Италиански политик сравни Матео Ренци с Андреас Лубиц

Лидерът на италианското Движение 5 звезди Бепе Грило сравни италианския премиер Матео Ренци с втория пилот на разбилия се във Френските Алпи германски самолет.

Обратно в новината

Коментари - Италиански политик сравни Матео Ренци с Андреас Лубиц | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ние си имаме "пилот Андреас Лубиц". 5 - 6 години ББ вече ни снижава с голяма бързина. След вземане на 16 млрд. лв. заем съвсем скоро ще сгромоляса България. И тогава ще показвате медицинското му, ама късно ще е!!!

Съмнявам се,че точно на комика-шоумен,появил се на стари години случайно в политиката му е ясно как точно трябва да се управлява в този момент "самолетът Италия". Сравнението е изключително нелепо.

Пълен нещастник, само такъв може да се възползва от трагедията със самолета.

Hе знам защо, но първо гърците, сега и италиянците започват да негодуват срещу брюкселската политика??!! ..и ми се струва скоро ще сме свидетели на играта домино!!

им не е доволен ЕС и НАТО и ще заживеят свободен щастлив живот под егидата на некоя евразияска путлерска матрьошка.

Aко, прочетеш, какво си написал, ще си направиш "Xаракири!.. звучиш ми, като необразован POM !!! xaxaxaxa..

Бепе Грило е един долен популист, обединил най-необразованата и немислеща част от италианската нация около себе си. Като цяло италианските политици са администратори а не новатори, но Бепе просто е лишен от каквито и да е идеи. Еднствено мога да го сравня с Волен Сидеров - менталено разколебан-.

Чел ли си програмата на Бепе Грило, бе пъдпъдък? Тя е 200 страници и има ясни пътища и начини за прогонване на неолибералния капитализъм от Италия с неговните финансово-олигархични корпорации( обединения на банки и корпорации) с глобалния пазар на пазарния фундаментализъм. Популист го нарича само пресата на Берлускони, владеещ 40 % от италианското медийно пространство, понеже Бепе Грило се бори срещу него и неговата неолиберална олигархия.

Той програма има, но като гледам точно като Волен иска да я изпълни. Да не стане като го изберат да се окаже, че е имал друго предвид. Като гледам гърците с какви обещания тръгнаха, а сега половината неща се оказа, че не могат да изпълнят, а за другата половина още не е сигурно ...

плс не ме занимавай с този - мнението ми за него не се е променило още като събираше мижатурките на милано да философстват. от тея двеста страници нема и 3 иззречения смислени.

и уау той установил, че берлускони е престъпник ... големо откритие след като разкритията за него са от 80те години насам... и да едно е да кажем корпорациите ни ограбват ма съвсем различно е да направим реалистична промяна. Най-интересното е, че същите необразовани хора, които гласуваха на времето чинно за форца италия, в момента гласуват за чинкуе стелле.

Те от много интелигентност се докараха US и EU до тук. Или по-скоро хубрис. Всяка една империя, рано или късно, стига до своя край. Икономически растеж реално няма. На всеки един милиард растеж се добавят 2-3 милиарда дълг. Нивата на дълговете на Запада са на нивата достигнати от Втората Световна Война. И това в мирно време. Делът на US и EU в световната икономика постоянно се смалява. За първи път от 300 години, незападна държава, Китай, е на път да стане най-голямата икономика и най-големият кредитор на света. Доходът на средният западняк е паднал до нивата от 1990, а неравенството между бедни и богати е достигнало нивата от 1920. Няма нито една западна държава с положителна раждаемост. 2040 белите ще са малцинство в САЩ, 2060 - в Западна Европа. Средното IQ на населението на Великобритания е паднало под нивата от 80-те на миналия век. Което прави фалитът на доста държави неизбежен. Няма вечни системи и вечни империи. Системата се е изчерпала, и ще бъде заменена, така както комунизмът бе заменен. Въпросът е, че най-вероятно ще бъде заменена от нещо по-лошо, така както се случи след разпада на Римската и Византийската империи.

Така е "Китай е на път да стане.."всички го цитират много убедително.Но ,естествено нямаш и хабер на каква цена.А аз знам-живях,учих и работих там 2 години. Тази цена е абсолютно невъзможна за цивилизования западен свят,включително и за България!Не-въз-мож-на!

Политик, използващ едно нещастие за своята политика, е вреден. Така че Бепе Грило е по-зле от Матео Ренци.

Всички мутрички в този форум изпълзяха разтревожени и плюят та плюят по Бепе Грило. Спасява ги само това, че все още няма в България родена партия, като тази на Бепе Грило. Но никога не е късно да се роди, българите не са по малко европейци от гърци и италианци. Ще я родят, макар и със закъснение, и тя ще помете системата на мутрите в България. За престъпления като техните, давност няма! ;)

Паисий

първо се информирай от коя партия е Ренци, че се излагаш с писанията си. Той е от левоцентристкия блок, а не от коалицията на Берлускони... После ела да ни обясняваш кого плюем и кого не и защо!

Паисий

то бива некомпетентност, ама ти надмина Цветана Ризова понеже всичките ни политици са като тебе - затова сме в това положение

В момента никол станкулова обяснява по една тв как е станала катастрофата със самолета !? То бива некадърност , но тази облече жълтият балтон .

и българия има такъв пилот! вие ряпа да ядете- кога ще ни стигнете?

Не е лъжа. Матео е враг на народа. Да живее Италия.

беппе грилло е един опасен индивид които използва недоволсвието и ограченото мислене на масите. италя затва стигна до това положение. стото всеки се оплаква и никои не прави нисто смислено и конкретно. на грилло сте е добре да му затворят направо саита *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Опасен е само за олигарсите и мутрите и техните слуги драскаки по форумите. За народа не е опасен, щом народът се влива в неговото Движение. Знаеш ли, че Чинкуе стеле на Бепе Грило има 15 милиона членска маса,колкото са половината италиански избиратели? Иди си удари един студен душ за ментална утеха!

Паисий

спри да лъжеш, че почва да ми писва. Италия е 60 млн. души - няма как да има 30 млн. избиратели. Трябва да са поне 50 млн. То бива "идейна заслепеност" ама ти прекали.

разбира ти главата. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

аз част от народа които за стастие не го гласува *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пожарникарят-самодържавец е българския Андреас Лубиц.

Един смешник се подиграва на друг и го сравнява с нещастен случай, който е засегнал гражданите на 15 държави. Ако ние, българите, имаме някакво предимство пред другите европейски нации, това е, че не сме толкова безобразно надменни и това може да ни даде възможност да печелим в световен мащаб. Хората още не са дали сравнителен материал за идентификация на близките, онези в Италия тръгнали да се подиграват един друг и да се оприличават с един долен егоист. Пилотът на унищожения самолет с пътниците не е просто луд - той е едно малко шибано егоистче, което алчните и надменни германци са толерирали, за да им излезе по- евтино.

Не вярвам Лубиц да е бил луд и да е разбил умишлено самолета. Тази версия е удобна за живите, но не помага на никого.

някои да те е питал лично , дали вярваш ?всеки вярва , това , което му е удобно и ти си в това число !!!

"вълна от критики и упреци, че той обижда паметта на жертвите на самолетната катастрофа." НЕ ОБИЖДА НИЧИЯ ПАМЕТ - просто е проява на лош вкус! Не всяка шега е уместна, дори в политиката. Иначе Грило може би е прав в аналогията си! (макар че като комик е пресолил шегата!)

Защо да проявява лош вкус, бе менте Паисий?! Ти не проявяваш ли лош вкус като си служиш с името на най- големия ни будител?! Не може да се мериш и малкия пръст! Не знаеш, че Бепе Грило е напълно прав, той е най големия будител сега на италианския народ , създател на първата му партия за борба срещу нелибералния капитализъм на олигарха Берлускони и слугата му Ренци. Нима Берлускони е психически здрав, а неговия слуга Ренци да не би да е по-добре психически? Не е лесно да си слуга на тъмен олигарх, бетонирал неолибералния капитализъм в Италия в 18 години режим, направил богатствата си с използване на властта, възродил италианската мафия и сам станал неин водач, срутил и разграбил италианската икономика, срутил социалната държава, докара Италия до ръба на катастрофата, с намален жизнен стандарт и средна заплата от 2300 евро на 1300 евро, с 29 % безработица и бълваща най голямата емиграция в Европа предимно от млади и образовани хора. Тази година има парламентарни избори и със сигурност се знае, че Бепе Грило ги печели. Той за 3 години увеличи членската си маса на 15 милиона ,колкото са половината италиански избиратели и от сега се знае, че печели италианския парламент с огромно мнозинство и започва сеч над неолибералната олигархична система, но с мирни законодателни реформи приети със свое законодателно мнозинство! Също като СИРИЗА, която за 3 години направи 3 милиона членска маса ,колкото половината гръцки избиратели и и спечели законодателно мнозинство и самостоятелно правителство. Лошия вкус е и на журналята на Дира, препечатали този евтин пасквил с цел да очернят Бепе Грило!!!

Eто вида на нашите поръчкови медии, всички в ръцете на тъмни олигарси и мафиоти. Дира препечатал този евтин пасквил от пресата на Берлускони с цел да очернят Бепе Грило!!!

Паисий

проявява лош вкус e да си правиш шега с умрели (трагично загинали) хора. Нарича се черен хумор. Ако са минали 50-100 години може и да мине, или ако не става дума за конкретен случай. Сега обаче е както близо до събитието, така и много конкретно. Второ, ако беше се изказал само щеше да е друго. Той обаче е пуснал КАРИКАТУРА. Това явно не е чисто политическо изказване, а има ХУМОРИСТИЧНА ФОРМА. Жалко е, че трябва да ти анализирам детайлно нещо толкова очевидно, за да го разбереш. Явно политическата и общата култура у нас е паднала доста ниско. Язък че си представител на "Идея за България" - организация с претенции. Ако всички там имате такъв интелектуален капацитет - по-добре за самозакрийте!

Възпитанието изисква да се поднесат съболезнования на близките. В такова време никой не се прави на остроумен. Няма нищо хубаво да напомниш на близките, че са изгубили любими хора, а Бепе Грило какво прави? По този начин изявява себе си/егоист/, обижда премиера/ простак/, въобще не се замисля за останалия свят, като използва една гореща трагична новина за своя облага/използвач/ Бих казал, че Грило е егоистичен прост използвач.