Само в София се предлага добре платена работа

Продавачи, шивачи, готвачи, хора за преработвателната промишленост са най-търсени в електронната трудова борса на Агенцията по заетостта.

Обратно в новината

Коментари - Само в София се предлага добре платена работа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормален човек, който си плаща жилищния кредит, едва оцелява с 1000 лв. заплата в София. А и за каква висока заплата говорим? Това са 500 евро, а цените са като на Запад, често и по-високи, особено на храната. 99% от заплатите, давани в България, са чиста подигравка към хората. ЕС ни санкционира за какво ли не, но нито думичка не издумва за стандарта на живот.

Ако искаш да ни окупират, а? :))

Да бе! То в София е омесено и овесено! 1000 лв, ама толкова стигат за битуване. Ток, вода, комуникации, транспорт, наем... Каквото остане - за храна и вода. И за кафе, за да останеш буден, докато битуваш. И като се втурнат всички за 1000 лв в София и нещата ще се омажат....

има много причини човек да остане в българия и да се чувства неоценен. например - патриот въпреки цялата кал , която се излива отвсякъде. ами , ако и ние си тръгнем - кож ще остане. а и не на всеки мечтата е безгрижен живот. трудностите са част от живота. наж-лошо е когато няма вяра човек. иначе - трудностите са децка игра за силния човек. аз чакам да се появи идеята и вярата в българия - затова стоя и си губя времето на хилядарка в софия. толкова е минимума за качествена работа. нооо - има и продавачки и сервиторки , там е ш00, но наистина не ми харесва че градът заприлича на една голяма кочина с различни породи свине в нея.

извинявам се за автоматичната транслация от името на дир.бг

E, кой е казал, че навън е пансион? Бачкаш си и там като пич. И там решаваш, какво този месец, какво следващия, какво догодина. А тоя криво разбран "патриотизъм" си е жив мазохизъм. И малко страх, че може и да не стане навън и след това всеки познат ще се окаже специалист дето всичко му е ясно и ще ти го обяснява. Ако пък стане, пак ще ти обясняват колко е лесно там и затова си успял. ;)

Добре де, чудя се за всички неоценени специалисти... Имате достъп до всички европейски пазари вече. Какво ви спира? Страх, че няма да се справите? Е, това в България успех ли му викате?

Относно: "недооценените специалисти" Идва една възраст,когато ако човек е дори средноинтелигентен преценява, че времето за гурбет е безвъзвратно отминало.

Александър

И какво? Студена ракия, салата и мрънкане пред телевизора ли? Е, и малко тарикатлъци на дребно, разбира се. Как точно се оправят нещата така?

Са скъсвамИ Ут работа пУ Сял ден Фаф парламента, немам време да оправям Айшето имам само 5 чавета, на махалата за смЕх станах....

За втори път пишете такава статия!!Спрете се!!!!Няма такива заплати в София!Само заблуждавате селяните ,да идват в София!!!

Поредният голям балон! Тука е див капитализъм, много по-зъл от западния! Работи се масово за 460лв. при столичния обаче стандарт на живот. РАБОТИ СЕ В СИВИЯ СЕКТОР, А РАБОТОДАТЕЛЯ ТЕ ОСИГУРЯВА НА 4 ЧАСА, НО ПЪК РАБОТНИЯ ДЕН Е ПО 12ч. ПО-ВИСОКО ПЛАТЕНИТЕ ПОЗИЦИИ В МИНИСТЕРСТВА ИЛИ ДРУГИ ДЪРЖАВНИ УЧРЕЖДЕНИЯ СА ЗАЕТИ ОТ ТУРЧОЛЯТА, ОТ ПЛЕВЕНСКОТО ЛОБИ,ДОБРИЧКОТО ЛОБИ, ВИДИНСКО, ВРАЧАНСКОТО И Т. Н., КОИТО СЕ ПОДЪРЖАТ, НО НЕ ПРОПУСКАТ ДА ПЛЮЯТ ПО СОФИЯНЦИ. На практика в София е цяла България-най безскруполната, готова на всичко пасмина, дошла от дивото село с манталитета си и готова да мине през трупове за да оцелее! Да ме прощават добрите хора, има и такива, но те се губят на общия фон!

А известно ли ти е, че всички скъпоплатени постове в България са заети от Шопското лоби?

шопите са прекалено малко. прав е гореизказалия се. има няколко групи, които се дърят като котешки черва. наж-големите са - старозагорско лоби, плевенско лоби. има си ги - нещо против ?

IT специалист съм и често се чудя какво да правя, защото от седем години не ми е вдигана заплатата! Правя доста неща и работя в огромна институция! Колежките до моя кабинет са на заплати от по 480лв, аз малко над 1000. Седмица преди заплата седим на минимум, за да стигнем до парите. Не се оплаквам, за да се оплача, а искам да Ви кажа, че в София с 1000лв нямаш шанс не заради удоволствията, а заради пътините разходи, храненето на работа (защото цените са доста високи по заведенията, освен ако не се ядат банички всеки ден). Колежките ми не знам как издържат, но често ги чувам, че добре, че са мъжени та са общи парите и така оцеляват! Истината е, че преди години тук дойдоха огромно количество хора на куп и всеки изминал ден бавно се увеличават. По този начин се подбива пазара на труда, защото преди се вдигаха заплати и нямаше като не ти харесва друг ще дойде! Масово пришълците работят тук за по около 500-600лв. и мизерстват, но правят лоша услуга на всички, защото работодателите не са добронамерени и се възползват от безпаричието на хората! Истината е, че хората сме си виновни за всичко понеже не сме сплотени, а сме разединени до неузнаваемост! П.С Това е една проста калкулация, но ще я разберете когато дойдете тук ! Наистина тук с 1000лв ще мизерствате, но сега мислите, че са много ! Също хиляда лева заплата няма кой да ви я даде, защото горе споменах причините !

Към Йордан-Търся системен администратор за 1-2 практически упражнения по специалността. Срещу заплащане. Ето начин за допълнителен доход! ))) При интерес ще дам Скайп и тел. за връзка.

Ами какво да кажат хората с докторски дисертации и два западни езика са със заплати от 600лв ???!!!!

Александър

https://ec.europa.eu/eures/page/index потърсете в гугъл eures

Какво ниво програмист сте ?

Това са рекламни писания, аз съм в София и около мене всички са зле ,въобще няма такива заплати масово продавачка 300-600 лв. т.е . чисто 200-400 лв. и други и други.

в София няма добре платена работа но все пак има работа.......... навсякъде е едно и също просто не трбва да се изнася цялото производство в един град навсякъде трбва да има работа за хората...........

София е цирей на България и скоро ще се спука. Там нищо не се произвежда, нищо не се твори, само чиновници и свръх раздут щат на администрация, където 3/4 от назначените на големи заплати хора не знаят за какво са там и какво да правят. Това дълго няма да издържи, защото няма ли производство, няма ли реален бизнес, няма прогрес. Циреят ще се спука със страшна сила.

КАК ТАКА НИЩО НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА? В София се куват законите на тази дуржава! А в парламента най-много се работи.

да се надяваме да не идваш тук,че настина се пука по шевовете града от озлобени провинциалисти !

Извън София заплатите масово са около 400 лева. С такива заплати деца не могат да се отгледат. Затова България изчезва. А в София и 1000 не стигат.

Ако може цяла България да се пресели в София, където вече трудно се диша."Виновно" затова е лицето Жельо Желев.

София се натъпка с мизерстващи провинциалисти - с 1000 лева след като платиш наем, пътни, па и да хапваш от време навреме .... остават жълти стотинки. Ама да е тука и баба му да каже на село "оооо той унука работи в София". И цяло лято му прави компоти за да праща. Това е истината

Хората, на които им се налага да ходят да работят в други, по-големи градове, също не са особено щастливи от тази работа. И повярвай ми, не го правят за да каже баба им от село колко печелят. Най-лесно е да си стоиш удома при родителите: така и почасово да работиш, и нищо да не правиш се преживява. Затова вече в България имаме 25-30 годишни безработни без нито една година редовен трудов стаж.

Milena Slavoeva

Знам , че не е розово положението с безработицата при младите хора в провинцията, но той в София е много по зле финансово с тези 1000 лева отколкото в родното място. При липса на финанси какво ще види и какво ще посети в столицата - музеи, кина , театри - всичко се заплаща.

Никой не идва да работи в София за по-малко от 1000 лева, това е минимума. С тези пари тук се живее като с 400 в провинцията. Повечето хора, които познавам, вземат >2000.

Пич, не си прав! С 400 лева в провинцията си на ръба на бедността.... Нито хляба ти е по-евтин там, нито салама, нито тока, нито водата, нито бензина, нито телефона... Единствената разлика е в наема на жилище.... За да е що годе нормален живота извън София са необходими поне 7-800 лева.

Путкин, търси русофили с руски език и познания по тероризъм... заплащането е добро +храна /без домати /+газ... билета е еднопосочен...

Хич не е за добро, тази политика, да се обезлюдяват всички градове и села и да се тъпче всичко в столицата.

Така си е! Но и в София не е много сигурно дали наистина са такива заплатите.

Изобщо даже не са такива.