Новината съобщиха на брифинг  административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров и директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Калоян Калоянов, цитирани от e-burgas.

Вследствие на побоя момчето е получило телесни увреждания. То е било прието в болница, като по-късно е изписано в добро състояние.

Четиримата извършители са стари познайници на полицията, имат прояви, свързани с притежание на наркотици. Единият от тях е осъждан за кражби. Към момента обаче нямат повдигнати обвинения за побоя, тъй като няма свидетели на случката.

Прокурор Петров каза, че се работи много активно по делото.

"Доказателствата на този етап са противоречиви. Няма повдигнати обвинения, но се работи много активно по делото. Установява се това дали потърпевшият и самите извършители са имали някакви контакти преди това. Мотивите са в процес на изясняване, които са разнопосочни“, обясни той.

„Това насилие към непълнолетни или сред непълнолетни и подрастващи би следвало да бъде обект на цялостен ангажимент на различни институции. Много активно ОД на МВР в Бургас и Ямбол работим в тази посока. Редовно се комуникира както с учениците, така и с преподавателите, за да се идентифицират дадени конфликти, които във времето тлеят и евентуално могат да стигнат до някакъв по-тежък изход. Трудно е да се работи с подрастващи, но това е наш ангажимент. Смятаме да продължим да работим и да засилим нашата работа в тази посока“, заяви ст.комисар Калоян Калоянов.