В 7.45 часа тази сутрин лек автомобил “Опел“, шофиран от 27-годишен мъж от Ловеч, на излизане от бензиностанция до селото опитал да заобиколи спрял товарен автомобил, предаде Дарик радио. При маневрата той отнел предимството на пътуващия за София автобус с протестиращи учители от Ловеч, в резултат на което автобусът е ударил опела. 27-годишният шофьор на леката кола е откаран в болницата в Ловеч с оплаквания от болки в гърдите. В колата е пътувало и седемгодишно дете, което не е пострадало. Пътниците в автобуса също не са пострадали.

На обяд над 75 хиляди учители скандираха "Победа" пред Народното събрание на национален митинг. Синдикатите призоваха протестиращите да няма провокации, въпреки това педагози хвърляха димки, видя "Фокус". На места полицейският кордон, охраняващ протестиращите, бе в две редици. Синдикатите внесоха в парламента кашон с 1 250 000 подписа в подкрепа на исканията на учителите за повишение на работните заплати. Преди това протестиращи хвърляха книжни лястовици пред входа на парламента. В някои от тях имаше надписи "SOS за българското образование", "100 процента на момента", "На Орешарски с любов...", "Учителят живее за едното си красно име", предаде БТА. Много повече полицаи охраняваха Народното събрание по време на днешната учителска блокада около Народното събрание отколкото при първия национален митинг на учителите миналата седмица, отбеляза БГНЕС. Целият район в кръг, в който влиза и храм паметник "Александър Невски", е отцепен. Според полицията протестиращите са вече над 75 000 души. (виж линка долу). Минути след 15 часа те отново потеглиха към площад "Независимост", където митингът ще продължи до 21 часа.
Очаква се днес правителството да представи проект на споразумение на учителските синдикати. Това обяви по-рано министърът на образованието Даниел Вълчев.