Така еврокомисарят Меглена Кунева отговори на въпрос на пресконференция след обявяването й за водач на листата на НДСВ за Европейския парламент, предаде БТА.
Аз смятам, че в политиката, както във всяка друга професия, "всеки трябва да мете пред вратата си, за да бъде улицата чиста", каза Кунева.
Не искам да бъда кабинетен политик, каза Кунева, обяснявайки какво ще прави по време на кампанията. Тя посочи, че ще наблегне на срещите с хората, защото трябва да знае как от индивидуалните случаи на хората може да направи политика на европейско ниво.
Трябва да знаем какво можем да постигнем чрез и от всяка институция, поясни Кунева. Тя посочи, че тази просветителска част ще бъде много важна за кампанията, защото най-лошото по думите й би било да имаме очаквания, които не са правилно адресирани.
Кунева отказа да прогнозира колко евродепутатски места може да получи НДСВ на тези избори. С прогнози на избори не мисля, че е добре да се тръгва, работи се за всеки глас, за всеки човек и нищо не трябва да приемаш за предварително дадено, коментира тя.
Еврокомисарят Меглена Кунева каза, че разрешението, получено от председателя на ЕК Жозе Барозу, да участва в изборите за Европейски парламент е подкрепа за повишаването на избирателната активност в страната ни.
Листата на НДСВ за изборите за ЕП включва 17 души: Меглена Кунева, Антония Първанова, Станимир Илчев, Биляна Раева, Даниела Русева, Людмила Иванова, Георги Денков, Деси Добрева, Пенка Ненкова, Галина Райчева, Савино Батанов, Иво Чифлички, Красимира Тагарева, Любомир Георгиев, Светлозар Дойчев, Красимир Катев и Соломон Паси.