БГНЕС
Лошо месо и мръсотия в кръчми и магазини
Липса на здравна маркировка върху агнешко месо, неправилно съхранение на продуктите, наличие на продукти без търговски документи, липса на пълна проследяемост на продуктите в някои проверени обекти, лоша хигиена и изтекъл срок на съхранение.
Това са основните нарушения, открити от ДВСК в търговската мрежа и заведенията за хранене, производствени предприятия и складове за съхранение и търговия със суровини и продукти, съобщи БТА, като се позова на Министерството на земеделието и горите. Хигиенните инспектори са проверили 2189 обекти от 26 март до 10 април 2007 г. Съставени са 32 акта за нарушение и са дадени 68 предписания на проверените обекти. Конфискувани са и са унищожени 2129 килограма агнешко месо и субпродукти и 120 литра прясно биволско мляко.
ИЗБРАНО
ИЗБРАНО