Водещи учени ще представят магистърската програма по "Арттерапия", която ще се изучава във филиала на Националната художествена академия в Бургас, съобщиха от пресцентъра на общината.

Срещата с тях ще се състои на 24 август (петък) от 13.00 часа в зала "Петя Дубарова" на КЦ "Морско казино". Филиалът ще започне да обучава студенти от есента на 2018 година. На представянето ще присъстват проф. д. изк. Петер Цанев (НХА, София), проф. д.ф.н. Владимир Никитин (МСПИ, Москва), доц. д-р Румяна Панкова (НХА, София). Те ще съобщят информация за организационната и съдържателна структура на магистърската програма по "Арттерапия". Ще се обсъждат въпроси, свързани с възможностите за кандидатстване и прием.

Също така ще се коментират специфичните особености на обучението по "Арттерапия" в Националната художествена академия. Организаторите предвиждат представянето да бъде под формата на открит разговор с възможности за дискусия върху актуални въпроси на съвременната арттерапия. Ще бъде анонсирана и "Първата международна конференция по арттерапия, организирана от Националната художествена академия", която ще се проведе на 25-26 октомври в Бургас.