Бременна жена с ДЦП се бори за общинско жилище

Бременна студентка със 75% инвалидност води неистова борба с институциите, за да бъде настанена в общинско жилище в Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Бременна жена с ДЦП се бори за общинско жилище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормално е хора с някави резултати- Постижения да получават общинсло жилище. София, общински жилища дават на депутати. Жената получава пенсия от общината. За пари от държавата- е сред първите. Дават и пари за да живурка. Обаче, като ходи да търси работа ще е сред последните, но все пак, може би, преди алкохолици и наркомани.

Как да живурка с тези пари? Аз самата съм ДЦП- левостранна хемипареза, имам висше и то от т.н. елитни специалности, искам да работя, търся постоянно работа, но за съжаление или искат да имаш 3 години стаж, е как да стане като излизам от университета, търсила съм дори и безплатни стажове по време на следването, за да придобия поне практически опит, но нищо, обидила съм се, че за старт трябва винаги някоя връзка, но за жалост аз ги нямам, дори и да имам по-големи резултати на интервютата, засега никой не ме взима, защото или всичко е уредено предварително или, когато ме видят има т.нар. дискриминация, макар че затова, което кандидатствам за работа, мога да я върша на 100%. Да получавам мижава инвалидна пенсия, но с удоволствия ще я даря на някой, когато почна работа, за да си живуркат, както казват някои. За мен е малко безразсъдно да ставаш майка, когато нямаш нормални условия за живот.

дкми

Студентката е с увреждания, на никой не го пожелавам! НО! Приятелят и - здрав, прав... вместо да се хване, да почисти мухъла и да боядиса стаите, в които живеят - тръгнал и той да реве. Всичко искат на готово! Е, не става така. Хората им дали жилище, те го оставили да мухляса и сега - "ама дайте ни ново жилище".... и като мухляса и новото - какво? Пак ще ревнат.

dkmi123 - Президент! Бори мухъла само с 3 (три!) изречения! Петната по дрехите ги изчегъртва само с поглед! Като стисне камък, вода пуска! Да живей! :)

Време е Пловдив да си вземе ВЕРЕСИИТЕ от Кърджали. Преди 2-3 години, когато се създаваха Телефонните центрове за Спешния телефон 112, Кмета на Пловдив, не можеше или не искаше да намери място за този Телефоннен Кол- Център. А това са към 80 работни места. В Пловдив имаше разни протести заради джамии, оставихме Ахмед Доган и ДПС, да вземат - Телефонния център за спешния телефон 112, като си сложиха и разни араби в Кърджали. Защо Кърдажали ще взима от заплатите на Пловдив ??!!! Ако трябва, нека Пловдив си смени Кмета, но да си вземе, това което му се полагаше. Да ни връщат Вересииите. Стига им толкова аванта на тия араби.

''А това, че е с физически увреждания и е бременна за общинските власти не е предимство. '' не мога да повярвам!!!как е възможно? на кого помагат тогава на здрави цигани?

Според "други" ел. медии: "Бременна студентка с увреждания тъне в мухъл в пловдивските общежития. Пепа и приятелят й се притесняват за детето, което чакат, защото условията са ужасни. " Read more: link Интересно, кой ни заблуждава.

Гледах хората,които извикали телевизия да ги снима,да ги показва,да им помага и ми стана много,много тъжно за младите мъже на България.Какво стана с тях през годините , що за баща ще бъде този чакащ и молещ се мъж? Бъдещата майка също би трябвало да мисли за това какво е майчинство.

аз им предлагам да си потърсят къща в някое от близките до пловдив села- по евтин наем и възможност да си отгледат храната.стига се натискаите да живеете там където не е за вас.

Абе ти нормален ли си? Тя жената едва се движи, домати ще сади. А мъжът какво, като спести някой лев от наем, ще го даде за транспорт. Да не говорим за трудния живот на село - как ще топлят къщата, с ток ли? За дърва трябват пари и яка ръка да ги нацепи и да ги носи - когато мъжът е на работа, жената как ще ги носи. То бива идиотщина, ама ти си баш идиот.

Не мога да рабера защо след като нямат нужния доход да издържат дори себе си правят деца и то при положение, че са млади? Първо трябва да си уредят собствения живот, образование, кариера и после да правят деца. 21-ви век сме !!!

Ако бяхме в 21 век нямаше да има проблеми с подобни ситуации. Явно не са мангали и за това. А само да добавя преди няколко месеца сегашния областен на Пловдивска област влезна да живее в общинско жилище. Така де великия бизнесмен и т.н. другарчето от герб.

Така ли?! А циганите без оглед на възраст, образование и възможности, правят деца от 13-годишни, а общините им дават мезонети без да отговарят на никакви условия. За тях защо не питаш тези неща?!

Момчето работи на две места, момичето учи. Какво не им е наред? Че не са бежанци, цигани или от друг етнос? Създават гражданин на България, който ще й плаща новият външен дълг, а няма да живее от помощите й!

Не оценяват състоянието си във всичките му аспекти, правят деца и после увисват на шията на обществото... Това си е просто изнудване за всякакви помощи от държавата!

Всичко хубаво и дано мине леко бременността! И аз си купих автомобил, то пък се оказа скъпа подръжката и маслото се сменяло, а не се доливало - нещо помощ и на мен да дадете. Странни хора !

Ако се определи като циганка, спре да учи и работи ще си вдигне доста дохода.

За жалост, потврждавам мнението.......