Пейка като морска вълна обогати градската среда в центъра на Бургас. Тя се намира на площад "Св. св. Кирил и Методий".

Архитектурните й елементи са интересни и запомнящи, могат да накарат човек да се усмихне, коментират нововъдението от пресцентъра на общината. Целта е Бургас да се запомни като креативен град със своя специфична атмосфера.

Поредният малък проект е обособено като ново пространство за отдих и комуникация, като жива връзка между ул. "Алеко Константинов" и обновения Етнографски музей.

Визията представя модерна органична вълнообразна форма, вдъхновена от морето и търсеща формиране на характерна за града идентичност. Основното тяло представлява вълна от четири прогресивно намаляващи части, които оформят три сектора за сядане с различни по височина седалки и облегалки. Последният сектор служи за декоративно озеленяване.

Финансирането на пейката е осигурено по проект "Път на културно-историческите ценности през вековете - изпълнение на консервационно-реставрационни дейности в сградата на Етнографския музей и прилежащото дворно пространство и изграждане на Улица на занаятите". Средствата са набавени по Оперативна програма "Региони в растеж 2014-2020".

Изпълнител на проекта е ГРИД-АИ - студио за високотехнологична архитектура и нестандартен дизайн, допълниха от Община Бургас.