Това каза премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев пред участниците в предизборното събрание с кандидат-кмета за София Бриго Аспарухов и кандидатите на партията за районни кметове и общински съветници във вторник вечерта, предаде БГНЕС.
Станишев изтъкна, че тази кампания се води в трудна среда, когато социалистическата партия носи цялата отговорност на управлението и когато има политически сили, които се опитват да привличат хората с популистки идеи, среда, в която много социални искания ескалират.
Разбираме, че очакванията в България са много високи, че имаме много да наваксваме и ще направим всичко възможно, за да спечели БСП най-сетне изборите в София, каза Станишев. Той подробно се спря на направеното от правителството за столичния град.
Лидерът на БСП акцентира и върху необходимостта от единомислие и единодействие на членовете и симпатизантите на БСП в тази кампания. Той попита: "Колко пъти сме се сблъсквали с това, че някои не харесвали нашите кандидати, листи и платформи и като сме получавали резултата, сме се вайкали. Вайкаме се на себе си". За това Станишев зададе въпрос към залата: "Искаме ли Бриго Аспарухов да спечели изборите в София", залата единно отвърна "Искаме".
Смятам че този път в нашата партия няма да има хора, които са подкрепили Борисов, защото са яли с него в един гарнизонен стол, коментира кандидатът за кмет на БСП през 2005 г. Татяна Дончева.