Адвокатът на Димитрова е бил в столицата на Великобритания, за да прeведе по сметките й 150 000 запорирани паунда и да освободи един от апартаментите, който се намира в тузарския лондонски квартал "Кенсингтън", съобщава в. "Новинар".
Не знаем нищо за това, каза вчера шефът на сектор "Международна правна помощ" към Върховната касационна прокуратура (ВКП) Камен Михов. Изненадан бе и шефът на отдел "Борба с корупцията" към ВКП Бойко Найденов, пише вестникът.
Прокуратурата е изпратила всички документи, които магистратите от Острова са поискали от българските си колеги, за да бъдат запорирани имотите и авоарите на Ангелина Димитрова, каза Михов. Агенцията за възстановяване на имуществото в Лондон, която е аналогична на комисията "Кушлев" у нас, е завела гражданско дело срещу вдовицата на Самоковеца, обясни магистратът. Това дело е било инициирано под натиск на английските висши съдии, които са искали да покажат пред българските си колеги как радикално трябва да действат срещу прането на пари. Очевидно не се е получил търсеният ефект, коментира Михов. Той обаче още ще има среща в посолството на Великобритания, за да се информира за делото.
Михов припомни, че ВКП образува дело срещу Ангелина за пране на пари, каквото води и Софийският окръжен съд. Средствата, които е освободил английският съд, принадлежат на държавата и ще ги търсим от вдовицата на Самоковеца, категоричен бе Михов. Защитникът на вдовицата, който бил в Лондон, за да освободи авоарите и имотите й, пък се заканил пред английските власти, че ще съди страната заради пропуснати ползи на клиентката му. Твърде вероятно е Ангелина Димитрова да спечели това дело, ако наистина не са намерени сериозни аргументи за това, че мъжът й е прал пари на Острова.