Кандидатурата му за водач е била одобрена единодушно от пленума на градската организация на БСП, съобщи Дарик. Останалата част от листата на левицата за местния вот в София беше подредена от градската организация още в средата на юли, като въпросът кой ще бъде водач беше оставен за началото на септември. Първоначално за първото място в листата на БСП за столицата се спрягаше Жельо Бойчев.
Георги Кадиев беше сред кандидатите на БСП за кмет на столицата. При гласуването в столичната организация на социалистите Бриго Аспарухов спечели срещу Кадиев само с два гласа повече.
На заседание Градският съвет на БСП избра 21 кандидати за кметове на столични райони, съобщи БТА. За кандидат за кмет на район "Средец" е избрана Цветанка Платиканова - председател на сдружение "Приятел на детето"; за район "Лозенец" - о.р.ген. Радослав Пешлеевски. Съветът е определил за кандидат за кмет на район "Красна поляна" Валентин Вутов, а на район "Изгрев" - Панайот Бончев, който е бил зам.-областен управител на област София за периода 1996 г.-1997 г. Директорът на 125 СОУ "Боян Пенев" Ирена Анастасова е определена за кандидат-кмет на район "Младост", а общинският съветник в СОС през мандата 1999 г.-2003 г. Огнян Атанасов - за район "Кремиковци". Кандидатът на БСП за кмет на район "Надежда" Цветанка Георгиева е магистър по българска филология. За "Сердика" изборът на БСП е Орлин Димов, за "Слатина" - Емил Войнов, за "Триадица" - Пламен Петков. Владимир Данев е партийният кандидат за кмет в "Илинден", в "Искър" е Йордан Дошев, в "Люлин" - Живко Желев, в "Нови Искър" - Валентин Котов, в Банкя - Жана Иванова. Градският съвет е одобрил номинацията на Милослав Якимов за кандидат-кмет на "Красно село", на Александър Грозданов - на "Възраждане", на Орлин Ваташки - на кв. "Витоша" и на Валентин Иванов - на "Оборище".
Листата с кандидат-кметове на БСП продължава с Димитър Димитров - за "Връбница", Любен Геров - за Панчарево, за "Овча купел" - Марио Трайков, а за "Студентски град" - Венцислав Дудоленски.