Това реши председателският съвет на Народното събрание. Гласуването ще е във вторник следобед. Вероятно депутатите няма да имат редовни заседания от сряда до петък, а ще се посветят на срещи с избиратели. Постоянните комисии пък ще заседават във вторник сутринта, съобщи Дарик.
От ОДС остро възразиха срещу насрочването на дебатите в последния възможен срок – на седмия ден от внасянето на искането, както е по правилник. Според Яне Янев целта на мнозинството била да се печели време, в което учителите да бъдат притиснати. Настояваме дебатите да бъдат проведени още тази седмица, обяви Янев. По думите му очертаващата се ваканция за депутатите от средата на следващата седмица е доказателство за това, че българският парламент не може да функционира пълноценно по време на избори.
Председателят на парламента Георги Пирински заяви, че решението в понеделник да бъде обсъден исканият трети поред вот на недоверие е на председателския съвет, в който участват и представители на ръководствата на парламентарните групи от опозицията.