Това предаде Ройтерс, цитирана от Дарик. От записа излиза, че Елизабет Втора напуска ядосана фотосесия, на която позира за портретна снимка на фотографката на знаменитости Ани Лейбовиц. Монтираните кадри оставят погрешното впечатление, че тя внезапно си тръгва в изблик на гняв, след като Лейбовиц я моли да свали короната за снимката.
BBC се извини на кралицата след скандала, който избухна през юли, когато телевизията показа пред журналисти кратък откъс от документалния филм, представяйки бъдещите си планове. Филмът така и не бе излъчен, но злополучният анонс доведе до буря от подигравателни вестникарски коментари за пристъпа на височайшия гняв. Всъщност кралицата не се втурва навън от стаята, просто изглеждало така, защото при монтажа влизането й било изрязано.
Финчъм подаде оставка, след като бе оповестен докладът на независимата анкетна комисия, обвиняващ BBC в погрешни преценки, слаба подготовка и неефективна система на работа. Оставка подаде и шефът на независимата компания, продуцирала филма.