Групата мними полицаи успели да измъкнат 12 000 лева от две жени от Смолян, които платили, за да се уредят проблемите с техни роднини, виновни за катастрофи.
Жертва на първата телефонна измама станала 47-годишна смолянчанка, на която "полицай" съобщил в неделя по телефона, че неин близък роднина е катастрофирал. Според обясненията на фалшивото ченге катастрофиралият е задържан в полицията, но случаят може да се уреди, ако се платят незабавно 7000 лева. Не след дълго жената видяла, че пред дома й спира такси, след малко на вратата позвънил непознат, на когото тя доверчиво дала парите.
По идентичен начин била заблудена и нейна съгражданка, която дала на изпратения от “полицая” мъж 5000 лв. Тя пък трябвало "да покрие" роднина, блъснал с колата си човек.
Няколко часа след получаване на жалбите от измамените жени, полицията в Смолян е задържала първия фалшив полицай - Х.А. на 39 г. от Русе. По-късно в Пловдив и Русе са арестувани и останалите участници в групата за телефонни измами - Р.П. (49 г.), 46-годишният Б.А. от с. Нова черна, община Тутракан и Г.Д. на 49 г. от Русе.
Според показанията на двете жени, измамниците показали завидни актьорски умения, играейки сцени на отчаяние. Полицията отново припомня на гражданите да проявяват бдителност, да не се доверяват на случайни телефонни обаждания. Често измамниците са много ловки и артистични, умело влизат в диалог, внушават доверие, предупреждават от МВР.