Крика бе три години лидер на младежкото СДС в район “Овча купел”. “Искрено се разочаровах от СДС по ред причини. Тази година завърших второ висше “Евроинтеграция”, изцяло наясно съм със земеделие, фондове и т.н. и смятам, че политиката на ДПС е близка и до моите идеали за обработване и стопанисване на българската земя, която е най-ценното нещо, което притежава народа ни”, мотивира новата си политическа ориентация Ходжев, цитиран от БГНЕС. Нина Николова пък преди това отказала покана на ГЕРБ.
Наскоро прокуратурата обвини Димитър Ходжев в "хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост". Той предизвикал катастрофа, а после заплашвал пътниците в ударения автомобил. Крика отрича да е вършил такива неща.
ДПС ще представи кандидатите си за районни кметове и за общински съветници на София в неделя. Останалите популярни имена, които се борят като кандидат-кметове са синята футболна легенда Божидар Искренов-Гибона, академик Любка Николова, собствениците на сателитен канал БГТВ Георги и Димитър Бедникови, както и журналистката и президент на модна агенция Евромоделс Патриция Кирилова. В листата за общински съветници водач е лидерът на ДПС София д-р Стоян Стоянов, там са и Евгени Горанов, Божидар Искренов, братя Бедникови и др.