Лошо месо и мръсотия в кръчми и магазини
Липса на здравна маркировка върху агнешко месо, неправилно съхранение на продуктите, наличие на продукти без търговски документи, липса на пълна проследяемост на продуктите в някои проверени обекти, лоша хигиена и изтекъл срок на съхранение.
Обратно в новинатаКоментари - Лошо месо и мръсотия в кръчми и магазини | Днес.dir.bg
Коментари
точно големите месокомбинати са най големите бацилоносители защото една фамилна малка месарница според мен много по добре се поддържат хигиенните условия от колкото големите но там дялово участие имат тия които коват законите и затова нищо не може да се направи затова ще ядем кайма от 3 лв кг която е пълна с всичко друго но не и с 100% истинско месо ако трупното ка свинско месо е 3.50 лв за килограм то каймата или пък кебапчето не може да има смешната цена 3 лв за кг или пък 0.20 лв кебапчето това е от мен направете си заключение от писането до тук
Че те ако започнат да затварят магазини, няма да останат места за пазаруване в България... Има толкова много подробности около това с хигиената. Не е само въпрос на поставяне на някакви правила и изпълняването им. Въпрос е и на лична хигиена. Не може един готвач в заведение да ми готви с неизрязани нокти, или сервитьорката да ми сервира чиния, като я хваща с палеца си отвътре. От къде да знам аз, че тя преди това не е била в тоалетната, например, и след това не си е измила ръцете? Според мен нещата зависят от отделния индивид и това колко се поддържа едно място не е решаващо. Но все от някъде трябва да се започне. Ще се научим- малко по малко...
В нашата хубава татковина всичко се прави от хора за конретни хора. Дори и т.нар. закони.
по фермите проверяват, а по кланниците,а транспорта от тях до магазините и говоря за големи месопреработватели. СРАМОТА МАФИЯ няма да ви ям соята ок......
i ako ste si sabrali globite bravo,i vse se samnqvam za tolkova xilqdi obekti samo 32 akta tova li sa obektite koito ne si platixa .
НИКОЙ НЕ ПРАВИ ПРОВЕРКА НА ПРОВЕРЯВАЩИТЕ ,ПЪЛНЯТ СИ ЧАНТИТЕ И В КЪЩИ ИМАТ ПО ДВА ТРИ ФРИЗЕРА С АГНЕШКО ,,,,
Хванати са само тези, които не са си платили рушвета. Реално погледнато трябва да се затворят всички месарски магазини, защото едва ли някъде има пълна проследяемост на продуктите. Тук включвам и големите вериги. А пък за хигиената въобще не ми се говори.
Това си е чиста проба отчитане на дейност! Защо според вас е такова положението? Отговора е прост:Защото проверяващите минават само да си прибират рушвета и даси напълнят торбите с храна за вкъщи!Атакащуватсамо който им се опъне да им пълни гушите! Ако искат да има ефект и фирмите да спазват разпоредбите да проследят първо проверяващите и тогава да обвиняват собствениците на търговските обекти!
ЯДОХ ТАКОВААГНЕШКО И СЕГА НЕ ИЗЛИЗАМ ОТ КЕНЕФА,МАЙ СТЕ МРА-НО НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА МЕНЕ,ВСИЧКО Е ОТ ЛАКОМИЯ И ПРОСТОТИЯ!
Всички които са хванати да продават некачествени стоки трялбва да се оповестят публично .А в малките градове проверяват ли се изобщо магазини ,заведения-дори и да има нарушение всичко се скрива зад пачка бутната на проверяващите.
idete v solun na ribnia pazar da vidite marsotia,te imat opit v evropeiskite normi i ziskvania.....
Тия дни бях в Мелник. Продават домашна ракия по кръчмите, виното бие на захар та се не трае, кучетата си ходят по така наречения град. Мила родна картинка. Истината е, че трябва да се направи една рубрика като едно време имаше Агента Тенев в радиото - ходете не ходете там. И да се говори с имена и адреси. Само от преки загуби ще се оправят мошениците в България. Дайте имена и адреси. Направете тайно купувне на продукти, дайте ги на лаборатории и публикувайте резултатите с имена, марки, производители или заведения. Сега си чешем езиците.
мисля, че трябва да се съобщава на населението , кои точно продукти не са с добро качество.
Контролните органи ако застанат на Църна маца при входа на София за една сутрин ще конфискуват поне 4 -5 тона негодно месо...
В ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРСКИ КАСАПНИЦИ В РОМСКАТА МАХАЛА НА ИХТИМАН СЕ ДОБИВА 50 НА СТО ОТ МЕСОТО ЗА СОФИЯ ОТ ИХТИМАН ДО СОФИЯ ВСИЧКО Е КАНАЛИЗИРАНО И НИКОЙ НЕ ГИ СПИРА РОМСКИТЕ БУСОВЕ С КРИМИНАЛНО ДОБИТА И НЕПРЕГЛЕДАНА МРЪВКА .
МАРИЯ, ами защо го ядохте това месо щом е гнусно? Защо не го хлопнахте по главите на тези ивековци?
споко , след 5 години няма да има нито агнешко,нито овче, само 100годишно замразено говеждо.
Мръсотията е повсеместна. Навсякаде из България магазини, кръчми, гаражи и тн., приличат на кочини.
АЗ СЪМ ОТ ПОТЪРПЕВШИТЕ ОТ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ.ЯДОХМЕ МЕСО,КОЕТО ПРИЛИЧАШЕ НА АГНЕШКО, НО ЧЕРНО, ДА ТЕ Е ГНУС ДА ГО ХАПНЕШ. КУПИХ ГО ОТ Ф.ИВЕКО.
Всичко това би имало смисъл , ако съобщавахте имената на обектите и тяхното местонахождение. Актовете за нарушение не биха стреснали собствениците, но отлива на клиенти със сигурност ще ги съсипе.