Апелативният съд отмени присъдата на Анита Мейзер

Варненският апелативен съд отмени 3-годишната ефективна присъда на Анита Мейзер, която бе осъдена за смъртта на съпруга й.

Обратно в новината

Коментари - Апелативният съд отмени присъдата на Анита Мейзер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истинското име на изродката от снимката е Айше ! Същата е от цигански произход ! Правете си изводите !

явно най-накрая е намерила кой да подкупи.. в началото не и се получи

бях писала, че Герджиков се загрижил за неграмотните българи, а забравил неграмотните журналисти - явно са съгласни с мен, след като са ме изтрили.

"него момент" - такова животно няма. Каквито ни съдиите, такива ни адвокатите, такива ни политиците - абе закрийте я тази държава!

свят да ти се завие! ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ПРИ НАЛИЧИЕТО НА ПРОЦЕСУАЛНИ НАРУШЕНИЯ, ДОПУСНАТИ ПРИ РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ДЕЛОТО ОТ ПЪРВАТА ИНСТАНЦИЯ, ВЪЗЗИВНАТА /ВТОРА/ ИНСТАНИЦЯ, О Т М Е Н Я присъдата и връща делото на първата инстанция! Няма процесуална процедура, при която делото да се върне на първата инстанция БЕЗ да се отмени постановената присъда. Оббяснавам: Това е така,тъй като, при новото разглеждане на делото от първата инстанция и при отстраняване на допуснатите процесуални нарушения, първоинст. съд може да постанови ДРУГА ПРИСЪДА.

Въпрос: Кой ще поеме вина за грешката и какво би трябвало да бъде наказанието за подобни грешки? Защото всеки лентяй в съда може да прави безброй прецесуални грешки, ако не бъде наказван за тях и така милиони дела биват отлагани, прекъсвани и затваряни поради давност. Трябва да има някакво наказание за подобни допуснати пропуски!

Колумбиана

За съжаление няма подобни наказания. Това което се обясни по горе, го има вписано в закон, т.е в ГПК.

Българе, Това ли ви е най-хубавата мома бре? Няма да ви я крада, споко! Ами останалите ви какви са??? Сигурно са толкоз груознии, че ще ми изплашат змейчетата! Е затова ви е отрицателен прираста. Много са ви грозни женурята. Искрено Ваш: Змей Горянин

женьорята ни е ЕСКТРА класа, за разлика от мАжете... много са ни добри женичките! като отивам на работа се влюбвам по 300 пъти за 5 минутки само. откачам направо! ЕКСТРА ЖЕНИЧКИ ИМАМЕ, ей!

с нетърпение я чакам да излезе чe да си поиграя със свинската и опашка.

d4

има огромна ралика между "отменяне" на присъда по дадено дело и връщането му за ново разглеждане. това се учи в първи семестър на курс по право. ама няма кой да чете...

Извинявайте ДИР, но кой неграмотен журналист е писал тази статия? Какъв е този израз "към него момент"? Това определено не е израз от книжовния български език, кой знае кой селянин я е писал! А и редактор, който да редактира публикуваните от Вас статии имате ли?

Какво му е неграмотното на "към него момент"? И ти като си много грамотен, защо пишеш "от Вас статии" след като става дума за редакция от много хора, а не конкретен човек? Знаеш ли, че Вие, Вас, Ви се пише с главна буква само когато пишеш на един човек - вместо "ти", "теб".

Играли са си на завържи другарче и го е обесела без да иска, може би. Дори когато престъпниците се признават за виновни, българските съдии не искат да ги съдят! Причините за връщането на делото са повече от смешни. Майката на умрелия само може да увеличи присъдата на тая! Всички съдии в БГ трябва да бъдат изгонени от страната, иначе съдебната система няма да се оправи!

баси дзвера:(

Абе НЕДОУЧИЛИ ПИСАЧИ,присъ дата НЕ Е ОТМЕНЕНА,а делото е вър нато на ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ ! Ясно ли е !!! ТОЧКИ ли събирате,що ли ?

Кажете си, че е бутнала лев, ко ма занимавате с предишния състав... ала бала... сега нали ви е ясно, че ще си избяга в Америка? После да няма, ама що така стана...

ВЪВ ВАРНА ИГРАЯТ ПАРИТЕ. САМО ПАРИ И НИКАКВА СЪВЕСТ.

до редакторите : опитахте ли се да научите как се редактира текст на български: " към него момент " е фраза , която се ползва само в определени части на страната и дълбоко ме съмнява да е правилна.

Мейзер може да не е Божи Ангел, както между впрочем повечето от вас, които я плюят, но не е виновна за това убийство! Била е паникьосана и уплашена и не особено интелигентна, но не е убиец, а жертва на тъпата ситуация! Тя е обичала мъжът си и страда за него! Писна ми от псевдоморалисти със скрити грехове, покрити от собствената им незначителност!

Като поправи "грешката" си и върне момчето обратно можем да продължим да коментираме, а до тогава по-добре замълчи защото си смешна.

"майката не е страна по делото" е като идиотията "няма правен интерес". Сигурно няма съдия извън България, който да изрече такава глупост. Съдебната система затова изобщо съществува, защото всеки има правен интерес по което и да е дело, което на пръв поглед не го касае - обществото има интерес да цари справедливост. Най-простият пример: пуснатият на свобода убиец утре може да убие всекиго от нас, макар че с извършеното вече убийство повечето не сме свързани.

Сега държавата трябва да и плати обещетение

обезщетение

Ако се съгласим, че няма раздавани подкупи и т.н. то излиза, че съдиите от предишния състав са допуснали нарушение. Ако допуснем, че не трябва да ги обвиняваме в покровителстване и да ги изправим пред съда тогава излиза, че немогат да си вършат работата добре. Когато в една фирма не си свършиш работата се стига и до отрязване на заплатата. Кога ще видим в действие някакви стимули към съдийте да си свършат работата както трябва? Това което правят се плаща от народа, а те се занимават да протакат едни и същи дела с многократно разглеждане на техни пропуски.

Е това никаде го нема.Това което не се купува с пари се купува с много пари.

"Варненският апелативен съд реши, че делото трябва да бъде върнато за ново разглеждане от друг състав на Окръжния съд заради допуснати съществени процесуални нарушения, съобщиха от пресцентъра на съда. " Има ли някое дело,което не е върнато заради грешки?Точат се с години - обвиняеми умират докато започне някое дело.А някои докато приключат и съдии и прокурори не остават.Съдебна реформа?Някога?

Всички незаведени дела са приключили навреме. За другото съм съгласен с теб.

"Към него момент майката ....."

Ами искат да изцицат повече пари. То май не стига че миската го е издържала, но сега от трагедията родителите гледат да се обогатят.

Колко е платила и на кого???

поредния позор за съдебната система в българя. тук се чудят как да им лепнат повече там пускат убиици. нещо не сте в синхрон с господарите.

Къде е това "тук" и къде е това "там"? Вземи и уточни, че прилича като да си се объркАл нещо! ;-)

тук = US, там = бг

Да я пускат жената да си ходи, стига са я мъчили... Какво я развлачват само по съдилища и студиа да обяснява за сексуалните им практики... Сори за нейния другар, ама сам си е виновен...

Не мога да разбера какво искат от жената. Убийца била. Кой може да го докаже това ? Никой ! Човекът й е мазохист, и тя, с доброто си сърце и голямата си благодарност за добре свършената от него работа - дълбоко, яко "оране" /за малко щях да се изпусна да кажа ..ане/, е решила да го възнагради, изпълнявайки желанието му за суфокация /задушаване/. Това е. Жената трябва да бъде пусната незабавно.

Е какво имат да доказват? Тя нали си е признала заради по-малката присъда? И не трябва да бъде пускана незабавно, а след 3 (три) години! Изпълнила е желанието му за еротична асфиксия, но го е убила и следователно Е УБИЙЦА! Просто и ясно!

чичата вече не му става

Това обяснява резкия скок в цената на свинските опашки днес.

Явно някой съдебни състави са големи некадърници, за да направят глупави грешки, и да не им признаят присъдата. Или пък 30000евро са дребна сума. Може би 60000 евро за да са доволни всички.

пак ли ще ни плашите с ужасни картинки

Как не вие срам да плюете по това крехко и мило създание.Милата преживя много кошмари: в Америка се спомина предишния и съпруг/остави и жълти стотинки/ сега остана отново вдовица,каква лоша съдба.

Да бе жълти стотинки, жапката на американския ѝ джип е колкото цялата моя кола.

В цял свят правосъдието е криво,навсякъде Темида е сляпа,в България може би е по-кьорава,но справедливост в този измислен свят на еврейски казуси и тоги няма никъде-дори в САЩ официално си признават,че всяка година вкарват хиляди невинни в затвора,съответно хиляди виновни остават ненаказани

По коя тарифа и отмениха присъдата ?

Анита е за доживотен затвор ! Прокурорката за забрана да упражнява професия.

ще ви кажа как работи съдът: първа и втора инстанция са пчеличките, повечето от които са наистина почтени хора, но трета инстанция... е, там вече почтеността мнооого намалява, до пълна липса.

ми харесва - големи сочни гърди - бих я строшил от еб... Не ме интересува в какво я обвиняват.

.....хм, толкова ли си загорял?

Ми недей се стиска, ами купи и на жена си такива;)) Хем ще ти са постоянно на една ръка разстояние;)

Ти внимавай, след това да не я обвиняват и заради теб!

Удушила един, дето я строшил от еб...

Нека обобщим: Подкупът на тази към полицая не е минал, но на висша инстанция е минал, майтап, бе Уили.

Заваляха парите и съда се надупи :)

Малиии каква красавица, в България само мангали и олигофрени ли живеят. Кой го избра това за мисис България, безобразията не свършват.А ми съдебната ни система, много си приличат с Айше Шмайер.Пари,далавери,абсурди,не се свършва.

В тази Държава основния проблем е правосъдието.За кокошка можеш да лежиш години ако си я откраднал но за отнемане на живот може да те потупат по рамото и да ти опростят прекрешението.Има ли осъден за милярдите взети от поколения назад.Има ли осъден за проявено пиянство и отнемане на живот.Говоря за крадците който откраднаха държавата не за простосмъртните роби

А бе къде прочетохте, че я пускат от затвора, че се пените? Пише че почват наново да я съдят. Така до 20 30г. Един ден към 88г. ще се окаже неизлечимо болна и ще я пуснат в къщи.

Не се пеним. Просто се чудя как е възможно за един потресаващо грозен, та чак гнусен убиец да се говори толкова много.

абе като видя това: "допуснати съществени процесуални нарушения" все ми се иска да попитам - кой ги извършва,толкова некомпетентни хора ли има?

Едва ли са чак толкова некомпетентни, макар че не го изключвам. По-вероятно с това словоблудство прикриват взетите пари.

неизвестен извършител

А бе да свършат работа са некомпетентни,но да броят,,едни пари,, много ги бива:)))

Ама много е грозна тази жена. В перверзията ли е голямата й сила...

3 години за убийство е смешно. А да те пуснат от затвора, въпреки, че си се признал за виновен е трагично. Искате хубав живот, високи заплати и западни капитали? Няма да стане. С тази трагична корупция никой няма да дойде да си инвестира парите и времето в този кенеф.

В този дьржава всичо е вьзможно,за най голямо сьжаление...особенно в сьдебната система..там всичко е гнило...нямам думи...

особено