Едно от атрактивните предложения на "Стройко" са брави, които се отварят с пръстови отпечатъци, предаде БГНЕС. Системите са разработени по последен писък на новите технологии и досега са използвани в НАСА и ФБР. Цената им е 1000 лева без ДДС. Устройството може да бъде програмирано така, че с единия пръст да отключваш вратата, с другия да се спускат щорите, а с третия да се пуска СОТ-а.
Сред интересните мебели, които се предлагат, е люлеещ се стол, който се събира в куфар, както и екстравагантни мебели от Франция. Компанията "ЦКБ Трейд" показва необичайни и елегантни предложения от стъкло за вътрешно оформяне на помещенията на жилищни и обществени сгради.
Италианската фабрика "Ирис Керамика" пък представя хидромасажни вани в най-различни цветове. "Симем интериор" произвежда врати от стъкло, подходящи както за частни домове, така и за обществени сгради, вили, хотели и магазини. Много чужди и български фирми използват изложението, за да представят последните си постижения в технологиите и дизайна. Други използват форума, за да стъпят на бързоразвиващия се строителен пазар у нас.
Входът за изложението е свободен. "Стройко 2000" се провежда два пъти годишно - пролет и есен по седем дни. Изложбената площ е близо 5000 хил. кв.м. Излаганите продукти и услуги обхващат много широк спектър - от проучване и проектиране до най-дребните детайли от интериора. Изложението е до 23 октомври.