Дирекция Гражданска Регистрация и Административно Обслужване (ГРАО) е открила грешки в адресната им регистрация. Данните обаче са към 6 септември 2007 г. и подлежат на актуализация до излизането на окончателните списъци, съобщи председателят на областната комисия по техническо обезпечаване на изборите в Кърджалийска област Георги Колев.
Някои от грешките ще бъдат отстранени и вероятно цифрата 10 000 ще претърпи промени към по-малка, смята Колев. Към днешна дата 116 287 са били жителите на община Кърджали, от тях право на глас имат 89 936 души. В седемте общини на Кърджалийска област на местните избори ще работят 429 избирателни секции.
Близо 200 000 лв. ще струва вотът на 28 октомври. От тази сума 133 000 лв. са за възнаграждения на членове на общинските и секционни комисии, 54 000 лв. - за разходи на общинските администрации, 12 600 лв. - за областната администрация. Тези разходи са предвидени само за първия тур, уточни Колев, съобщи Vsekiden.
Бюлетини са раздавани в села в Хасковска област и квартали на града. В бюлетината е сложена отметка пред квадратчето на ДПС. С раздадените бюлетини не може да се гласува. Те са отпечатани на вестникарска хартия, която е по-жълта, а не на по-бялата офсетова и имат още различия с оригиналите, заяви управителят на печатницата, в която се изработват бюлетините Дойчин Дуков. Освен това едва днес е започнало отпечатването на бюлетината за Хасково за избор на общински съветници, а тази за кмет все още не е под печат, съобщи БГНЕС.
Печатницата, в която ще бъдат направени бюлетините на 11-те общини на Хасковска област, е в индустриална зона край града. Достъпът до нея е ограничен от полицаи с две патрулни коли. Никой не се допуска в помещението освен работещите в него 8 души. В Хасковско бюлетината е дълга 99 сантиметра, а разпространената е с няколко милиметра по-къса. Освен това е криво изрязана и некачествено отпечатана, каза областният управител Райна Йовчева. Според нея разпространената бюлетина може да се определи като агитационен материал.