До дни обявяват грипна епидемия в София-област

Възможно е в София-област да бъде обявена грипна епидемия най-късно в началото на следващата седмица, съoбщиха от областната управа.

Обратно в новината

Коментари - До дни обявяват грипна епидемия в София-област | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Необходимо е веднага да се обяви грипна епидемия и за София град! Дори считам, че мярката е закъсняла, с оглед на това, колко много ученици и възрастни ходят болни на училище и на работа, като по този начин разпространяват вируса и усложняват здравословното си състояние!

Грипът е като жената. Еднакво прилепчиви са, но разликата е в прекарването. Грипът е добре да го прекараш на крака, но жената - на легло!

Вече трябваше да е обявена!Не чакайте до последния момент!

Ще,ще,ще!Ама ЩЕ обявят!ЩЕ!Защо още преди не я обявиха!?!Те чакат да се разболее цяла България и да се оправи и чак когато се е оправила да обявят грипна епидемия!

Трябва да сме отговорни към здравето на другите, който е болен да слага маска ако му се налага да отиде до магазин или да се вози в транспорт а при нас е обратното здравите слагат маски та да не се заразят. А за хората, които ходят болни на работа нямам думи, това, че на някои им минава за 3-4 дни, други се влачат по 2 -3 седмици. Трябва работодателите да се задължат да не допускат болни на работа, тъй като много от хората ги е страх да си останат в къщи, за да не загубят работата си. Трябва да има глоби за работодатели - собственици на хранителни вериги, коитодопускат такива хора на работа. Във " " на щанда с месото продавачката не може да стой от кашлица а носа и зачервен от хремата?

То не е само грипът. Ей го от няколко дни съм заразен с някаква шибана хрема дето не може да вижда чак човек от нея; пътят по който е минала го знам назад през 3-ма души и какво, няма предпазване. Минали зими когато сме излизали от къщи само за пазаруване сме успявали да се опазим, тая година не е така и ей го. Неспасяема работа.

...винаги паралелно с грипа, обикалят и т.нар. грипални вирусни инфекции. Те предполагат също да си останем поне три денонощия у дома, за да не ги разнасяме.

Странно, в държавите с постоянно влажен климат как нямат епидемии... Ама, хората дават някакви стотинки за маски и така хем пазят себе си, хем другите. Докато в БГ се смята за висш героизъм да се работи и учи болен и никой не се сеща да слага маска на обществени места, ще има епидемии.

Маските не помагат, освен ако не ги сменяш на 15 мин. Даже ако я държиш повече време на лицето си, се навлажнява много, и почват да се развъждат бактериите в нея, т.е. - става по-зле.

Маските не помагат!Така вдишваш микробите си!Единственото решение е болните да не ходят на работа и на училище,и да се обявява грипна епидемия!

Хайде стига -епидемия! Що не бяхте болни , докато хойкахте насам натам по празниците? А сега като трябва да се работи и да се учи - дайте да обявяваме епидемии. Нормални вирусни инфекции за сезона + още толкова кръшкащи от работа и училище!

Епидемия отдавна има!!! Хората се влачат на работа от страх да не я загубят. А ходенето на лекар е само даване на пари за такса без да ти обърнат почти никакво внимание дори и да си хронично болен (от опит го зная).

Това е най-порочния омагьосан кръг, бе хора. Когато един е болен и ходи на работа натъпкан с толкова модерния парацетамол, хем се "влачи", хем заразява поне още 10 човека за три дни. Някои успяват с "влаченето", но други не издържат и лягат. За последствията от прекарания "на крак" грип няма да споменавам - знаят се. Голям келипир за шефовете ви като присъствате болни и скапани във фирмата му. Лекарите НЕМОГАТ да ви лекуват от грип! Те могат само да ви дадат отпуск по болест, за да си осигурите адекватни условия за да се лекувате у дома - постелен режим 3 - 5 дни. НЕ КАРАЙТЕ ГРИП "НА КРАК"!

Докато я обявят всички ще се тръшнем - около мен всеки втори, без преувеличение, е болен. Ама какъв оборот правим на фармацевтичните компании и на докторите, много е удобно!

Да, на докторите им е супер далавера да се занимават със заразно болни на орди. Нещо си се объркал сериозно.

Това им е работата на лекарите. Фризьорите пипат косите на хората, педикюристите - краката и т.н.