднала в примката на алчните застрахователни компании и печалбари от рода на Доктора

Темата ме върна към моите кошмари преди години. Бях студентка, никакви проблеми по време на бремеността, но в края на 7-ия месец ме приеха по спешност в АГ.Сложиха ме на системи за задържане- 3 дни не ми разрешиха да мръдна от леглото- минаваха на визитация, споглеждаха се, по 2-3 думи между персонала и това е.На мене- нито дума обяснение. На 4-тия ден ми казаха,че моята работа нямало да стане,за това да съм се приготвела утре да ме слагат на системи за да родя. Паниката ми беше пълна! На следващиата сутрин 10-тина жени в предродилна зала- всичките на системи, кротко чакащи да родят- и аз между тях! По ония времена имаше едни партийни събрания и защо се правеха през работно време- и до днес не ми е ясно! Та при нас имаше само 1 акушерка да ни наглежда- всички останали бяха на събрание. И в един момент започваме да раждаме едновременно 2 жени. Горката жена- юрна се по коридорите и вика: Бъъъързоооооооо, две раждат едновременнооооооооо Започнаха да бягат към нас лекари и сестри- мене ме грабнаха барабар със системата- накараха ме да вървя до родилна зала-около 20м. (всяка раждала жена знае какво означава това). Моята дъщеря се роди, Слава Богу,без проблеми,но нито ми я показаха, нито нищо.В замяна на това лекарката от интензивното,където вкарват всички проблемни бебета избоботи над главата ми: Толкоз малко бебе!И след 2 месеца да се беше родила- пак щеше да бъде рано! Върхът на всичко беше ,когато след това една акушерка попълваше някакъв лист и ме разпитваше коя съм, с какво се занимавам и т.н. Въпросът и: Защо роди преждевременно- причина? предизвика моя отговор: Аз не знам.Вие ми кажете защо стана така. Това обаче бе само началото на одисеята!Нас- майките на проблемните бебета ни държаха в отделна стая-бяхме 3 ( на едната майчица -моя състудентка- поради лекарска грешка, детето беше с тежък мозъчен кръвоизлив и по-късно почина). За 1 седмица- никой не ни даде нормална, човешка информация за нашите деца,а за виждане- въобще да не говорим.Минава при нас визитация- питаме, отговорът е само: Ами.... добре са. Стаята на мъниците беше до нашата с междинен прозорец,който старателно беше замазан с блажна боя от тяхната страна. Но въпреки всичко успях да намеря едно ъгълче през което да виждам моето дете. Една вечер,след като бяхме нагънали порядъчно количество превързочни материали- трябваше да ги занесем в интензивното. Отидохме до вратата и една стара акушерка ни съжали и ни попита: Вие не сте си виждали децата,нали? А ние-само дето не ревнахме! И тя: Бързо влезте ги вижте и веднага излизайте,защото ще си изпатя ако ви намерят тука! Тогава, след близо 10 дена видях моята дъщяря! След това нея я преместиха в Дом майка и дете- в кувьоз, а на мене ми предложиха- или да стоя близо 2 месеца в дома или да ме изпишат и да ходим да я виждаме.Избрахме втория вариант,защото в противен случай трябваше да прекъсна следването си. Изписаха ме от АГ след 12 дни (където може би в следствие на стреса така и не ми слезе кърма) без никой да ми каже какво да правя. Така си и отидох и едва у дома започнахме да търсим решение на проблема! След 2 месеца изписаха дъщеря ми от Дом майка и дете- занесохме дрешки и те ни я дадоха готова облечена. Когато се прибрахме у дома и я разсъблякохме- на пъпа и имаше една огромна подутина- никой не беше виждал такова нещо. Оказа се пъпна херния- за която НИКОЙ не беше ни предупредил!!!! Нито дума от никого!!!!! В последните години ми попада и много информация за това, че децата лежали в кувьоз още след изваждането от него и след това трябва да бъдат преглеждани от очен лекар,за да се вземат мерки ако имат проблеми със зрението. Че родителите на такива деца трябва да бъдат предупреждавани и да знаят за опасностите,които крие кувьоза! Тогава обаче никой нищо не ми каза, не ме предупреди ! Благодаря единствено на Бога,че имам една прекрасна дъщеря! Написах всичко това,за да покажа че нещата не са се променили! Който може да плати за частна клиника- плаща, който може да роди в чужбина-отива, но има и такива които остават тук в България, в обикновените болници. За тях е болката ми! България не е виновна за всички гадости и извращения, които стават! Виновни са само сбърканите ни управници!!! Бог да Ви пази български майки и деца!

Доктора (02.08.2007 г. 17:56ч, защо не вземеш да станеш един таксиджия или катаджия. За там си най-подходящ, за Доктор нямаш данни от това което си написал.

Na 24mai2007,da6terya mi rodi bebe Simeon v Tampa,Florida,USA.Bo i zapo4naha v ka6ti v 23.004asa,tya zapo4na prez polovin 4as da zvani na doktorite v bolnicata,da ima razkazva kakvo 4uvstva,kakvi sa bolkite i t.n. do 4.00,kogato i kazaha da tragvame.Ot vsi4ko tova az se izpri6tih,pritesnih i pitam kak taka si pozvolyava da gi bezpokoi posred no6t!Tya mi otgovori,4e taka i e kazano,da ne se pritesnyava i t.n.Bolnicata e darjavna, a tya e osigurena.V 4.00 tragnahme s bagaja,tya,sapruga i az babata!Vsi4ki byahme prieti kato dalgoo4akvani gosti,a kogato gi nastaniha v stayata,az ne znaeh dali sam v hotel,kolko zvezden e gledah kato edin ot trimata glupaci!Doide i maikata na sapruga,serviraha ni kafe,za sapruga ima6e prigotveno pohodno leglo,stayata be6e hol i spalnya i rodilna zala.Men i drugata baba ni pomoliha da izlezem 20 min predi rajdaneto i ni pokaniha 20 min sled rajdaneto!Ne razbrah koi e doktorka,aku6erka,za byaha s cvetni rokli.Kogato se rodi bebeto,kambanen zvan i nejna melodiya oglasi cyalata bolnica-signal 4e e do6al nov 4ovek na beliya svyat!Izrajda6tata lekarka s nejni dvijeniya orisa bebeto za 6tastliv jivot,sled kato go okapaha i oblyakoha i vednaga go slojiha na gardata na maika mu!Sled tri dni semeistvoto se pribra v ka6ti i pone po edin pat na den ot bolnicata se obajdaha da pitat kak e bebeto.Imeto na bolnicata e MORTON PLANT HOSPITAL.Dano vsi4ki maiki da imat toya kasmet s Bojiyata pomo6t!Jelaya go ot cyaloto si sarce!

Така, де, Иване! То, не стига, че съм неграмотна, ами и на компютъра не зная откъде е лицето. Та, налага се да диктувам на това дбро дете до мен. :) Ама, като се върна от странство ще си купя и ще се науча. Ще си направя и рдилен дом. И в него ще работят най-добрите. Момичета, не бойте се! Ще има много такива домове и цените на услугите ще падат, а кнкуренцията ще качва качеството. А и не се знае, дали държавата няма де се включи по-адекватно. Трябва да гласуваме, когато има избори! До тогава - ако някоя колежка се изпусне и ви наговори грубости, не го приемайте лично - тя може да е устатница, ама до си знае работата. А вие не се плашете заради кърменето. Дори и на третия ден да започне, важно е колко месеца ще продължи. Ако пък лекарят се разсейва и не тговаря на въпросите ви, знайте, че и той е подчинен някому. Питайте Д-р Спок! Не е нужно да изпълнявате рецептите му буквално, но ще усетите, че от страниците се излъчва неговата голямата любов и внимание към всяка майка на тази Земя и нейнто бебе. А и дали ще провеждате изключителното кърмене си е лично ваша работа. За зимните бебета - добре. Но за летните, в тия жеги, защо пък да му дадете малко подсладена вода?

Циганките нямат оплаквания!

Докторе, е и по света няма родилки със 140лв. болнични или с 200 лв. заплата ама..... Ако искам да плащам ще отида в частна болница, а не в тези мизерни кочини(например АГ Русе-аз съм от там)

ВЪПРЕКИ ЧЕ СЪМ ОСИГУРЕНА МЕ ИЗНУДИХА ЗА 1000 ЛВ ЗА СЕКЦИО ПО НЕОБХОДИМОСТ. ПОСЛЕ НЕ МЕ ПОГЛЕДНАХА, А АКУШЕРКИТЕ МИ ОТКАЗВАХА ПОМОЩ КАТО МИ КАЗВАХА ЧЕ СЪМ ДАЛА ПАРИ НА ДОКТОРИТЕ, ТЕ ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА МЕН.

Като не са доволни да не раждат.Едно време са раждали на нивата,а не в луксозни клиники..и пак са раждали здрави деца....

Толкова си и лекар, затова. Излизай от системата на здравеопазването ! Никой няма да търпи такива хора да се наричат лекари .

За здравните осигуровки: Моля сметнете: 6% от средната заплата, която е около 400 лева на месец - това са 24 лева. 24 лева на месец средно от всеки здравно осигурен. Да сложим 3 000 000 работещи, които плашат тази средна вноска - това са към 70 милиона лева. Разделено на 8 милиона жители на българия - това са по-малко от 10 лева на човек на месец чисти използваеми пари. Повечето пенсионери на месец консумират поне по 30-40 лева на месец от касата... А болниците? А лечението на пациентите в болниците? А поддръжката? А останалите пациенти? А заплатите на персонала, за които така не искате да чувате? Откъде пари за тях? Помислете малко и тогава пишете кое по колко пъти плащате; и колко като цяло плащате. Та ще плащате допълнително и ще свиквате с това! В такава държава сме се родили всички, и не са ви лекарите виновни за това!

до доктораако е такъв!Ами като са ти малко парите бегаи да работи6 не6то др.,то медицината не е бизнес а призвание!400лв ти е заплатата,а колко взима6 на частно?

Хей Охо, сте спазвам дория тон и няма да ти отговарям по същия начин. Хамън от хора без работа. Рисковете при естествено раждане са пъти повече, медицината се развива, нямам против нищо естествено и природата, но когато всичко е било естествено е имало и висока смъртност при раждане, и увреждания в следствие на трудности съпътстващи раждането. Не знам ,но аз не съм като пра баба ти, при която от 10 деца и да умрат три....,е случва се.НАЙ-ЛЕСНО Е ДА ЛЕПИШ НА ХОРАТА ЕТИКЕТИ, НАПРИМЕР - ГЛУПАК. Помисли си върху това, не се заяждам. Интересно ми е ако жена ти не може да роди естествено, какво ще правиш?Не по-добре не я оставяй на касапите! Вярвай ми ще има три пъти повече шевове. И да знаеш, най-рисков момент за едно дете е когато минава по родовите пътища,тогава то не диша може да продължи и две минути този процес, а главата му се сплесква като крастажица!Хаиде сполай и назад към природата.Обезател

Толкова си и лекар, затова. Излизай от системата на здравеопазването ! Никой няма да търпи такива хора да се наричат лекари .

относно топлите грижи в АГ!Родена сьм точно на откриването на летните олимпииски игри в Москва!Ами инат!Та маика ми горкичката откаде да знае,че леккарите глидат откриването!Ама и тя е една такава несьобразителна, погледна ли я и и казали ти пак сега ли се сети да раждащ!Сори ама тази клав.ми е гадна та.....жената е трябвало да се чувства виновна,защо и е провалила гледането!А иначелюбезнатаак и е ударила щамар защото е викала!Казала и е да не се превзема,ми те жените са си такива обичат да преувеличват:(((Сигу и е минало супер раждането след като 27 год по-късно го помни

Може да ти се иска избора на хората да е престъпен лекар или никакъв, но нали се сещаш, че това е нередно или няма как да стане още от прастари времена, та до днес !

За секциото. Хубаво или лошо има си и плюсове, и минуси. Аз бях против, но се наложи. В последствие се оказа,че е много по цивилизовано и безболезнено за младата майка. На третия ден имаше кърма, а след пет дни тичаше. Нито сме уговаряли доктори, дори влязохме по спешност след преглед в началото на деветия месец. Всичките ми роднини живеят от години в САЩ. При нас мина много по гладко и безпроблемно отколкото там. Секциуто продължи 10мин със закърпването общо около 40 мин. Първите думи на жена ми бяха: ако е това съм готова за второ . Преди раждането много нейни приятелки я бяха наплашили с милиони глупости, които не искам да дискутирам изобщо. Не се плашете, много ехубаво да си родител! :)

аз за какво тогава плащам здр.осигуровки?ами да почна да сьбирам пари или потребителски кредит:(((Че да родя нормално

До Венета: Венче, няма държава в света, където някой лекар дори да те погледне за 400 лева месечно... Докато не разбереш това, ще се оплакваш колко зле се държат с теб в болниците... А ти явно си пропита от корупция до дъното на душата си - никога не съм споменавал плашане на ръка. Чувала ли си за частните осигурителни фондове? Не, нали? Ами тогава ще плащаш на ръка и няма да се оплакваш! И пак повтарям - по света няма лекар, който ще погледне пациент за 400 лева на месец.

До Венета: Венче, няма държава в света, където някой лекар дори да те погледне за 400 лева месечно... Докато не разбереш това, ще се оплакваш колко зле се държат с теб в болниците... А ти явно си пропита от корупция до дъното на душата си - никога не съм споменавал плашане на ръка. Чувала ли си за частните осигурителни фондове? Не, нали? Ами тогава ще плащаш на ръка и няма да се оплакваш! И пак повтарям - по света няма лекар, който ще погледне пациент за 400 лева на месец.

Абе, вие добре ли сте - как ще са практикували секцио в древния Рим? Чак до началото на ХХ век това е било операция с огромен риск за живота на жената. А в древния Рим - поне така съм чела - са изваждали бебето по този начин, когато родилката е умирала (ако уцелят момента), за да му дадат някакъв шанс.

Принципно сте прав, господине - за всяко нещо се плаща! Както за фризьор, за автомонтьор, за архитект, строител и т.н., така и за израждащ лекар. Само че - по колко пъти?!? На мен не ми взимат всеки месец от изработения чист доход трицифрена сума за абонамент при автомонтьор, при фризьор и при архитект, а само за Здравната каса. Мисля че и здравната каса има някакви вземания-давания с един израждащ лекар във връзка с всяко негово израждане?!? Ако това на израждащия лекар му се струва малко, защо не си организира частна клиника и не се откаже от въпросното малко? И защо не се даде възможност на такива като мен да се абонират на частен абонамент към тази клиника, не само за АГ, но и за всичко друго, вместо към Здравната каса? АМа не ви стиска нали? Сигурното си сигурно, пък квот дойде в повече - още по-сигурно! Докога ще плащаме по два пъти за всяка здравна услуга в тая ненормална държава, че и имате наглостта да поставяте въпроса по тоя начин - не си ли платиш втори път, не получаваш нищо!

до Венета споко доктора сигуно се е минал сас бутилка уиски и бонбони Сезони и сега не6то му е криво!Дано алкохола да не е от на цар Киро реколтата 6тото като застапи смяна жална ти маика на пациентката!Между др.освен 6офьорите предлагам и АГ да ги тестват сас алкохолна проба.......малеееее тогава ще има сеир!

До Ох и другите като нея: Моля ви, не коментирайте неща, които не разбирате! Секциото е метод, който си има ПОКАЗАНИЯ. Изпълнено както трябва, секциото НЕ НАРУШАВА репродуктивните способности на жената. Масова практика в наши дни е секцио ПО ЖЕЛАНИЕ НА РОДИЛКАТА. Никой не обикаля с нож напред назад да чака да разпори нечий корем! И пак повтарям, за тези от вас, които нямат доверие на лекарите, защо изобщо се обръщате към лекар??? Оправяйте се сами като толкова знаете и можете!

Относно коментара за д-р Жекова в Окражна болница,сега УМБАЛСв.Аннатака е!Там оба4е тя не е изкл.от колектива,те вси4ки си искат!Даже се сардят ако е бонбони и алкохол!нали знаете глад мори добитака!

Коя държава се подиграва с народа си!Кой иска да не поущрява раждаемостта!Как е възможно с 18лв.да купиш на едно дете всичко необходимо за отглеждане,ами ако са две или три наведнъж!Всичко което се случва в тази държава е напълно абсруртно.А що се отнася за здравеопазването,там е не само хаос,но и трагедедия.Отново рекет.Защо плащаме тези осигоровки ина кого ги даваме тези потребителски такси.Такова нещо никъде не съществува в цивилизования свят.Щом си осигорен,не плащаш за това или онова.Поемат те и толкоз.Тези псевдозакони неосъвършенствани от тъпите управници.Дано краят им се види.

Докторе, значи ти няма да гледаш болен и още повече родилка с добро око, ако не ти плаща на ръка, така ли ? Знаеш ли, че ти не си и никога няма да бъдеш лекар, колкото и химия да предпишеш. Отделно такива като теб обикновено ги прибират в затвора .