Инцидентът e станал в заведението на 29-годишната Гергана Чавдарова на столичния булевард “Цар Борис III“. В кафенето влязъл мъж, който си поръчал кафе. В момента, в който жената му го подала, той залял лицето и по гърдите й с опасната течност. След това избягал. Жената излязла от заведението и се започнала да вика за помощ. Хора, които били в района на заведението, повикали Бърза помощ. Пострадалата е откарана в “Пирогов“ с изгаряния по лицето и гърдите, но няма опасност за живота й. Все още не е ясно дали ще трябва да се направи пластична операция на заляната с киселина в лицето жена, каза началникът на Клиниката по изгаряния в “Пирогов” проф. Огнян Хаджийски пред "Фокус". Тя е в съзнание и е разказала какво точно се е случило. Предполага се, че киселината е засегнала дясното око, но прегледите на специалистите все още продължават.
Иззети са парчета от строшена чаша, в която се предполага, че е била киселината. Вече са назначени експертизи, които трябва да установят вида и концентрацията на опасното вещество.
Преди време в София със сярна киселина бе залята зам.-директорката на ДНСК Светлана Гебрева, която оцеля, но по-късно почина от рак. Инцидентът стана на столичния булевард “Христо Ботев“ 47 в 10,30 ч, където се намира дирекцията. За престъплението е задържан Петьо Петков. Той бе и един от заподозрените в покушението над журналистката Анна Заркова, която бе залята също с киселина на 11 май 1998 година.