В Карлово забраниха митинг за Куршум джамия

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов забрани митинг за Куршум джамия с мотива, че това е провокация срещу етническия мир.

Обратно в новината

Коментари - В Карлово забраниха митинг за Куршум джамия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво!!!

Браво на кмета вс. да бяха кано него нямаше да сме на този хал.

Подкрепете кмета на Карлово - link

Не е важно колко пъти на ден се молиш или колко пъти в годинита ходиш на църква или джамия. Това колк оси вярващ не те прави добър човек. Добър си ако жевееш така, че да не нараняваш другите, да не крадеш да не упражняваш насилие и... Религиите ввъв вида в който се проповядват в момента са на около 2000 години назад от цивилизацията и съвременния начин на живот. Колкото до спора за тъй наречената "куршум джамия", някой да предявява претенции за собственост или принадлежност на тази постройка към дадена вяра е просто абсурден. това е все едно аз да предявя претенции към някоя пещера, защото прародителите ми са живели там....пълни глупости ! Паметниците на културата са собственост на държавата. Не подлежи на обсъждане !

Браво Кмете!!!! Въпросите с т.нар. "вакъфски имоти" е разрешен много отдавна, още при изтеглянето на турците от България и признанието, подкрепено със съответните документи, че тези имоти са Българска държавна собдственост, а не турска и че всички етнически турци са напуснали България. Мюсюлманите останали тук, са потомци на насилствено помюсюлманчените християни и са с ББЪЛГАРСКИ ЕТНИЧЕСКИ ПРОИЗХОД! ТОЧКА!!!!!

Още един български гражданин с нормално мислене. Лошото е че те са малцинство.

Кмета на Карлово е умен и сериозен човек !! Браво на решителния Българин.

освен да ни докарат още проблеми друго няма да се случи. Едните имат Господ, другите Алах и накрая се хващат за гушите да доказват нещо за което я го има я го няма.

Халът, на който сме, е поради безбожието на народа ни, а не поради религиозността му.

...но още по-добре е да спазваш на практика, това което казва Библията...

халът на който сме не е следствие на липсата на набожност. Проблема е че живеем в строй който е несъвместим с хуманноста и идеологиите на повечето религии. Капитализма налага агресивност, а религиите пасивност.