Съд решава за спорния строеж на детска прощадка

Столична община поиска от Административния съд да отмени разрешението за строеж от 2011 г. в кв. "Слатина", който предизвика масови протести в квартала.

Обратно в новината

Коментари - Съд решава за спорния строеж на детска прощадка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблема е, че част от терена е общи части на съседна кооперация, която пък е собственост на собствениците на имоти. Тези хора държат нотариален акт на, който пише каква част от общите части притежава. Въпроса е, че някой Нотариус му е позволил да придобие собственост на други хора незаконно! Аз имам въпрос. Ти съгласен ли си някой без твое съгласие да продаде твои общи части? А хилядите казуси с парко места? Скоро ще дойде и времето на Нотариусите да отговарят на въпроси.....

Разрешение за строеж се обжалва в 14 дневен срок пред РО НСК, ако бъде потвърдено се обжалва в нови 14 дни пред Административен съд, - от заинтересованите лица!!! след това това, националния селекционер, останал в историята с псевдоним чичовото казваше - който не му харесва - да духа супата, а което прави г-жа Фандъкова се нарича популизъм и още нарушаване на закона

За всичко сами сме си виновни. У нас в България бизнес, местна и централна власт, съд и прокуратура всичко това се е сляло в една мафия. Цялата държава е една мафия, всичко се купува и продава. И недоволните у нас се недоволни, не защото са част от тази мафия, а защото не са босс на мафията. Е в мафията е така, Боссове са единици, останалите са редници надяващи се един ден да станат боссове. Мнозинството ще са боссове само в сънищата си, в действителност ще си умрат прости редници.

Този псевдо-архитект Венцислав Дучев не се изцепва за първи път. Измамникът трябваше отдавна да е в затвора.

Каква прощадка бе?

Дотам, докъдето са я докарали - човекът има право. Българинът типично не иска - иска работа ама не иска завод за отпадъци, не иска бежанци, не иска кариери, но иска помощи от държавата ... Да съборят някой от сградите на около протестиращите на около да направят на нейно място градинка :)

И какво? Та възникнал някакъв спор и го отнесли до съда. Съдът гледал законите и документите и се произнесъл. И понеже съдът е решил нещо го приемаш и действаш според решението му. Сиреч, харчиш /инвестираш/ големи суми, взимаш кредити, поемаш ангажименти и т.н. После на някои не им харесва решението на съда и отива /изпращат/високопоставено лице при правораздавателните органи да иска същият този съд да си промени решението. Стига бе! Като е съд, да е съд. Добре де, сбъркал съдът, но кой ще поеме последващите грешката разходи? Не така! Затова сме на този хал.

не стига че няма градинки, но и няма къде да паркира човек, трябва всички архитекти, позволили това, да виснат по клоните.

Така е, но е така, защото всички искат да стават софийски жители. Истинските софиянци не си напускат жилищата, а приходящите трябва някъде да си опънат палатката. Та всичко трябва да тръгне от регулиране на заселването на територията на София.

А защо се получава така - разсипаха икономиката и в малките населени места хората останаха без препитание и всеки се спасява както може. В резултат се разждат такива строителни идиотщини като в София масово. Другото което не мога се начуда в 21-ви век кой нормален ще си купи апартамент към който не вървят поне две паркоместа, това е безумие. Кой нормален би си купил апартамент на място в което няма зад блока градинка и някаква детска площадка. При така съзадалата се идиотщина последните 25 години абсолютно всички архитекти на общините в София, начело с главния, включително кметовете на общини и всички кметове през годините на софия, включително сегашния трябва да са в затвора осъдени по бързата процедура с поне по 20 години. Такова е престъплението което са извършили!

Ами че то няма детска площадка, защо лъжат ? И горе вляво някой е построил гараж върху улицата ? Май не е проблемът в строежа, а какво точно ще се построи. Ако се построи нещо красиво, нисичко, с достатъчно отстояние от другите блокове - това си е едно хубаво, регулирано петно. Но като знаем алчността... Може да е нещо 5+1+1+1/2 етажа, дето оставя по 1/2 метър тророари и никакви паркинги, никакви гаражи. И естествено кварталът става ад под небето ...

"Междувременно арх. Венцислав Дучев, частният инвеститор, който има всички необходими разрешителни за строеж на спорния терен, заяви, че ако бъде спрян ще съди държавата в Страсбург, заради нарушени права. " АМИ ТЕ ТАКИВА УМНИ АРХЕТЕКТИ КАТО ТОЗИ, МУ РАЗГОНИ ФАМИЛЯТА И НА ЧЕРНОМОРИЕТО, КАТО ГО БЕТОНИРАХА, ТА СЕГА БЪЛГАРИНА МУ Е ПО-ХУБАВО ДА ХОДИ В ГЪРЦИЯ .

Тоя е ебати наглеца! Почнаха да се палят коли на живущите в района, които пречат на строежа, а тоя ще съди държавата, егати измекяра, не е истина.

Българин, т. е. завършен келепирджия. Всякакви други коментари са излишни.

София сигурно е единственият милионен град в Европа без предградия, затова сме и с най-мръсен въздух. Тъпите общинари отдавна трябваше да спрат да издават разрешения за жилищни сгради, а да насърчават инвеститорите да строят извън града.

Така е. Като хукна всичко, куцо, кцораво и сакато че и селяшко към тази пуста София. С какво е по-хубава от останалите градове в България? С нищо. Едно време е била село а сега прилича на едно Голямо СЕЛО.

Естествено,че ще стане село като се напълни със селяни.Нали за новопридошлия селяк се строят тези блокове.

да му играят една "мечка" на инвеститора и да съдят общината в Страсбург , че отнема площи за игри на децата

Административният съд ще ги отреже, защото от 2011 досега е минало доста време! Да не говорим, че самата община има участие в тези работи. Обаче кой и как е издал разрешително? За това няма давност и може да се разследва! Иначе - чисто по български: дайте да застроим една поляна между едни блокове!

"Съд решава за спорния строеж НА детска прощадка"?! Глупости! Става дума не за "строеж НА детска площадка" - проблемът е, че се строи ВЪРХУ детска площадка! Културата на ЖУРНАЛИСТИТЕ е сериозен проблем, защото чрез липсата ѝ в доста техни писания те увреждат културата на читателите си, вместо да я градят.

Журналистите масово са неграмотни, пишат глупости и често казват Идинадесет, прИмиерът, прИзидентът.