Коментари - Атестират всеки чиновник за още пари | dnes.dir.bg
назад

Атестират всеки чиновник за още пари

Правителството одобри 10-процентното увеличение от 1 юли на средните заплати в бюджетните организации и дейности. С него най-високата заплата в администрацията става 1268 лева.

Обратно в новината

Коментари - Атестират всеки чиновник за още пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СТИГА СТЕЗИ АТЕСТАЦИИ. ПРЕДЛАГАМ : ПОЛИТИЧЕСКАТА СИЛА КОЯТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ДА УВОЛНИ ОЦЕНЕНИТЕ С 1 И 2, ЕСТЕСТВЕНО БЕЗ НАЗНАЧЕНИЕ НА ДРУГИ ТАКИВА.

г-н Василев предлага по много странен начин да няма уравниловка във възнагражденията между служителите в държавния и бюджетния сектор, като се вземат впредвид последните оценки от атестациите. Дори препоръчва да се дадат минималните прагове от предложените проценти за увеличение, за да се спестят пари във фонд работна заплата за последващи увеличения на доказали се служители. А служителите с оценки 1, 2, 3 - не са ли доказали се служители? Какво да правим с тези с оценки 4 и 5/такива по принцип няма!!!/, но ако има/те са без неоходимото образование, ценз и квалификация/ - не следва ли да бъдат съкратени, а на доказалите, знаещи и можещи да се дадат горните прагове на предложените за увеличение проценти. Не е нормално в структурите на държавните институции/най-вече НОИ/ и в бюджетната сфера да се раздуват щатовете и да работят хора, без необходимия ценз и квалификация. 10% съкращения /за средно образование и пенсионери/ - 10% увеличение за висшисти. Тази е истината и това да стане с наредба/задължителна до всички структури на държавните институции в цялата страна. Който е дошъл /знайно как/ от шивашка фирма в държавен сектор без професионален опит и образование да си ходи отново там. Така няма да се наложи да внасяме работна ръка от Китай, а и висшистите най-после ще имат възможност да получават адекватни на знанията и уменията си възнаграждения.

От 13г.работя като държавен служител.Заплатата която получавам е 350лв.На всяко тримесечие ни правят атестации за прословутото ДМС.Но по каква причина не знам има ЗАПОВЕД от НАЧАЛНИЦИТЕ оценките да не са по-високи от 3,при положение че при нас има много кадърни служители.Най-големи куриоз е че деловодителката и чистачките са с оценка2.Възмотен сме и от нощния труд,които се заплаща по 0,10лв.на час.Къде в Еврпопа има такова заплащане?Първо нека управляващите да оправят заплатите на служителите,и след това да отчитат дейност като ни атестират.

А какво да кажем за МЗГ и ДПС? Там е жална ти майка... Не могат да си напишат името, а на атестациите са най-знаещи и можещи. Там всичко се раздава за заслуги към ДПС- изаплати и назначения.

Хора, има разлика межде държавен и бюджетен служител. Тук само се коментира за държавния служител. Аз съм бюджетен служител и в нашия сектор - научния, професора не получава над 1000 лв., а на половина. Та за каква атестация става дума???? А процентите, дори и петдесет да дадът, няма да стигнем държавните служители. Министерствата са пълни с роднински протежета, без необходимото образование, специално искам да подчертая за НОИ, там са роднини до девето коляно, тетки, братовчедки и т.н., които хабер си нямат от електроника, програми и закони, не четат, не си опресняват мозъците, гола вода са!!

Държавният чиновник не е назначен да получава заплата за постигнати резултати. Той не е назначен на норма - той е назначен да изпълнява строго определени функционални задължения съобразени с работния му план. Днес прочетох въпрос в сайта на МТСП, как трябва да стане преназнаване на човек назначен като домакин в общинска администрация в длъжност - старши екперт във финансов отдел. Докъде стигнахме? Да се реализират много висшисти тръгват от домикини в структурите на държавните институции, а в същото време виждаме назначения в структурите на МФ и МДААР/НОИ - НАЙ- ВЕЧЕ/ хора - не служители, а дошли от шивашки и чорапени фирми. Е хайде нека да ги съкратим, за да могат висшистите да работят спокойно и да получават адекватни на образованието и ценза си възнаграждения. Ще внасяме работници от други държави. Браво! А назначените в структурите на държавните институции служители без ценз и образование. Те ли са данъкоплатците, които ми изкарват заплатата??????.

С какво ли толко ги заслужиха. Увеличение трябва да има само след реално показан резултат. За сега само подобриха мизерията на народа. Крайно време е заплатите на държавниците да зависят от заплатите на трудещите с и по- точно на тези в частния сектор.

държавен служител съм и смело казвам, че е пълно с олигофрени и некадърници, които се чудят какво да правят по цял ден. Първо съкращения, наполовина, да останат знаещите и можещите и тогава да се вдигат заплатити. Имам колеги, които пишат с правописни грешки/редовно, от незнание/ и не знаят как се включва рс

na koito na mu haresva da zapoviadva v chashtnia sektor:))))

stani i ti liubovnitsa za da vzemesh 20%. pazarna ikonomia:)))

za kvo shte gi poluchat ???? pervo da se ogramotiat!!!!

Тия атестации са такава измислица, специално за бюджетните-някой началник раздава пари, които всъщност не са негови или пък ощетява някой, защото го мрази. Ако някой вади пари от собствения си джоб, ще мисли доста различно. И увеличението за някои ще е усезаемо върху гърба на хората от частния сектор, които получават по 180лв., като например един полковник със заплата от 3000лв. ще получи 300лв. увличение. Честито на трудещите се

Така ще стане и при нас, любовницата на шефа ще получи най-голямото увеличение. А тези, които са се трепали- най-малкото.

Atestaciite niamat nishto obshto nito s vuzmojnostite, nito s vlojenia trud.Te sa nerealni! V pove4eto slu4ai sa obvurzani s li4no otnoshenie!

Tezi 10 % sa nishto vurhu nishtoto i tiah shte gi cepite! Tova e bezobrazie!

Atestaciite sa pulna izmislica i se pishat da se otbie nomer.Te niamat nishto obshto nito s vuzmojnostite , nito s vlojenia trud! Te sa obvurzani obiknoveno s li4no otnoshenie i sa nerealni!!!!

Атестират??? A na bulgarski?

Незнам кой ще провежда атестациите,но всичко е измислено.А коя е тази администрация която ще дърщи служители с оценка 5 Неприемливо изпълнение,къде са началниците?Всичко е измислица,като всичко в нашата мила РОДИНА!!!

ти пък що си мислиш че си нещо повече и че работиш повече от държавния служител.Много е удобно да се лансират такива мнения,но малко са начините за точно измерване на работата в администрацията.Може да са ти спуснати един куп глупости за вършене в срокове от вчера за днес и да се скъсаш от работа,а сза съществената работа да нямаш фактическа възможност да я свършиш.и се налага да оставаш след работно време.Само че това зависи от други фактори.

Откъде намерихте пари?Ние от частния сектор нямаме тази възможност.Отново ще се крием.

те тези атестации са такава глупост и са толкова нереални. ако не те харесва началникът ти, който след като е началник естествено е дупе и гащи със самото ръководство в администрацията, прасва ти 3 или 4 ти върви жали до по-горния ръководител.... пол в администрацията е страшно

Атестации, глупости. В началото на годината всеки чиновник трябва да получава измерими цели които да постигне чрез работа плътно 8 часа дневно и допълнителни стимули за съответно свършена работа. Държавния чиновник трябва да получава заплата за постигнати резултати а не за заемане на някаква длъжност. Ние, данъкоплатците трябва да наложим този модел. Другото е мързел и корупция.

http://tripolipost.c

то си е верно - лизачите на задници ще вземат най-много!!!

абсолютно си прав/а, биба, номерът е да си човек на шефа, в противен случай си тройкаджия

Глупости.Човешки ресурси са само държавните чиновници.Останалите са в трета глуха.Държавния чиновник получава заплата само за заеманата длъжност,а не за свършена работа.Такива закони прогласуваха по големите чиновници.А на служителите от+Други дейностинито образованията им зачитат,нито квалификации абе нищо.Как да се справим с кухи и гумени глави незнам!!!???Дори не ни атестират,което е супер субективно,но чиновника нали трябва да си вържегащитеМакар че парите са на данъкоплатеца,те ги управляват все едно са тяхни лични.Трябва да има за тях,в противен случай ти предлагат уволнение или пенсия ит. н.Затова сивото вещество ще изтича от тази държава.С една дума ,някой трябва да им каже какво да правят.Уж назначени с конкурси..

поредната измишльотина на червените боклуци

за миналата година-официално обявената ихфлация е 6,6%, но всички знаем,че тя е около 9-10%-значи реално няма повишаване , а само покриване на инфлацията

Атестациите са толкова субективни, че няма накъде повече. Понякога директно се казва на прекия ръководител как да оценя експертите от отдела си, ако посмее да не го направи, ще занижат неговата оценка. Нищо че някои от шефовете (говоря за местната адм-я) за 4 г. така и не успяха да запомнят кой отдел или експерт с какво се занимава, камо ли да оценят реално работата на служителите. Обаче възможността да отрежешот и без това мизерните заплати явно дава самочувствие на дребните душици.

ок, но кой ще определя-количествот и качеството на свършената работа?