Двамата партийни лидери са обсъдили три имена като предложението на СДС е Иван Нейков, вторият човек е от партия ДСБ и третият е независим, предаде БГНЕС. Според Юруков обща кандидатура на ДСБ и СДС за София ще бъде печеливша. Това показвали и проучванията. Да не забравяме, че този вот е мажоритарен, посочи той.
Трябваше да мине един месец, за да можем да се срещнем със СДС и да говорим за обща кандидатура за кмет на София, заяви на свой ред Иван Костов. Ние се готвихме дълго за тази среща, но всичко ще стане ясно на 2 септември, когато е форумът на Софийската организация на ДСБ, уточни Костов. Той потвърди, че са разговаряли за Иван Нейков, според него кандидатурата има и плюсове и минуси. Едно от предложенията на ДСБ е за кандидат-кмет, член на СДС, но Костов категорично отказа да споменава конкретни имена. Лидерът на ДСБ подчерта, че ако има обща кандидатура за кмет, ще има и обща листа на общински съветници. От ДСБ обаче са поставили условие на Юруков, че в тази листа не могат да фигурират досегашни общински съветници, които са доказали, че работят за ГЕРБ, а не за СДС. Костов не пожела да каже и колко са десните предложения като варианти за кандидат-кмет за София, но уточни, че са достатъчно. Един от предложените е председателят на ВКС Иван Григоров.
Костов сподели, че не са потърсени за разговори от Константин Папазов, но засега неговата кандидатура отпада, защото Пламен Юруков категорично е заявил, че Папапазов не може да бъде тяхна кандидатура. В заключение Иван Костов подчерта, че не е притеснен от това, че СДС са имали доскоро разговори с Бойко Борисов, защото настоящият кмет в последния месец непрекъснато прави гафове, което показва, че не се ориентира добре в политическа среда и не умее да води политически дебат.
По-рано Юруков заяви пред bTV, че следващият кмет на София ще бъде обща кандидатура на СДС и ДСБ, не Борисов. Отношенията между СДС и ГЕРБ са приключили що се отнася до местните избори, заяви Юруков. Според него обаче връзките между двете партии са "демонстрация за добро политическо сътрудничество в бъдеще".
Казаното "не биха подкрепили" Константин Папазов означава и някаква вратичка. Това заяви в отговор самият Папазов, цитиран от БГНЕС. Той допълни, че не иска все още да взима решение дали да се откаже в името на някой друг, предложен от десните, тъй като все още те не са съобщили своята конкретна кандидатура.