Ще подкрепя учителите, защото в манталитета на ”модерния” българин науката, образованието и културата са без всякакво значение. Важното е кой колко е ”успял”, какъв лаптоп и GSM си е взел. А това, че слуша чалга - всеки имал право на свободен вкус. Е, да, всеки има право също така да не харесва чалгата в политиката и да се бори за достоен живот за себе си и децата си.
А какво да кажем за геноцида спрямо решилите да се занимават с наука? Който може да остави родители - заминава. Това ли е целта на това и предишното правителства? Може би защото образованието и науката е приоритет?! За какво харчат пари, че за наука и образование не могат да отделят дори 5%?
Всяка уважаваща себе си и искаща да напредне нация залага на науката и образованието. Ще кажат някои - те в БАН мързелуват по цял ден. Ами да Ви кажа за това нулево финансиране и липса на всякакви условия, трябва да си магьосник, дори за да публикуваш статия на Запад. В БАН има много кадърни хора и всички те се скъсват да подготвят проекти, да правят опити, да пишат статии, да се заниамват със счетоводни дейности (няма счетоводителка, която да се съгласи да работи за БАН-ска заплата), при положение, че 1 лв. не се дава за апаратура и консумативи.
Всички трябва да сме солидарни. Само робите мразят хората на науката и образованието. Кaто си ”толкоз умен”, защо работиш в БАН ще кажат? Е, не всеки трябва да се заниамва с бизнес, нали? Като не Ви харесва в България - напуснете - и това съм го чувал. А вие ще спечелите ли ако напуснем? Пак ще има някой, на когото плащате според Вас с данъците си заплатите и ще глозгате него.
Държава без наука и образование може ли? Дори и България, в която всички са по-умни от учители и учени (защото взимат по-големи заплати) все пак има нужда от гореспоменатите сфери. Ако не сте комплексирани чалгаджии и сдъвкани от живота, ги подкрепете!

Мнението е от форума към новината