Премиерът заяви, че приветства намерението на компании да се включат в проекта и обясни, че един такъв международен проект изисква голям финансов потенциал и инвестиции. Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров от своя страна заяви, че проектът "Набуко" е готов да контактува с фирмите, които проявяват интерес, съобщи БГНЕС. Той обаче посочи, че причините за забавянето на проекта са по-скоро политически, отколкото икономически. Ядрената програма на Иран създава проблеми с осигуряването на газ за тръбата, обясни Димитров. Надявам се скоро да се намери решение за проблема, защото това е един от най-важните газопроводи за Европа, допълни той.
По време на форума министър-председателят каза, че България има една от най-отворените икономики в ЕС и призова индийския бизнес да инвестира у нас. Той посочи, че Индия е една от най-бързо развиващите се икономически сили в света. Димитров обяви, че страната ни има най-конкурентния корпоративен данък от 10% в ЕС. Той обясни, че чрез България индийската страна може да получи достъп до европейския пазар.
Индийският министър на външните работи Пранаб Мукерджи заяви по време на среща със Станишев, че Индия има желание за увеличаване на сътрудничество във военната сфера.
По-късно премиерът се срещна с президента на Индия Пратибха Патилл. Те решили, че двете страни имат потенциал за задълбочаване на двустранното сътрудничество в областта на науката и технологиите и в частност на космическите изследвания. Било подчертано и значението на връзките в областта на образованието и културата.