Тогава група привърженици на патриотичната паравоенна организия "Български войнски съюз", облечени в камуфлажни униформи и въоръжени с електрошокови палки, нападнаха протестиращите срещу преминаването на приближената до президента на Русия Владимир Путин рокерска група.

Атанас М. (на 36 г., от Поморие), Стойчо Г. (на 31 г., от Варна ) и Светлозар М. (на 40 г., от Варна) са обвинени за това, че на 30.06.2016 г., в района на бензиностанция "ОМV“ на ул. „Транспортна“ в Бургас, са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Те нанесли удари с ръце и крака в главата и тялото на И.И. и И.Д., като Атанас плюел единия и с ръка изблъскал мобилния му телефон „Айфон“ от ръцете на другия, в резултат на което дисплеят се счупил при падането на земята. Стойчо пък използвал електрошокова плака, като я опрял в сърдечната област на единия от потърпевшите и в шията на другия.

Тримата са обвинени и за това, че като съизвършители и по хулигански подбуди, са причинили телесни повреди на повече от едно лице. Единият пострадал е бил с фрактура на страничните десни израстъци на три поясни прешлена, водеща до трайно затруднение в движението на снагата за срок от около 2 до 3 месеца, уточниха от прокуратурата.

Другият пък получил лек травматичен оток на носа с кръвонасядане и драскотини по лицето, водещи до болка и страдание. На Атанас М. е повдигнато обвинение и за това, че при условията на реална съвкупност с горепосочените престъпления, противозаконно е повредил чужда движима вещ – телефона "Айфон", като щетата е на стойност 600 лв.

На тримата обвиняеми е наложена мярка за неотклонение "подписка“.

Само след дни "Нощните вълци", известни още като "Вълците на Путин", идват отново в България. Те ще се съберат пред Паметника на Съветската армия в София на 1 май. След това ще потеглят на мотопробег до Берлин, където трябва да пристигнат за деня на победата 9 май. Към тях в т. нар. Марш на победата ще се присъединят техни братя от други славянски страни.

При посещението на руските рокери миналата година имаше сбиване между техни привърженици и протестиращи и край храма "Александър Невски" в София.