Инцидентът е станал в двор в Бяла Слатина. Детето е в болница със сериозни рани, но без опасност за живота, съобщи БГНЕС.
9-годишният Николай Любенов и други възпитаници на Дома за деца в с. Бърдарски геран си играели в сряда в двора на помощно училище “Софроний Врачански” в Бяла Слатина. Там те са настанени временно заради ремонт в дома. Кучетата, които нахапали детето, били разхождани от други две момчета на 12 и 14 г. от селото. Животните били без намордници и каишки. Те внезапно нападнали Николай, който си играел на пързалката, и жестоко го изпохапали, съобщи БНТ.
По време на инцидента в двора не е имало охрана и на виковете за помощ се притекъл строителен работник. Момчето незабавно било откарано в детската хирургия на врачанската болница. Завеждащият отделението д-р Емилиан Кюркчийски каза, че раните от кучешките зъби по лицето на момчето са с дължина от 8 до 12 см и ще оставят дълбоки белези. Работникът обясни, че ако не се е намесил навреме, освирепелите кучета щели да разкъсат детето.