53-годишната Ю.К. от София била обявена за общодържавно издирване, тъй като не се върнала от отпуск в затвора. Докато властите търсели затворничката, тя захванала доходоносен бизнес.
Бегълката се обадила на собственик на фирма в Габрово и се представила за игуменка на манастир. Тя обяснила, че събира пари за болна жена и започнала да го уговаря да направи дарение. Двамата се разбрали да се видят и уговорили среща.
Бизнесменът обаче се усъмнил в чистите помисли на монахинята. Той се обадил преди два дни в полицията и им разказал за телефонния разговор и за насрочената среща.
В уречения ден полицаите от “Икономическа полиция” на ОДП-Габрово пристигнали във фирмения офис. Малко по-късно се появила непознатата, облечена като монахиня. Вярна на версията си, тя обяснила, че работи в манастир в София, казала “имената си”, но била изгубила документите си за самоличност. Полицаите веднага направили справка и разбрали, че “монахинята” имала съмнителна прилика с жената, за която се представяла. Малко след като я арестували, станала ясна и истинската й самоличност.
В сектор “Икономическа полиция” на ОДП – Габрово е заведена преписка по чл. 209, ал. 1 от НК, а измамницата е върната в килията си в Сливенския затвор. От МВР не уточнват каква присъда излежава 53-годишната жена.
Междувременно МВР съобщи, че е задържан беглецът от Бургаския затвор, издирван за убийството на 75-годишната Иванка Димова от с. Сърнево. 30-годишният Жечо Андонов от същото село удуши жената на 29 септември. Тогава той не се прибрал от домашен отпуск в затвора, където излежава присъда за изнасилване.