Инцидентът станал на 30 септември в района на Околовръстния път в Плевенско, съобщи Дарик. 42-годишния Венцислав Стоянов бил спрян за проверка от плевенските полицаи. Те обяснили, че карал с превишена скорост. Стоянов заяви пред Дарик обаче, че е сигурен, че в този район няма ограничение за скоростта, а самият той е шофирал със 70 км/ч.
Единият от полицаите се обърнал към Венцислав с думите: „Тук, ако може, сложете в папката 50 лева и заминавате". Шофьорът предупредил, че ще съобщи за опита за рекет. По думите му полицаят започнал да го блъска с вратата на патрулката, свалил го на земята и започнал да го души. "След като започна да ме души каза: "Момче, тук мога да те застрелям и никой няма да разбере”, твърди Стоянов.
Той разказва още, че когато колегата на полицая дошъл, насилникът станал, после взел портфейла от ръцете му. По-късно шофьорът установил, че от портфейла му са изчезнали три банкноти от по 20 лева.
Шефът на Първо РПУ-Плевен комисар Веселин Петров, който бе потърсен за коментар, посъветва потърпевшия да представи доказателствата за упражненото върху него насилие във Военно-окръжната прокуратура. Петров добави, че проверката все още не е приключила, защото е необходима неговата версия по случая. Той увери, че двамата полицаи са с дългогодишен стаж и това е първият сигнал срещу двамата.
По-късно вътрешният министър Румен Петков потвърди, че проверка се прави, но добави, че най-вероятно става дума за поредния опит за опетняване на полицията.
Военноокръжната прокуратура в Плевен се самосезира в понеделник по случая с шофьора Венцислав Стоянов. Това съобщи пред БТА военноокръжният прокурор полк. Ясен Златев. Той е поискал от Областната дирекция на полицията да му бъдат предоставени в най-кратък срок събраните данни и резултатите от извършващата се в момента вътрешноведомствена проверка. Веднага след това Военноокръжната прокуратура ще възложи свое разследване по случая, назначен е наблюдаващ прокурор, добави Златев.