Императорът на попофолка в България Митко Димитров оглави вчера листата за общински съветници на партията в Димитровград. Според Борисов той е научил за тази кандидатурата от вестниците. Аз съм си дал съгласието да обявят д-р Вълчо Митрушев за кандидат-кмет, каза столичният кмет. Борисов изтъкна, че не иска да обиди Димитров, но той "няма да допусне в национален мащаб тази дума чалга и ГЕРБ да се преплитат". Компанията на Митко Димитров основно произвежда чалга. Той е управител на музикална компания „Пайнер”, телевизиите „Планета” и „Планета фолк”. Димитров е човек, който е доказал, че може да организира печеливш бизнес, но трябва да се оттегли, ако иска може да помага в предизборната кампания", каза още Борисов. Той подчерта, че ГЕРБ няма да използва фолкпевици в предизборната си кампания, защото нямали нужда от тях, за да съберат публика чрез фолкзвездите.
След призива на Борисов, Митко Димитров обяви, че оттегля кандидатурата си за водач на листата от кандидати за общински съветници на Димитровград от ГЕРБ. Димитров бе категоричен, че не е сърдит и не е засегнат на неформалния лидер на партията Бойко Борисов. „Щом така е по добре за ГЕРБ ще го направя, но ще работя за партията, ако тя има нужда от мен”,каза още Митко Димитров.
От изваждането на Митко Димитров от кандидат-общинската листа доста хора ще потриват ръце, някои си постигнаха целите до някъде, това са атаки срещу ГЕРБ, коментира областният лидер на партията Иван Петров. Според него кандидатурата му е щяла да спечели без никакви трудности. По думите на Петров атаката срещу чалгата се насочвала срещу ГЕРБ, затова той приемал призива на Борисов. В разговор с Борисов сутринта обсъдихме евентуални коментари, че при победа на изборите на ГЕРБ ще се твърди, че чалгата е оформила партията като политическа сила, което в никакъв случай не е така и е пълна глупост, каза Иван Петров. ”Митко Димитров е много етичен човекка и е жалко че ще го огорчат”, допълни Петров.