Коментари - Съд за мъжа, убил питбул, за да спаси жена си | Днес.dir.bg

Съд за мъжа, убил питбул, за да спаси жена си

Множество коментари в социалните мрежи предизвика инцидента, при който мъж уби питбула на свой съсед, за да спаси съпругата си. Очаква се той да бъде съден.

Обратно в новината

Коментари - Съд за мъжа, убил питбул, за да спаси жена си | Днес.dir.bg

Коментари

Това е несправедливо. А кой ще осъди кучето и неговата собственичка. А ако жената беше умряла или детето беше нападнато. Тази жена и това дете до края на живота си ще сънуват кошмари и ще се страхуват от кучета, знам го от собствен опит- и за съм хапана от куче и до ден днешен ме е страх. Баща ми също уби това куче, но по това време хората бяха на почит , а не кучетата и никой не го осъди.

Глупости.Кой ще осъди човека бе??? Нали ако това стане колко хора ще се вдигнат...то бива простотии в тая държава

Същият, който не осъжда престъпните цигани, политици, мутри и банкери.

Добре де, а кой ще заведе делото, при което ще бъде осъден? Собственичката на питбула? Ама можело да се заведе дело? Ами може и да може, ама някой трябва да плати, нали?

Има кой да заведе дело но няма защо. КОЙ? Прокуратурата. Проявата на жестокост към животно по Чл.325б от Наказателния кодекс е престъпление от общ характер (т.е. преследва се служебно от прокуратурата ), а не от частен характер (като например обидата , клеветата и леката телесна повреда, които се преследват само по тъжба на пострадалия). ЗАЩО? Наистина няма защо, понеже в случая очевидно е налице неизбежна отбрана по смисъла на Чл.12 НК. Следователно няма престъпление и няма защо да се води наказателно преследване. Да се вдига паника в пресата обаче винаги има смисъл, нали?

А да ти отхапят част от крака колкото длан лека телесна повреда ли е?

Затвор и глоба за собственика на кучето, а не за човека спасил съпругата си. Колко често сме свидетели на подобни случки и най-вече зачестиха случаите при които домашни кучете нападат хора. Собствениците на тези кучета трябва да плащат голями глоби и да бъдат затваряни за да може да спре всичко това.

Възмутително! У нас циганите пътуват без билет и контролите се правят, че не ги виждат; собствениците на агресивни кучета ги водят без намордник и никой не им налага снкции и т. н. и т. н.... Да излезем на протест! Аз предлагам събота 14,00 пред съдебната палата!

В тази измислена държава докога кучетата ще са по-важни от хората?

Възмутена съм!!! Няма ли кой да протестира срещу тази неспараведливост? Трябва да има съд за собственика на питбула, не за човека защитил жена си.

В България кучешкият живот е по-скъп от човешкият Ако това се беше случило в Германия освен глобата стопанката сигурно щеше да лежи и в затвора.

В същата ситуация и аз бих постъпил по същия начин, нека ме съдят после. Обичам животните, но за съжаление има много недобросъвестни стопани, които са вредни и за самите животни, и за обществото. Те трябва да ходят на съд, след всяка подобна случка.

Тук "новинарите" са търсили ефект със заглавието и са го постигнали. Много ясно, че ще има съд - все още сме правова държава "по документи". Това не означава, че ще го осъдят. Просто съдът е институцията, която разглежда фактите и постановява "кой крив, кой - прав", а не форумите.

Да де, ама съд трябва да има за този, който нарушава наредбата - собственика на кучето. Когато убиеш кокошка, не отиваш на съд. Отиваш на съд когато убиеш защитено животно. Кучето не е на изчезване и не е защитено животно в този смисъл. Излиза, че то е защитено без причина и без никаква смислена логика за това в закона. Не би трябвало да има съд заради кучета, освен при подадена жалба.

Съгласно Закона за защита на животните всеки, който прояви жестокост към животно, подлежи на глоба и съд. Друг е въпросът, че в случая едва ли може да се говори за жестокост към животно, което първо, е било без намордник, и второ, е нападнало човек. Явно стопанката на кучето е избързала и е подала иск в съда, което е супер нагло от нейна страна. Съветът ми към човека, защитил жена си, е веднага да подаде насрещен иск. Нека адвокатите от Варна да не спят, а да подадат ръка на семейството. Сега едва ли на човека му е до това - нека един читав адвокат да се заеме със случая без пари и да спечели делото срещу нахалната стопанка на питбула!

садат требва а дали е така ?? е спорно вапреки че за ози случаи друго е немисимо

Ако кучето беше успяло да отнеме живота а нещастната жена, щяха да изкажат дълбоко съжаление и съболезнования,но сега случаят не е такъв и лъжеприродолюбители или не знам как да нарека тази сган ще съдят достойния българин и човек.!!! До къде я докарахме хора - ум имате ли ? Но какво гледат - какво правят. За триченето на кучета сезираме главния прокурор а за убийствата - те горките убийци много съжаляват и искат шанс да се поправят , те са още млади и са допуснали някаква грешчица . А на кучето да се дадат няколко пържолки а "Матриалът" да рови в кофите . Срам и позор - до кога ще търпим Българи?

ЗА МЕН Е ВЪЗМУТИТЕЛНО ДА ВКАРАТ ЧОВЕКА В ЗАТВОРА ЗА ТОВА ЧЕ Е ПРЕТРЕПАЛ ПОБЕСНЯЛ ПЕС!!! СМЪРТ ЗА БЕСНИТЕ КУЧЕТА И ЗА ТЕХНИТЕ ЗАЩИТНИЦИ-ЩОМ ЖИВОТА НА ЕДИН ПЕС Е СТАНАЛ ПО-ЦЕНЕН ОТ ЖИВОТА НА ЕДНО ПОБЕСНЯЛО КУЧЕ!!! НЕ САМО ПЕСА ЩЯХ ДА УТРЕПЯ, НО И СОБСТВЕНИЦИТЕ МУ КАТО ГО ПУСКАТ ТАКА ЗНАЕЙКИ, ЧЕ Е ОПАСНО ЗА ОКОЛНИТЕ!!!

кои е казал , че ще бъде съден?

Риба Меч, много си прав. Но Бойко не ни по стави наравно с помиярите, а направи така, че помиярите да са по важни от хората. За убийство на куче до 5 години затвор, а за убийство на човек се полага година и половина условна присъда....за съжаление.

този закон го прие серГей, при предното управление на червените скакалци? къв ББ кви 5 лева?

Този проблем с ку започна от 90-те години и постепенно се надгражда със закони, така че не обвинявай Бойко.

В някоя държава дето има правосъдие, вече щеше да е излязъл някой прокурор и да обяви , че това е самозащита и няма да му повдигнат обвинения!

Собственичката на песа е виновна ,че го е извела без намордник.Законът не е спазен ,човекът е защитавал живота на жена си .Като не знаят как да се грижат за живатните ,да не ги гледат .А тази порода би трябвало да е забранена в България.

Това е безумие съд за ,човека спасил жена си ,а какво да направи да донесе пържолка на кучето ли? Има ли някъде подписка в подкрепа на този човек да се подпиша?

Защо съд за този невинен човек-спасил семейството!А за ИСТИНСКИТЕ УБИЙЦИ НА ХОРА- съд има ли???

Браво на ИСТИНСКИЯТ МЪЖ!!! А малоумните ЕвроГейски закони трябва да бъдат НЕЗАБАВНО ОТМЕНЕНИ, защото не отговарят на обществения интерес и са безумни! Ако жената беше УМРЯЛА, нали всички се сещате, че последствията щяха да са само статистически.................! Едно общество приравнило човешкият живот и здраве към кучешкият е..........................САМОУБИВАЩО СЕ ОБЩЕСТВО........................

Този закон го гласува ГЕРБ в предишния парламент след случая с онова куче с отрязаните лапи. В глупостта си и желанието си да се хареса, Бойко ни постави наравно с кучетата.

Закона е приет 2008 г., тогава управлява тройната коалиция. Гласува го Парламента, не ГЕРБ. По-важното в случая е, кои "експерти" са работили по този закон и дали това не са разни природозащитници, на които народа не е гласувал такива права.

Само така. Кучетата са важни,а хората да мрат. Еба ти смотаната държава. Вместо съд за собственика на питбула съдят този, който се защитава. Не искам да живея тук.

Трябва да се съди собственика на агресивното животно, той е виновен и да заплати обещетение на пострадалата! И крайно време е такива агресивни породи кучета да бъдат забранени.

Проблемите които се създават на обществото от криворазбраното хуманно отношение към животните пропагандирано от разни екоталибани не е само български проблем. Как работят на други места бихте могли да се запознаете на форума antidog точка narod точка ru

Толкова ли е трудно да се гласува закон, който да рагламентира какви породи са забранени и кои разрешени за отглеждане при домашни условия?Както винаги чакаме да се случи някое голямо нещастие и тогава да се вдигне голямата врява.А до тогава има доста хора като мен, които няма изобщо да се замислят, когато трябва да защитят семейството, приятелите си или просто обикновени хора.

Не е трудно да се приеме такъв закон, ама никой от 240-те търтея няма интерес от това ... не им пука за хората. Извън финансовите им интереси е.

Виновни са стопаните на питбула. Съдете тях!

в тая шибана държава!

Е, не само. Може и циганин, или п.дал...

или престъпник.

А защо не може да има затвор за такива, които предлагат затвор за хора, които спасяват други хора!?

Това е най-голяма перверзия. А защо никой не съди собственика на кучето? Как може да се отглежда такъв звяр в блок, , не го извежда с намордник, защо не съдят общинарте за безхаберие? Държавата ще се оправи като почнат да съдят общински и държавни служители за безхаберие!!!!!

Тошкоооо нож си требва не съд! Ще ти дам пример - спуках гума и счупих джанта, веднага се обадих на застрахователя и им казах, те ми се изсмяха като поисках мобилна група. Обадих се на 112 и три часа чаках КАТ. Не ми писаха акт, но описаха ситуацията, направиха снимки и с документите отидох на съд с общината. Резултатът - 9 месаца разправии, и накрая ги осъдих и ми присъдих 34,70 лева. Служителите на общината са си същите, а дупката си стои. Изводът скъсани нерви, харчене на пари на данъкоплатците и никаква промяна в общината и да не забравя - дупката си стои все още, само дето е по голяма и дълбока.

Хе, разгеле, един стигнал до правилния избор. Щото надолу като им писах "Протестирайте, не пречите на никого, ме нападнаха минусчии като рояк пчели". С тоя наивен и заспал народ, ама голяяяяяяяяяяяяяяяяям ни чака.

ако го осъдят със сигурност вече ще знам, че в правосъдието ни работят тесногръди дребнави хора. Един кучешки съд, ако съществуваше такъв, сигурно ще осъди нещастника.

Проблема не е само в правосъдието. Този човек няма да го осъдят, но могат да осъдят друг, който не е чакал да бъде ухапан. Закона беше приет от НС под натиска на природозащитни организации, и според него даже и стрес не трябва да причиняваш на някои животни. Т.е. ако някое куче те стресира, единствения позволен от закона начин да се защитиш е да го пратиш в приют, откъдето според действащия закон могат да го пуснат пак. Ние ядем свинско и конска луканка, животни, които с нищо не ни застрашават, а трябва да се отнасяме към кучета, които ни хапят, като към свещенни крави. Липсва здрав разум.

Не "липсва здрав разум", ами е налице подмолна, долна, изфинена злонамереност. Ама повечето хора нямате ресурс да го осъзнаете и какво ни готвят, просто не е за разправяне. Украйна, днес, тще ни се види като Коста Рика или Малдивите, например.

Даже и кучешки съд, си мисля, би осъдил агресивното куче, което напада и себеподобните си.

Строим градовете за хората, не за кучетата. Кучетата вън! На село в колибите и на каишка!

Най-естественото нещо, което един баща и съпруг може да направи! Та дори кучето да е и на английската кралица! Домашен любимец = домашен убиец?? Трябва да правим разликата..... Аз (да не дава Господ) бих постъпил точно като този човек - няма избор!!!

когато един човек убива агресивно и злобно куче се дига голям шум от тъй наречените паразите дето защитават животните и плуят хората дето се самозащитават от подобни злобни песове а когато едно агресивно животно атакува наранява или убива човек не им се чува глас , пълна тишина това е чиста гавра с човешкият живот

За да бъде едно домашно куче агресивно и злобно, то така е възпитано от стопаните, т.е. човекът е виновен. За да бъде едно улично куче злобно и агресивно, то е било бито и насилвано от хора, т.е. пак зли хора са в дъното на нещата.

Има породи които така са селектирани с времето и които не подлежат на възпитание. Агресията и инстинкта им за убиване могат да се отключат във всеки един момент. Това са питбули, ротвайлери и т.н. Такава им е генетичната селекция и предназначение - да охраняват и убиват. Затова тези породи да се забранят за домашно отглеждане както е в една нормална бяла държава като Англия например.

Всички помияри от улиците, и големите свирепи кучета да се осмъртят и за храна на зверовете в зоологическите градини. Хем повече здрави българи, хем нахранени лъвове и тигри. Щото, ако и те избягат от клетките от глад, тешко и горко на хората които ще срещнат първи. Куче от тези породи като Питбул, Ротвайлер, Доберман, и подобни големи и силни животни да са задължително с намордник. Койта не е пак конфискация и при тигрите. А на стопанина голяма глоба -над 10000лв.

като избиете всички кучета, кой ще ви търси , ако сте се загубили, ако сте затиснати след земетресение , и още и още и още... направо съм в потрес от неграмотното и жестоко отношение към кучетата. това е патологична омраза, вие трябва да се лекувате. ами ако тази жена не знае как да се отнася към кучетата, ще я ухапят,у разбира се. кучетата познават безпогрешно кой ги мрази или кой е посягал да ги удря. съд за този убиец

до j - теб лекар не може да те спаси, трябва ти питбул и дано да прогледнеш тогава

И какво е трябвало да направи "този убиец"? Да иде на курс по отношение към животните и след това, ако жена му е още жива, да убеди питбула да я пусне? Ако не беше направил нищо сега щяха да го съдят, че е оставил жена си да умре, без да се намеси.

Ами добрите кучета ще ни търсят, не питбулите и др. подобни, които трябва да са с намордник. Не бой се, няма да изчезне кучешкият род

staato@

Господине, 1.Всички тези помияри на улицата са изхвърлени от хора,които казват че кучката им трябва да роди поне веднъж и всеки от нас е виждал оставен кашон с кученца. 2.Собственици на куче не знаят дори кучето им към коя група е породата:бойни,териториални и т.н. 3.Не само че нямаме смислен закон за домашни любимци а и повечето собственици на кучета им липсва елементарна отговорност. 4.Случва ми се често да установявам че собственика е по агресивен от кучето му. 5.Крайно време е собственици на домашни любимци да бъдат принудени да носят отговорност а не да се прехвърля вината на кучето. 6.Защо се обиждат като кажеш да си води кучето на каишка и да му събира лайната??????!!!!!

Никой не прехвърля вина на кучето, няма такава законова категория - кучешка вина. Законите и вината са за хората, за агресивните кучета - или с намордник и вързано, или на оня свят.

99% от бездомните кучета в София са или от некастрирани (но маркирани) бездомни, или от катуните. 1% са изгубени.

Горкото кученце...

Какъв е тоя малоумен закон според който може да бъде съден човек който е защитил бременната си жена от агресивно животно което и застрашава живота !!! кои са тея малоумници които са създали такъв закон!!!!! а да не говорим че по принцип подобен род агресивни животни нямат място между хората ..... просто не мога да повярвам !!! съд за стопанката.

На стопанката на питбула да намерят друг питбул и да я нахапе по подобен начин, като след това си заплати обезщетението към пострадалата жена плюс глобата за извеждане на кучето си без намордник. Ако някой от правозащитна организация реши да съди мъжа, убил питбула, да се постави в същата ситуация (да го захапе!) като пострадалата жена, но без да му се дава нож или друг предмет, с който може да нарани животинчето. По същия начин да се обясни нагледно (и наживо) ситуацията и преживяванията на всеки съдия или адвокат, които тръгнат да съдят мъжа на постадалата. Не се съмнявам, че ще се намерят малоумници да защитават 'горкото' куче, но не мога да мълча, когато човек се оценява по-ниско от животно! Писна от всяко узаконено беззаконие, лицимерие, лъжи и изопачаване на истината.

аз мисла че стопанката на кучето трабва да баде садена застото е допуснала това псе да се разхозда без наморник много е глупава садебната система в тапата дарзава която зивеем човека заститава семеиството си а те искат да го садят че е обил псето

Пребройте правописните грешки в този пост!!! Аз мислЯ, че стопанката на кучето трЯбва да бЪде сЪдена, заЩото е допуснала това псе да се разхоЖда без наморник. Много е глупава сЪдебната система в тЪпата дЪрЖава, В която Живеем. ЧовекЪТ заЩитава семеЙството си, а те искат да го сЪдят, че е Убил псето. Аз ги изкарах 25, заедно с точките и запетайките.

Помисли малко откъде са тези грешки, това е транскрипция от латиница

Victoria

Да бъде съдена стопанката да плати за ужаса, за възстановяването и за последствията които тази жена ще си носи цял живот. Който въобще повдига въпроса за съдене на мъжа има умствени отклонения.

Самоотбрана,мъжа спасява семейството от побесняло эверче куче,няма 2 сигнална система раэвита да проведе мъжа друг раэговор освен кол

Хапана съм от улично куче, добре, че бях с ботуши та се разминах леко, но ужаса и досега ме стресира. Дано не го съдят човека защитил живота на жена си и детето си защото ако бе захапало първо него. Съд за стопанката на кучето за престъпно поведение и нанасяне на телесна повреда от нейното животно.

Предлагам съдията, който постанови такава присъда, да му намерим детето и да го хвърлим на кучетата. Ако кучетата не искат да го ядат - ние да го убием. Надявам се това ще накара тъпите "съдии" да започнат да постановяват "няма достатъчно доказателства" не само когато става дума за престъпления на доказани мафиоти срещу българската общественост, но и в полза на истинските граждани - онези, които със своите данъци плащат заплатите на долнопробните съдии. Да си ровите децата дано, мръсни лайняри ! Нас вече не ни интересува закона защото е доказано, че и вас, съдиите, закона не ви интересува ! Ще платите с живота на най-скъпото си !

Ей, Мен! Я по-полека с клетвите, че който нож вади - от нож умира! Погледни се само какъв затлачен охлюв си. Плиткоумен пингвин. Можеш да четеш...дори да пишеш... Но нямаш акъл една коза да издоиш. Къде в статията прочете, че който и да е, се кани да дава под съд мъжа, убил питбула за да запази здравето и живота на човек. Дори собственичата на животното е изразила съжаление за случилото се, без дори да намеква за съд или нещо подобно. Напротив - тя би трябвало да бъде наказана чрез средствата на закона затова, че е създала предпоставките този инцидент да се случи. Да, многостранен тъпоъгълнико - ти си идеалната пача, перфектната кал, от която безотговорните журналисти и ненаситните политици-манипулатори, изедници народни, бъркат своите лайняни манджи.

Бе и ти по-полека с човека. Че се е увлякъл здраво, увлякъл се е. Но настроението му е разбираемо на фона на 25години издевателски геноцид с българския народ. За мен, по-трудни за разбиране са престъпно наивното мнозинство, което продължава да се надява нещата да се оправят с т.нар. "демократични средства".

До кога ще съдим хората който рискуват живота си за да спасят близките а не тези който са виновни .

99% от журналистите са изключително слабо образовани хора. Установил съм го от практиката!!! Останалия 1% са същите, о достатъчно умни да се сетят да питат експерти по съответния казус. НК "Чл. 12. (1) Не е общественоопасно деянието, което е извършено при неизбежна отбрана - за да се защитят от непосредствено противоправно нападение държавни или обществени интереси, личността или правата на отбраняващия се или на другиго чрез причиняване вреди на нападателя в рамките на необходимите предели."

в търсенето на сензации всички са "умни"

Да бе идиот, така е по закон. Но сега човека ще го тормозят по съдилища да доказва очевидното.Кой е този прокурор да повдигне обвинение?Идиот някакъв.И ще ходи човека на съд.И идиот съдия ще гледа казус, ще мисли дълбоко и човека трябва да стои в зала да чака решение.А неговата психика изтормозена, кой ще му върне? А на жена му?И ще плаща съдебни разходи. ИДИОТИ!!!!

я по добре чети - щом куче те захапе, трябва и ти да го захапеш, а не да го убиваш, в противен случай наказанието на кучето не отговаря по степен на престъплението. Такива са ни законите . Заради прости и тъпи кучкари ще страдат човеците

Тая крастоска трябва да бъде забранена със закон, както е в някои европеиски страни. Потърпевшото семейство трябва задължително да съди и осъди собствениците на звяра за обесщетение за нанасяне на трайни телесни щети.

zosha_@

журналистите- неграмотни, некомпетентни или умишлени създаващи интриги, нагнетяващи напрежение..има текстове в нк за крайна необходимост, неизбежна отбрана, които елиминират всякаква отговорност! такъв е и конкретния случай!!

Кой ги пише такива заключения "умишлено" и "противозаконно" умъртвил при условие че кучето вече е захапало жената и последствията за нея са налице,лежи за операция.Изопачавате фактите! собственичката на кучето също не е искала нищо!

Коментари - Съд за мъжа, убил питбул, за да спаси жена си | Днес.dir.bg

Съд за мъжа, убил питбул, за да спаси жена си

Множество коментари в социалните мрежи предизвика инцидента, при който мъж уби питбула на свой съсед, за да спаси съпругата си. Очаква се той да бъде съден.

Обратно в новината

Коментари - Съд за мъжа, убил питбул, за да спаси жена си | Днес.dir.bg

Коментари

Това е несправедливо. А кой ще осъди кучето и неговата собственичка. А ако жената беше умряла или детето беше нападнато. Тази жена и това дете до края на живота си ще сънуват кошмари и ще се страхуват от кучета, знам го от собствен опит- и за съм хапана от куче и до ден днешен ме е страх. Баща ми също уби това куче, но по това време хората бяха на почит , а не кучетата и никой не го осъди.

Глупости.Кой ще осъди човека бе??? Нали ако това стане колко хора ще се вдигнат...то бива простотии в тая държава

Същият, който не осъжда престъпните цигани, политици, мутри и банкери.

Добре де, а кой ще заведе делото, при което ще бъде осъден? Собственичката на питбула? Ама можело да се заведе дело? Ами може и да може, ама някой трябва да плати, нали?

Има кой да заведе дело но няма защо. КОЙ? Прокуратурата. Проявата на жестокост към животно по Чл.325б от Наказателния кодекс е престъпление от общ характер (т.е. преследва се служебно от прокуратурата ), а не от частен характер (като например обидата , клеветата и леката телесна повреда, които се преследват само по тъжба на пострадалия). ЗАЩО? Наистина няма защо, понеже в случая очевидно е налице неизбежна отбрана по смисъла на Чл.12 НК. Следователно няма престъпление и няма защо да се води наказателно преследване. Да се вдига паника в пресата обаче винаги има смисъл, нали?

А да ти отхапят част от крака колкото длан лека телесна повреда ли е?

Затвор и глоба за собственика на кучето, а не за човека спасил съпругата си. Колко често сме свидетели на подобни случки и най-вече зачестиха случаите при които домашни кучете нападат хора. Собствениците на тези кучета трябва да плащат голями глоби и да бъдат затваряни за да може да спре всичко това.

Възмутително! У нас циганите пътуват без билет и контролите се правят, че не ги виждат; собствениците на агресивни кучета ги водят без намордник и никой не им налага снкции и т. н. и т. н.... Да излезем на протест! Аз предлагам събота 14,00 пред съдебната палата!

В тази измислена държава докога кучетата ще са по-важни от хората?

Възмутена съм!!! Няма ли кой да протестира срещу тази неспараведливост? Трябва да има съд за собственика на питбула, не за човека защитил жена си.

В България кучешкият живот е по-скъп от човешкият Ако това се беше случило в Германия освен глобата стопанката сигурно щеше да лежи и в затвора.

В същата ситуация и аз бих постъпил по същия начин, нека ме съдят после. Обичам животните, но за съжаление има много недобросъвестни стопани, които са вредни и за самите животни, и за обществото. Те трябва да ходят на съд, след всяка подобна случка.

Тук "новинарите" са търсили ефект със заглавието и са го постигнали. Много ясно, че ще има съд - все още сме правова държава "по документи". Това не означава, че ще го осъдят. Просто съдът е институцията, която разглежда фактите и постановява "кой крив, кой - прав", а не форумите.

Да де, ама съд трябва да има за този, който нарушава наредбата - собственика на кучето. Когато убиеш кокошка, не отиваш на съд. Отиваш на съд когато убиеш защитено животно. Кучето не е на изчезване и не е защитено животно в този смисъл. Излиза, че то е защитено без причина и без никаква смислена логика за това в закона. Не би трябвало да има съд заради кучета, освен при подадена жалба.

Съгласно Закона за защита на животните всеки, който прояви жестокост към животно, подлежи на глоба и съд. Друг е въпросът, че в случая едва ли може да се говори за жестокост към животно, което първо, е било без намордник, и второ, е нападнало човек. Явно стопанката на кучето е избързала и е подала иск в съда, което е супер нагло от нейна страна. Съветът ми към човека, защитил жена си, е веднага да подаде насрещен иск. Нека адвокатите от Варна да не спят, а да подадат ръка на семейството. Сега едва ли на човека му е до това - нека един читав адвокат да се заеме със случая без пари и да спечели делото срещу нахалната стопанка на питбула!

садат требва а дали е така ?? е спорно вапреки че за ози случаи друго е немисимо

Ако кучето беше успяло да отнеме живота а нещастната жена, щяха да изкажат дълбоко съжаление и съболезнования,но сега случаят не е такъв и лъжеприродолюбители или не знам как да нарека тази сган ще съдят достойния българин и човек.!!! До къде я докарахме хора - ум имате ли ? Но какво гледат - какво правят. За триченето на кучета сезираме главния прокурор а за убийствата - те горките убийци много съжаляват и искат шанс да се поправят , те са още млади и са допуснали някаква грешчица . А на кучето да се дадат няколко пържолки а "Матриалът" да рови в кофите . Срам и позор - до кога ще търпим Българи?

ЗА МЕН Е ВЪЗМУТИТЕЛНО ДА ВКАРАТ ЧОВЕКА В ЗАТВОРА ЗА ТОВА ЧЕ Е ПРЕТРЕПАЛ ПОБЕСНЯЛ ПЕС!!! СМЪРТ ЗА БЕСНИТЕ КУЧЕТА И ЗА ТЕХНИТЕ ЗАЩИТНИЦИ-ЩОМ ЖИВОТА НА ЕДИН ПЕС Е СТАНАЛ ПО-ЦЕНЕН ОТ ЖИВОТА НА ЕДНО ПОБЕСНЯЛО КУЧЕ!!! НЕ САМО ПЕСА ЩЯХ ДА УТРЕПЯ, НО И СОБСТВЕНИЦИТЕ МУ КАТО ГО ПУСКАТ ТАКА ЗНАЕЙКИ, ЧЕ Е ОПАСНО ЗА ОКОЛНИТЕ!!!

кои е казал , че ще бъде съден?

Риба Меч, много си прав. Но Бойко не ни по стави наравно с помиярите, а направи така, че помиярите да са по важни от хората. За убийство на куче до 5 години затвор, а за убийство на човек се полага година и половина условна присъда....за съжаление.

този закон го прие серГей, при предното управление на червените скакалци? къв ББ кви 5 лева?

Този проблем с ку започна от 90-те години и постепенно се надгражда със закони, така че не обвинявай Бойко.

В някоя държава дето има правосъдие, вече щеше да е излязъл някой прокурор и да обяви , че това е самозащита и няма да му повдигнат обвинения!

Собственичката на песа е виновна ,че го е извела без намордник.Законът не е спазен ,човекът е защитавал живота на жена си .Като не знаят как да се грижат за живатните ,да не ги гледат .А тази порода би трябвало да е забранена в България.

Това е безумие съд за ,човека спасил жена си ,а какво да направи да донесе пържолка на кучето ли? Има ли някъде подписка в подкрепа на този човек да се подпиша?

Защо съд за този невинен човек-спасил семейството!А за ИСТИНСКИТЕ УБИЙЦИ НА ХОРА- съд има ли???

Браво на ИСТИНСКИЯТ МЪЖ!!! А малоумните ЕвроГейски закони трябва да бъдат НЕЗАБАВНО ОТМЕНЕНИ, защото не отговарят на обществения интерес и са безумни! Ако жената беше УМРЯЛА, нали всички се сещате, че последствията щяха да са само статистически.................! Едно общество приравнило човешкият живот и здраве към кучешкият е..........................САМОУБИВАЩО СЕ ОБЩЕСТВО........................

Този закон го гласува ГЕРБ в предишния парламент след случая с онова куче с отрязаните лапи. В глупостта си и желанието си да се хареса, Бойко ни постави наравно с кучетата.

Закона е приет 2008 г., тогава управлява тройната коалиция. Гласува го Парламента, не ГЕРБ. По-важното в случая е, кои "експерти" са работили по този закон и дали това не са разни природозащитници, на които народа не е гласувал такива права.

Само така. Кучетата са важни,а хората да мрат. Еба ти смотаната държава. Вместо съд за собственика на питбула съдят този, който се защитава. Не искам да живея тук.

Трябва да се съди собственика на агресивното животно, той е виновен и да заплати обещетение на пострадалата! И крайно време е такива агресивни породи кучета да бъдат забранени.

Проблемите които се създават на обществото от криворазбраното хуманно отношение към животните пропагандирано от разни екоталибани не е само български проблем. Как работят на други места бихте могли да се запознаете на форума antidog точка narod точка ru

Толкова ли е трудно да се гласува закон, който да рагламентира какви породи са забранени и кои разрешени за отглеждане при домашни условия?Както винаги чакаме да се случи някое голямо нещастие и тогава да се вдигне голямата врява.А до тогава има доста хора като мен, които няма изобщо да се замислят, когато трябва да защитят семейството, приятелите си или просто обикновени хора.

Не е трудно да се приеме такъв закон, ама никой от 240-те търтея няма интерес от това ... не им пука за хората. Извън финансовите им интереси е.

Виновни са стопаните на питбула. Съдете тях!

в тая шибана държава!

Е, не само. Може и циганин, или п.дал...

или престъпник.

А защо не може да има затвор за такива, които предлагат затвор за хора, които спасяват други хора!?

Това е най-голяма перверзия. А защо никой не съди собственика на кучето? Как може да се отглежда такъв звяр в блок, , не го извежда с намордник, защо не съдят общинарте за безхаберие? Държавата ще се оправи като почнат да съдят общински и държавни служители за безхаберие!!!!!

Тошкоооо нож си требва не съд! Ще ти дам пример - спуках гума и счупих джанта, веднага се обадих на застрахователя и им казах, те ми се изсмяха като поисках мобилна група. Обадих се на 112 и три часа чаках КАТ. Не ми писаха акт, но описаха ситуацията, направиха снимки и с документите отидох на съд с общината. Резултатът - 9 месаца разправии, и накрая ги осъдих и ми присъдих 34,70 лева. Служителите на общината са си същите, а дупката си стои. Изводът скъсани нерви, харчене на пари на данъкоплатците и никаква промяна в общината и да не забравя - дупката си стои все още, само дето е по голяма и дълбока.

Хе, разгеле, един стигнал до правилния избор. Щото надолу като им писах "Протестирайте, не пречите на никого, ме нападнаха минусчии като рояк пчели". С тоя наивен и заспал народ, ама голяяяяяяяяяяяяяяяяям ни чака.

ако го осъдят със сигурност вече ще знам, че в правосъдието ни работят тесногръди дребнави хора. Един кучешки съд, ако съществуваше такъв, сигурно ще осъди нещастника.

Проблема не е само в правосъдието. Този човек няма да го осъдят, но могат да осъдят друг, който не е чакал да бъде ухапан. Закона беше приет от НС под натиска на природозащитни организации, и според него даже и стрес не трябва да причиняваш на някои животни. Т.е. ако някое куче те стресира, единствения позволен от закона начин да се защитиш е да го пратиш в приют, откъдето според действащия закон могат да го пуснат пак. Ние ядем свинско и конска луканка, животни, които с нищо не ни застрашават, а трябва да се отнасяме към кучета, които ни хапят, като към свещенни крави. Липсва здрав разум.

Не "липсва здрав разум", ами е налице подмолна, долна, изфинена злонамереност. Ама повечето хора нямате ресурс да го осъзнаете и какво ни готвят, просто не е за разправяне. Украйна, днес, тще ни се види като Коста Рика или Малдивите, например.

Даже и кучешки съд, си мисля, би осъдил агресивното куче, което напада и себеподобните си.

Строим градовете за хората, не за кучетата. Кучетата вън! На село в колибите и на каишка!

Най-естественото нещо, което един баща и съпруг може да направи! Та дори кучето да е и на английската кралица! Домашен любимец = домашен убиец?? Трябва да правим разликата..... Аз (да не дава Господ) бих постъпил точно като този човек - няма избор!!!

когато един човек убива агресивно и злобно куче се дига голям шум от тъй наречените паразите дето защитават животните и плуят хората дето се самозащитават от подобни злобни песове а когато едно агресивно животно атакува наранява или убива човек не им се чува глас , пълна тишина това е чиста гавра с човешкият живот

За да бъде едно домашно куче агресивно и злобно, то така е възпитано от стопаните, т.е. човекът е виновен. За да бъде едно улично куче злобно и агресивно, то е било бито и насилвано от хора, т.е. пак зли хора са в дъното на нещата.

Има породи които така са селектирани с времето и които не подлежат на възпитание. Агресията и инстинкта им за убиване могат да се отключат във всеки един момент. Това са питбули, ротвайлери и т.н. Такава им е генетичната селекция и предназначение - да охраняват и убиват. Затова тези породи да се забранят за домашно отглеждане както е в една нормална бяла държава като Англия например.

Всички помияри от улиците, и големите свирепи кучета да се осмъртят и за храна на зверовете в зоологическите градини. Хем повече здрави българи, хем нахранени лъвове и тигри. Щото, ако и те избягат от клетките от глад, тешко и горко на хората които ще срещнат първи. Куче от тези породи като Питбул, Ротвайлер, Доберман, и подобни големи и силни животни да са задължително с намордник. Койта не е пак конфискация и при тигрите. А на стопанина голяма глоба -над 10000лв.

като избиете всички кучета, кой ще ви търси , ако сте се загубили, ако сте затиснати след земетресение , и още и още и още... направо съм в потрес от неграмотното и жестоко отношение към кучетата. това е патологична омраза, вие трябва да се лекувате. ами ако тази жена не знае как да се отнася към кучетата, ще я ухапят,у разбира се. кучетата познават безпогрешно кой ги мрази или кой е посягал да ги удря. съд за този убиец

до j - теб лекар не може да те спаси, трябва ти питбул и дано да прогледнеш тогава

И какво е трябвало да направи "този убиец"? Да иде на курс по отношение към животните и след това, ако жена му е още жива, да убеди питбула да я пусне? Ако не беше направил нищо сега щяха да го съдят, че е оставил жена си да умре, без да се намеси.

Ами добрите кучета ще ни търсят, не питбулите и др. подобни, които трябва да са с намордник. Не бой се, няма да изчезне кучешкият род

staato@

Господине, 1.Всички тези помияри на улицата са изхвърлени от хора,които казват че кучката им трябва да роди поне веднъж и всеки от нас е виждал оставен кашон с кученца. 2.Собственици на куче не знаят дори кучето им към коя група е породата:бойни,териториални и т.н. 3.Не само че нямаме смислен закон за домашни любимци а и повечето собственици на кучета им липсва елементарна отговорност. 4.Случва ми се често да установявам че собственика е по агресивен от кучето му. 5.Крайно време е собственици на домашни любимци да бъдат принудени да носят отговорност а не да се прехвърля вината на кучето. 6.Защо се обиждат като кажеш да си води кучето на каишка и да му събира лайната??????!!!!!

Никой не прехвърля вина на кучето, няма такава законова категория - кучешка вина. Законите и вината са за хората, за агресивните кучета - или с намордник и вързано, или на оня свят.

99% от бездомните кучета в София са или от некастрирани (но маркирани) бездомни, или от катуните. 1% са изгубени.

Горкото кученце...

Какъв е тоя малоумен закон според който може да бъде съден човек който е защитил бременната си жена от агресивно животно което и застрашава живота !!! кои са тея малоумници които са създали такъв закон!!!!! а да не говорим че по принцип подобен род агресивни животни нямат място между хората ..... просто не мога да повярвам !!! съд за стопанката.

На стопанката на питбула да намерят друг питбул и да я нахапе по подобен начин, като след това си заплати обезщетението към пострадалата жена плюс глобата за извеждане на кучето си без намордник. Ако някой от правозащитна организация реши да съди мъжа, убил питбула, да се постави в същата ситуация (да го захапе!) като пострадалата жена, но без да му се дава нож или друг предмет, с който може да нарани животинчето. По същия начин да се обясни нагледно (и наживо) ситуацията и преживяванията на всеки съдия или адвокат, които тръгнат да съдят мъжа на постадалата. Не се съмнявам, че ще се намерят малоумници да защитават 'горкото' куче, но не мога да мълча, когато човек се оценява по-ниско от животно! Писна от всяко узаконено беззаконие, лицимерие, лъжи и изопачаване на истината.

аз мисла че стопанката на кучето трабва да баде садена застото е допуснала това псе да се разхозда без наморник много е глупава садебната система в тапата дарзава която зивеем човека заститава семеиството си а те искат да го садят че е обил псето

Пребройте правописните грешки в този пост!!! Аз мислЯ, че стопанката на кучето трЯбва да бЪде сЪдена, заЩото е допуснала това псе да се разхоЖда без наморник. Много е глупава сЪдебната система в тЪпата дЪрЖава, В която Живеем. ЧовекЪТ заЩитава семеЙството си, а те искат да го сЪдят, че е Убил псето. Аз ги изкарах 25, заедно с точките и запетайките.

Помисли малко откъде са тези грешки, това е транскрипция от латиница

Victoria

Да бъде съдена стопанката да плати за ужаса, за възстановяването и за последствията които тази жена ще си носи цял живот. Който въобще повдига въпроса за съдене на мъжа има умствени отклонения.

Самоотбрана,мъжа спасява семейството от побесняло эверче куче,няма 2 сигнална система раэвита да проведе мъжа друг раэговор освен кол

Хапана съм от улично куче, добре, че бях с ботуши та се разминах леко, но ужаса и досега ме стресира. Дано не го съдят човека защитил живота на жена си и детето си защото ако бе захапало първо него. Съд за стопанката на кучето за престъпно поведение и нанасяне на телесна повреда от нейното животно.

Предлагам съдията, който постанови такава присъда, да му намерим детето и да го хвърлим на кучетата. Ако кучетата не искат да го ядат - ние да го убием. Надявам се това ще накара тъпите "съдии" да започнат да постановяват "няма достатъчно доказателства" не само когато става дума за престъпления на доказани мафиоти срещу българската общественост, но и в полза на истинските граждани - онези, които със своите данъци плащат заплатите на долнопробните съдии. Да си ровите децата дано, мръсни лайняри ! Нас вече не ни интересува закона защото е доказано, че и вас, съдиите, закона не ви интересува ! Ще платите с живота на най-скъпото си !

Ей, Мен! Я по-полека с клетвите, че който нож вади - от нож умира! Погледни се само какъв затлачен охлюв си. Плиткоумен пингвин. Можеш да четеш...дори да пишеш... Но нямаш акъл една коза да издоиш. Къде в статията прочете, че който и да е, се кани да дава под съд мъжа, убил питбула за да запази здравето и живота на човек. Дори собственичата на животното е изразила съжаление за случилото се, без дори да намеква за съд или нещо подобно. Напротив - тя би трябвало да бъде наказана чрез средствата на закона затова, че е създала предпоставките този инцидент да се случи. Да, многостранен тъпоъгълнико - ти си идеалната пача, перфектната кал, от която безотговорните журналисти и ненаситните политици-манипулатори, изедници народни, бъркат своите лайняни манджи.

Бе и ти по-полека с човека. Че се е увлякъл здраво, увлякъл се е. Но настроението му е разбираемо на фона на 25години издевателски геноцид с българския народ. За мен, по-трудни за разбиране са престъпно наивното мнозинство, което продължава да се надява нещата да се оправят с т.нар. "демократични средства".

До кога ще съдим хората който рискуват живота си за да спасят близките а не тези който са виновни .

99% от журналистите са изключително слабо образовани хора. Установил съм го от практиката!!! Останалия 1% са същите, о достатъчно умни да се сетят да питат експерти по съответния казус. НК "Чл. 12. (1) Не е общественоопасно деянието, което е извършено при неизбежна отбрана - за да се защитят от непосредствено противоправно нападение държавни или обществени интереси, личността или правата на отбраняващия се или на другиго чрез причиняване вреди на нападателя в рамките на необходимите предели."

в търсенето на сензации всички са "умни"

Да бе идиот, така е по закон. Но сега човека ще го тормозят по съдилища да доказва очевидното.Кой е този прокурор да повдигне обвинение?Идиот някакъв.И ще ходи човека на съд.И идиот съдия ще гледа казус, ще мисли дълбоко и човека трябва да стои в зала да чака решение.А неговата психика изтормозена, кой ще му върне? А на жена му?И ще плаща съдебни разходи. ИДИОТИ!!!!

я по добре чети - щом куче те захапе, трябва и ти да го захапеш, а не да го убиваш, в противен случай наказанието на кучето не отговаря по степен на престъплението. Такива са ни законите . Заради прости и тъпи кучкари ще страдат човеците

Тая крастоска трябва да бъде забранена със закон, както е в някои европеиски страни. Потърпевшото семейство трябва задължително да съди и осъди собствениците на звяра за обесщетение за нанасяне на трайни телесни щети.

zosha_@

журналистите- неграмотни, некомпетентни или умишлени създаващи интриги, нагнетяващи напрежение..има текстове в нк за крайна необходимост, неизбежна отбрана, които елиминират всякаква отговорност! такъв е и конкретния случай!!

Кой ги пише такива заключения "умишлено" и "противозаконно" умъртвил при условие че кучето вече е захапало жената и последствията за нея са налице,лежи за операция.Изопачавате фактите! собственичката на кучето също не е искала нищо!