22-годишен младеж от село Реселец карал колата, съобщиха от МВР. В пежото пътували четирима негови приятели и едно 16-годишно момиче. Те отивали към Червен бряг.
Около 4,30 часа пежото излязло от пътя и паднало в блатото. Шофьорът и четирима от пътниците бързо успели да излязат от колата и да изплуват. 22-годишен младеж обаче не успял да се спаси и загинал. Образувано е досъдебно производство. Разследват се причините за катастрофата.
Шестима загинаха до обяд при катастрофи в страната, съобщи БТА. В района на Русе са станали четири тежки катастрофи само за няколко часа, при едната загинаха двама души.
Около 3 часа сутринта ауди се размаза в железен стълб на тролейбусната мрежа по бул. "Трети март" в Русе. На място са загинали 44-годишният водач и возещият се на предната седалка 27-годишен мъж. В инцидента сериозно са пострадали 28-годишна жена и 5-годишното й дете.
Полицията издирва шофьор, който блъсна дете в село Избегли и избяга, съобщиха от ОДП-Пловдив. 8-годишната Г.С. е със счупена ръка.
В черната статистика на жертвите на пътя влезе и стадо овце. В петък около 19,30 часа в село Тетово автомобил "Ситроен Джъмпър" размазал преминаващите по пътя стадо животни и убил 11 от тях. По същото време на ул. "Изгрев" в Русе "Шкода Фабия" се врязала в стадо крави, които пресичали. Автомобилът е потрошен, но пострадали хора и животни няма.