Тя бе взривена в колата си на метри от сградата на МВР през 2002 г. Взривното устройство е задействано дистанционно чрез GSM. Според обвинението 31-годишният Колев изработил бомбата.
Съдът оправда Колев, сочен за извършител, и по други две обвинения - за взрив на автомобили в Ловеч и на бензиностанция в Троян през 2002 г. Магистратите оправдаха и сочения за съучастник на Колев - 38-годишния Минчо Павлев, по обвиненията за взривовете в Ловеч и Троян. Тогава двамата искали да сплашат собствениците.
Съдът промени мярката за неотклонение на Колев от "задържане под стража" в "подписка". На Павлев бе отменена паричната гаранция от 15 000 лв. и също му бе наложена "подписка". Разноските по делото са за сметка на държавата.
По-рано прокурорът по делото поиска 20 г. затвор за бившия военен. За Павлев поиска по седем години затвор за взривовете в Ловеч и Троян, съобщи БТА.
Адвокатът на Йордан Колев заяви преди присъдата, че обвинителният акт е неуспешна компилация от факти. Направени са и опити доказателствата да бъдат манипулирани, обясни още адвокатът.
Пред съда Колев каза, че не би искал да загуби доверието си в държавата и почти през сълзи заяви, че се надява на оправдателна присъда.
След като тя бе произнесена, прокурорът по делото каза, че ще обжалва пред Софийския апелативен съд, тъй като смята, че има основание. Колев бе лаконичен. Той каза, че не се чувства добре след 5 години престой зад решетките и ще търси възмездие, съобщи БГНЕС.
Плевенчанинът Марио Василев-Боксьора, който бе сочен за поръчител на взрива срещу Атанасова, бе застрелян през 2003 г.
Наскоро се появи версия, че Атанасова работела за наркокартела на висаджийския бос Методи Методиев - Мето Илиянски. Тя доставяла част от суровините и произвеждала амфетамини в няколко цеха.