НАП разкри драстични нарушения в супермаркет

Драстични данъчни нарушения разкриха инспекторите от НАП в столичен магазин в кв. Свобода” от веригата Ена маркетс. По документи се оказва, че оборотът на целия супермаркет средно на ден е само около 500 лв.

Обратно в новината

Коментари - НАП разкри драстични нарушения в супермаркет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Tia ENA sa mnogo zle gorkite. Predi niakolko dni mi prodadoha razvalena stoka i za da dokajat che ne e taka se prinudiha da ia iziadat pred men. Ostanah moralno dovolen ot sluchkata. Da ne govorim che redovno niamta da vryshtat po 1-2 stotinki, a nali znaete kapka po kapka kakvo stava. Ako na men ne mi dostigne 1st edva li shte mi dadat stokata. Veche ne pazaruvam ot tazi veriga zashtoto zdraveto mi e po-vajen faktor za men ot negodnite stoki koito triabva da si kupuvam ot tam. Tazi veriga ENA - mai niama nishto obshtgo s grytskata za koiato znaem.

е да само магазините ами по хотелите какви далавери стават да знаете

mnooo ste umnichki !!!!! A ZA KAKVO DA PLASTA DANUTSI MAGAZINUT ????????? Kak moze da revete che polititsite vi GO vkarvat i v sustoto vreme iskate da im se plastat danutsi ??!!! KAK ??? KAK ?? KAK ??? I sto onezi koito mrunkat zatova prosto ne si kupjat pomiika ot drug magain ????!!!

Призовавам инспекторите на НАП да продължават да проверяват търговските обекти най вече в столицата,защото е практика от години да не се издават касови бележки,да изнудват персонала да работи по 12 часа, без сключени трудови договори.Вършете си работата и не си затваряйте очите и не чакайте обикновенните хора да Ви подават сигнали и жалби,защото същите тези хора са принудени да работят по правила най различни -на тъмно,поради една причина,а тя е борба за живот,борба за хляб,за лекарства,за билети за транспорт,за образование.Крайно време е всичките тези закони , които се написаха през годините да започнат да действат безкомпромисно.

Няма апарат, който да не може да бъде манипулиран. Според мен трябва да се стимулират хората да си искат и пазят касовите бележки и на определн период да им възстановяват някакъ процент от данъка за направените покупки. Така всеки ще има интерес покупката му да е маркирана на касов апарат. А да манипулира оборот на касов апарат може всеки техник или занимаващ се с техника.

Е извинявам се много, ама за цяла година това ли е гордостта на НАП???Един хранителен магазин в София?Нека си станат от столчетата в офисите и видят, че навсякъде има нарушения. Например тук във Варна целият ни квартал е буквално принуден да пазарува от магазин Бурлекс(чиято верига уж имаше имидж), а там всяка прясна стока е развалена!!!И к'во-трябва да се оплакваме или някой ще се сети да си върши работата?Едно голямо браво...за добре свършената работа..

Е извинявам се много, ама за цяла година това ли е гордостта на НАП???Един хранителен магазин в София?Нека си станат от столчетата в офисите и видят, че навсякъде има нарушения. Например тук във Варна целият ни квартал е буквално принуден да пазарува от магазин Бурлекс(чиято верига уж имаше имидж), а там всяка прясна стока е развалена!!!И к'во-трябва да се оплакваме или някой ще се сети да си върши работата?Едно голямо браво...за добре свършената работа..

Търговците по пазарите никога не издават касови бележки, то и косови апарати нямат, ама тях никой не ги закача.Да не говорим, че лъжат и в грамажа, кантарите им не са верни! За тях закони няма, защото повечето са от тъй нареченото малцинство, особенно на Женски пазар!!!! Циганин да си в българия, имаш само права и никакви задължения!!!!! Пис мииии!:(((((((((((((

Хе хе хе, разбрахте ли сега за ДРАСТИЧНИТЕ НАРУШЕНИЯ В милата ни татковина

Явно в магазина не им е стигнал оборота да подкупят проверяващите.

Докато не стане 100% прозрачно финансирането на партиите,нищо не може да се оправи в България.

Elementarna aritmetika: 50000 proverki / 4000 acta 12.5 t.e na vseki 12 obecta edin deistva v naru6enie...ne e tolkoz zle... okolo??? 1mln leva / 4000 acta 250 leva na act!!!!!!!!! e za k'vo rabotiat tea proveriava6ti??? i za kvo tea 12 obecta spazvat pravilata??? Kato niama mudri zakoni, nima jelanie i nali4nite zakoni da se spazvat, a i adinistraciata niama avtoritet da nalaga spazvane na zakonite. 250 kinta sreden prihod na naru6enie!!!

Лекарите които взимат пари в брой при всяко отваряне на вратата на лекарския кабинет задължени ли са да имат касов апарат и да издават касов бон?

Направете си проста сметка - 1 милион лева е резултата на 50 хил. проверки - с други думи една проверка е донесла 20 лева - тези данъчни не са си изкарали и заплатите даже! Но те и без това не живеят от заплати.

Трябва да се започне отгоре. Например как Ахмет Доган без да ходи на работа е милионер? Как депутати карат огромни джипове и луксозни коли?

To mai rabotata e skalapena tam-nesto ne se warzwat nestata-ima reklama,ama ne e nasha- gluposti na tarkaleta.

Това е просто дейност по поръчка. НАП преди да изисква и да налага глоби да създаде условия за нормална икономическа дейност в България. Да се правят закони и наредби кратки и ясни. Същите да не позволяват различни тълкования от страна на данъчните инспектори. Директорите на НАП по градове да не тълкуват наредбите по свой си начин. Да не се освобождават определени групи лица от използване на фискални устройства и съответно от плащане на данъци. Предполага се, че вече живеем в демократична държава и правата и задълженията на всички са еднакви. Трябва да се започне от производителите и вносителите. Всички те трябва да осигуряват документи за стоките които се разпространяват в търговските обекти на дребно. Никой не проверява какви средства за измерване се използват в обектите за търговия. Има хора които внасят от чужбина и продават на търговците средсва за измерване чието използване е незаконно в България. Това означава, че не са проверени в метрологията и за тях не е осигурена никаква техническа поддръжка. Изобщо хаотична дейност при която е най-лесно да се притисне търговеца на дребно, да го фалират с големи глоби и да се осигурят високи заплати за някой държавни служители.

tapi kuki

dana4nite sa naj-korumpiranite hora v sveta,a za ukrivaneto,ja mi kazete kak ste plati naem,zaplati ioste sto tempodobni,ako ne ukriva po-dobre da gi vzemat hopata otkolkoto idiotite

Това е проблем, който трябва да бъде решен с едновременно намаляване на данъците и затягане на контрола. В един момент риска да се правят подобни измами ще стане неоправдан за търговците и нещата ще си дойдат по местата.

схемата е следната-от завода се поръчват 2 касови апарата близнаци-маркира се на единя а се пускат отчети от другия.На определено време идва техник който да синхронизира нещата-така работят 70% от заведенията.Естестве и целия персонал работи на минимална заплата. Заплатите на продавачка в супер започват от 500 лева минимум. Понеже няма хора за работа повечето оферти включват и допълнителни екстри-храна и квартира за да привлекът хора от селата. Между другото колко беше % на сивата икономика ;)

Дирчо,като пишеш коментара си защо не споменаваш за закона .Там някъде май имаше големи глоби за клиенти излизащи от магазини и др. без фискален бон.Да знаеш някой да е глобен?

това за този магазин не е вярно---това е вярно за всички такива маркети--за това смятям ,че проверката и раздухването на случката, е поръчково ...НАП сезираи се за всички маркети ,защото почвам да си мисля --- началниците на НАП в хипермаркет не влизат.

А кой ще провери проверяващите? И те са с по 400-500лв. месечно, а апартаменти, коли, дрехи.... Дали стандарта отговаря на полученото??? Съставени 4000 акта от колко администрация?/ 40 000 сигурно/

Да проверят всички магазини-мазета,там не дават касови бележки,а ако поискаш заплашват!

toz otvorko , konfiskacia na vsichko satvorete my firmata sa 6 god i zatbora za 3

Znam go tozi supermarket i ako deistvitelno veche ne e sobstvenost na ENA, kak pak niama da si svaliat tabelata, zashtoto noviat sobstvenik ne im razreshaval? Neshto ne mi se viarva tova. Az sashto sam pazaruvala ot tozi magazin predi dosta vreme, no postepenno spriah, zashtoto vdignaha dosta zenite, a i stokata stana nekachestvena. Smeshno e da se tvardi, che takav goliam supermarket moje da ima 500lv. oborot na den. Interesno mi e obache koi e pusnal muhata na danachnite, zashtoto takiva masivni proverki se praviat samo po porachka! Pak konkurenziata si kazva dumata mai!

e to v tozi umrql magazin kadeto vlizat po 20 choveka drugo neim ostava.

Как много хора не разбират, че като в България не се спазват законите, в това число например не ни издават касови бележки и не плащат данъците си ни бълкат в джоба, правят живота ни по-труден мислят ни за бълъци и рая от която могат да изкарват пари за къщи и коли. Фирмаджиите стават все по-нагли, чувстват се недосегаеми. Контролните органи няма ли вече ефективно да си вършат работата. Стига вече на бай Ганьовщината, ако искаме да излезем от отва унизително положение!