Депутатите избраха Петър Попов от ОДС за член на парламентарната Комисия по труда и социалната политика и Надежда Михайлова (ОДС) за член на Комисията по европейските въпроси. Добромир Гущеров от Коалиция за България пък става член на Комисията за борба с корупцията. Парламентът го освободи от Комисията по земеделието и горите. На негово място за член беше избран Радослав Иванов от левицата.
Соцдепутатката Евгения Живкова беше освободена като заместващ член на постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и избрана за постоянен член и зам.-ръководител на делегацията.
В началото на пленарното заседание клетва като народен представител положи актьорът Андрей Баташов. Той зае мястото на избраната за член на новия Висш съдебен съвет Анелия Мингова от НДСВ. Баташов обеща и да не гласува с чужди депутатски карти. На въпрос в каква насока ще бъдат законодателните му инициативи, той заяви: “Оставете ми известно време да се ориентирам в ситуацията”. Актьорът уточни, че няма интерес към председателското място на парламентарната група на НДСВ.
Междувременно премиерът Сергей Станишев назначи Стела Балтова за зам.-председател на Държавната агенция по туризъм. Балтова е родена през 1961 г. Завършила е Университета за химични и металургични технологии в София и Университета на Северен Елзас. Има специализация по маркетинг и предприемачество.
От 2005 г. досега Стела Балтова е била експерт в дирекция "Външноикономическа политика" в Министерството на икономиката и енергетиката. В периода 2002-2005 г. е ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси в посолството ни в Дания.