2-годишното момиченце почина преди седмица в Испания, след като му била поставена диагноза гастроентерит първо в болницата „Принц на Астуриас“ в мадридския квартал Алкала де Енарес, а след това и в болницата в квартала Меко. Това съобщават мадридски медии, цитирани от БГНЕС.
Родителите на детето разказват, че на 14 октомври - неделя, то се събудило със стомашно разстройство, повръщане, треска и световъртеж. Бащата Красимир Василев Карамфилов и майката Зоя Томова Севдалинова завели момиченцето в спешното отделение на първата болница в 10 ч. и там то било прегледано в 12 ч. Лекарите им казали, че не става въпрос за нещо сериозно и им препоръчали някои лекарства.
След като си отишли у дома обаче състоянието му се влошило и в понеделник то било отведено в болницата в квартал Меко, където резултатът от прегледа бил същият. Няколко часа по-късно детето починало, а родителите подали жалба в съда срещу небрежността на лекарите. От тогава те чакат резултата от аутопсията, който щял да бъде готов след месец.
В мадридския отдел на Министерството на здравеопазването им казали, че медицинският персонал в двете болници е действал правилно.