Това съобщи местният лидер на ДСБ Спас Гърневски, цитиран от "Фокус". Причина за оттеглянето на подкрепата към Атанасов е това, че пловдивският депутат от ВМРО Бойко Ватев бе огласен за сътрудник на бившата Държавна сигурност. "ДСБ настояват дълги години представителите на ДС да бъдат елиминирани от политическия живот на страната", аргументира се Гърневски. Той посочи още, че ще се пристъпи към преговори със СДС за издигането на обща дясна кандидатура в Пловдив.
СДС и ДСБ вече издигнаха общ кандидат-кмет в София - бившият подуправител на БНБ Мартин Заимов.
Междувременно НИС на СДС утвърди кандидатурата на Николай Караиванов за кмет на Пловдив. Председателят на Общинския съвет на СДС–Пловдив Караиванов е и водач на листата с кандидатите за общински съветници на СДС - Пловдив, чийто състав също беше утвърден от НИС. Ръководството на СДС даде препоръки за създаване на една широка дясна коалиция в Пловдив и осигуряване на максимална подкрепа от други десни партии.
Още един изненадващ ход направи ДСБ в Пловдив, след като по предложение на общинския си съветник Божидар Здравков Пловдивският общински съвет взе решение да прекрати договора за складиране на софийския боклук на сметището в Цалапица.