Отрязаха заложните къщи от сделки с имоти

Правителството прие наредба за дейността на заложните къщи, с която се урежда дейността им и се въвеждат ясни правила за защита на потребителите, съобщиха от правителствената информационна служба.

Обратно в новината

Коментари - Отрязаха заложните къщи от сделки с имоти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АЗ ПЪК ДУПЕ НА ТЕБЕ ЩЕ ТИ КАЖА ЧЕ ВСЕКИ ЗА ДА ОТВОРИ ЗАЛОЖНА КЪЩА Е С КРИМИНАЛНО ИМЕ ИЛИ НАРКОТИЦИ ИЛИ КРАЖБИ ЗАЛОЖНА КЪЩА НЕ СЕ ОТВАРЯ СЪС СТОТИНКИ И А ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ БЕЗ ДА Е РЯБОТИЛ НЯКОГА И НЯКЪДЕ Е НАТРУПАЛ ПАРИ ЗАЩОТО КАКТО КАЗВАШ С ТВОЯ ЛИХВЕН ПРОЦЕНТ ПАРИ ПО 200 000 И ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ПРАВЯТ И АЗ ИМАМ ПОЗНАТА НА ЗАЛОЖНА КЪЩА ТЕЧЕ И ПО МАЛКО КОЛКОТО ДА СЕ КАЖЕ ЧЕ Е В ИГРАТА И ДА НЕ РАБОТИ БЕЗ ПАРИ НА ДРУГ АМИ ЗА СЕБЕ СИ ТАКА ЧЕ НЕЗАБЛУЖДАВАЙТЕ ХОРАТА ЗАЛОЖНИТЕ ВИ КЪЩИ СА МЕЖДУДРУГОТО

колко хора си залагаха къщите и апартаментите бусове и какво ли не а данъци нищожни играят с данъчни агенти и застрахователни агенти това не е ли престъпление трябва в цяла БЪЛГАРИЯ ДА ИМА ТАКИВА ПРОВЕРКИ

az sam sobstveni4ka na zalojna ky6ta.neka g-n ore6arski jivee s takava pe4alba 3% na msesc.tova e ne4yvano.samo ni oplyvate,a ne vijdate kolko vkarvame v osigyrovki danaci i t.n.na 50 lv 6te 4akam az 1,50lv lixva nikoga 6te se boria sas zabi i nokti za pravdata.ta to v lafkata otsre6ta 6te izkarvat pove4e pari be g-n ore6arski.

Парво пич нищо не знаеш за този бизнес а после се научи как се пише gsm та да не се излагаш пре толкова хора.А на онзи дето взел от банката 30000 и варнал 30900 ще кажа пич и аз имам кридит банката ми взима 400 евро на година само за оправление без да смятам лихвите и май ти си тап защото ти куца математиката.И накрая заложните не са мутри а нормални хора

Пари от заложна къща не се взимат за да се започва бизнес. Ако вземеш 100лв. ще върнеш 108 след месец.Много ли е ? 8лв е входа в Син Сити през седмицата.......... да ,хора които ходят там са ми клиенти.За да се направи пред някоя пичка си връзва плазмата за 500лв , а след ден-два баща му я откупува за 515лв. Всички са доволни !

Защото си бил с Ралица Агаин и с Мартин Димитров затова имаш заложна къща. Какъв бизнес трябва да имаш, за да можеш да върнеш парите при вашите лихви???Каква норма на печалба трябва да имаш???

хаха....3% лихва....на небанковите финансови институции лихвата е 10+ % на месец....а за физическите лица,когато дават заем ще има ли ограничение на възнаградителната лихва?Ще могат ли да се правят ипотеки в полза на физически лица?По тази логика ако има праг на възнаградителната лихва трябва да намалят лихвите и на небанковите финансови институции.Наредбата се заобикаля и с въвеждането такси за съхранение и т.н.т.

само да ви кажа че за да помагаме на полицията даже ния сме задържали наркомани и др. подобни същества докато дойдат полицията(нали след време и на мойто дете могат да вземат телефона на грабеж),за това не казвайте че сме престъпници,винаги с каквото можем с ме помагали на полицията.и според всички дупета които пишат без да знаят ето ви една сметка -наем в центъра,ток,вода,тел заплати,и ако полицията дойде да ти вземе 2ва телефона който се издирват (и те са ти разход защото наркомана няма да дойде да ти върне парите)сметката води до към 2500лв колко пари трябва да дам на лихва на 3% месечно за да избия тези разходи и да останат за мен.сметнете си ги... дупета спрете да плюете какви крадци сме а отворете по една заложна да видите колко е лесно.

bravo na zakona dalaverata pak 6te siya ima ,koy proveryava zalojnite ka6ti

xaxaxxaxaxaxaxaxaxax

xaxaxax kolko malak e tozi narod i kolko oshte po dreben shte si ostane orisiika kakvo da se pravi povrashta mi se gadi mi se chak svqt mi se zavi da vi cheta chudesata mirishe na zloba zavist i vsichki tempodobni cheri koito savpatstvat jitieto i bitieto na taka narecheniq indivit balgarin naistina me e sram che sam se rodil v tolkova kalno parche zemq s tolkova urodlivi hora za vsichki zavisnicsi shte kaja edno da si go nabiqt v tapite tikvi zavislivi az imam zalojna kashta no pomnete che i da mi se naloji da qa zatvorq gladen i bez pari nqma da ostana a vie zavislivi i urodlivi pseta vse v taq govnarshtina shte si stoite :)))))))))))))))))))

Ами пич , евала ти за печалбите , да ти върви и за напред , но недей да съдиш хора и бизнес , които не познаваш. Един престъпник не може да върти истинска заложна къща . Много са тъпи за това , не че не се опитват. И за крадените вещи - куките имат информация от нас винаги , иначе ще ни смачкат , (неофициално).

Милене,трябва да си търсиш нова далаверка:)

тръц

половината не сте влизали даже в заложна къща...от мутрите ли ви е страх???ьаьаьаьа

ORE6ARSKI PILE 6ARENO SLOJI 3 PROCENTA NA ENERGOTO NA TOPLOTO NA PETROLA INA HRANITE VNOS OT VAN PAK TOGAVA OPREDELIAI NA ZLOJNITE DA NE SI IM DAL TI PARI ZA RABOTA HAIDE NA SEDIANKA

Баце, аз пък съм завършил Стопанско управление в ВТУ, но за разлика от тебе нямам колеги сред сегашните престъпници :-) За 2008 нетната ми печалба по документи е над 90 х. лв., сложи и още толкова, дето не са минали по документи :-) Отворко!

Stoite si na tshergata. Ne hartshete povetshe otkolkoto raspolagate. Ne vsimaite saemi i samo taka shte se spassite ot koshoderite i krisata !! +1

Stoite si na tshergata. Ne hartshete povetshe otkolkoto raspolagate. Ne vsimaite saemi i samo taka shte se spassite ot koshoderite i krisata !!

браво на коко - прочетете го и тогава се пишете на тарикати

Тоя все по-тъп вид придобива!!! К'во се прави на невинен!!!! Всички тези наредби, закончета..., с които ни ограбват най-организирано, през него минават!!!

Приятели, аз имах заложна къща и там наистина идват доста крадени стоки, но не си мислете че всичко е много лесно. всеки ден те проверяват, куките идват след наркоманите с майките им и те щавят, затворих преди около 10 години когато ни накараха да плащаме по 30 000лв. патентен данък. от тогава работя на телефон, само коли имоти и злато. като частно лице ако имаш доказани пари просто никой не може да те пипне, прехвърляш с покупко-продажба и трябва да ви кажа, че работя между 6 и 10% и не ми липсват клиенти. всеки сам си решава дали да идва или не, никого не карам на сила. мисля, че този закон е глупав популизъм на управляващите, но има хора които се връзват.

само да ви кажа сега каво ще стане,заложните ще се крият по апартаментите като публични домове,никой няма да работи на 3 %(консумативите на принтера са ми повече),всичко ще е скрито. а ти пич където ми даваш пример с 30000лв ок става съгласен съм ама какво правят малките хорица който искът 100 лв и може да си заложи телефона или телевизора,да отиде до банката и да им го остави и след това да си го вземе с 3 лв лихва.заложните като почнат да отказват на такива клиенти в банките ще стане като техномаркет ( леле ебати смехът ),значи който иска да вземе някой лев пред заплата и няма от къде-става още по голяма криза,ебати хубавият закон няма що. от 5 години бачкам в заложна и знам как седи въпроса с всичко,имам клиенти който разчитат на мен защото съм доказал че не всички са измамници и не сме под общ знаменател-но сега като им кажа че няма да им взимам стоката и нямат от къде да вземат пари успех-криза криза криза криза

Големи светци в тея заложни къщи бе. Даже на полицията съдействали... нема как :))))))))))))

Пич , ти много ли си начетен ? Аз имам заложни къщи и съм завършил МИО в УНСС , редовно ,държавана поръчка.С Мартин Димитров(СДС) и Ралица Агайн бяхме в един поток............. Ако ти търкаш някой стол за 1000 лева аз вадя 20 пъти повече и такива , като теб бачкат за мен.................

ПОДИР ДЪЖД - КАЧУЛКА! Защо нашите законотворци създават правилата едва след като те самите се възползват от нишата?!

Кой допусна финансовите къщи, дето лихвата е 200 % ?

уф е..ти новинат, по умно щеше да е да ги забранят !! и какво сега ?1 искат ЕГН за щяло и нещяло ми то още малко ще ни задължат и в могазина за хляб да си даваме личните данни! писна ми жт тъпотии

Не съдя по външният вид на хората, но той също говори много. Повярвай ми знам за какво става на въпрос. Имам поглед върху нещата професионално. Но не му е тук мястото...

Разликата м/у заложна къща и ипотека в банка е, че в заложната къща губиш само апартамента, а при банката продължаваш да дължиш остатъка между продажната цена на имота и заема, който си взел. Ето защо в заложната къща е по-висока лихвата, защото къщата рискува повече от банката. Това е много важно при тези стремгалво летящи надолу цени на имотите, защото ще има много изгърмяли ипотеки и прибрани от банките жилища.

Ако някоя вещ е крадена и се открие в Заложна къща и има данните на извършителя , ,могат да го гепят , какъв е проблема.Даже се помага на куките при разкриването на престъплението. И недех да съдиш по външния вид на хората , какви са.

Vsichkite sa bokluci do edin sa zatvora.Ako ne e mutra e skapano bifche chenge!!!

Не е нужно да плюете по всички заложни къщи, да измамници има, но не всички са такива. И не всички собственици на заложни къщи са мутри!!!

До Крадени вещи-16:13 Много е лесно да се докаже. Застани до някоя заложна къща и наблюдавай 3-4 часа колите и най-вече хората, които влизат и излизат. Можеш също и да заложиш ГСМ-а на който и да било стига да струва 200лв., а ти да му искаш 30лв. и освен да ти запишат личните данни друго няма да ти се случи. Ииии те така всички чораджии и дрогмани гепят и айде в заложната да си вземат кинтите за дозата.

ЗАЩО ЧАК СЕГА СТАНА ТОВА? ЯВНО ВЕЧЕ НЯМА ДАЛАВЕРА В ТОЗИ БИЗНЕС.

Ще им накривят капите - веднага ще си регистрират друга фирма, която няма дейност като заложна къща и ще си продължат далаверите...

Жоро, не се пали толкова, аз съм човека, дето си намери техниката. Пълна случайност е, не съм ходил да я търся в София, но е факт, че я намерих. И макар да платих пари за втори път, съм доволен да си я прибера. Полицията нищо не свърши, ама Господ си знае работата :-)

В Ямбол най-въвежната заложна къща е в циганската махала, защо ли. Като ми окрадоха апартамента миналата година ченгетата ме посъветваха да пообиколя по заложните къщи из града и в близкия Сливен, щото често се случвало потърпевшите така да си намерят откраднатото.... Няма нужда от коментар...

Я, някои от мутрите се научили да бачкат на компютър и даже да пишат по форумите :-)

Ако някой има данни , че някъде има крадене вещи , да подаде сигнал в полицията. Ако няма , да си заттваря устатата , защото това се нарича набеждаване и е престъпление по НК.

Браво на лобито на банките! Хитро отстраниха конкуренцията! Банките са в пъти по-големи измамници, при това играят само на едро.

Тъп си ти! Да, като вземеш 1000 от банка, връщаш 2000, ама след колко време? Аз преди няколко месеца взех от банка 30 хиляди, нямах оборотни за една сделка, след 1 месец върнах 30 900 лева. Ако ги бях взел от мутрите, трябваше да върна 35 бона. А сега смятай и кажи кой е тъп!

Когато ми забавят заплатата, а вноската за кредита в банката наближи, често прибягвам до услугите на заложната къща в квартала. По евтино ми излиза така, отколкото лихвата за просрочие в банката. Всичко е много коректно. Знам срока на залога и колко ще ми струва. Всеки сам си преценява.

Ей, измамник мръсен! Да, не съм намерил аз, намери си вещите един приятел, аз бях с него да си ги вземе от София, едно от нещата, макар и малко и евтино, беше мое. А вещите си ги намери след като едно момче, което ги е купило от заложната къща, се опита да му продаде едно от нещата - техника за общо 30 хиляди лева. И понеже човека (собственика на техниката) е много точен, наистина няма да каже на ченгетата, а в замяна му върнаха част от техниката. Макар че само с едно обаждане по телефона може да разгони фамилията на цяла верига заложни къщи. Знам че много ви боли, че малко по малко ще ви затворят кранчето, ама няма как - кражбите трябва да спрат и най-логичната стъпка е да се ограничи бизнеса на заложните къщи, щото е факт, че мамят и пласират крадени вещи. Да сте видели честен собственик на заложна къща? Не - само тъпи мутри се занимават с това. Сещайте се защо. Онова за на майка ми * ще се направя че не съм го чул. Ако си много ербап, дай да си бием една среща в Ямбол да ти навра тъпата тиква там дето не грее слънце! Аз може да съм от Ямбол, ама да не мислиш, че само в София има здрави момчета? :-) Аман от тъпоумни мутри! Скочиха всичките да обясняват колко им е честен бизнеса. Абе вие нормални ли сте? Кой ще ви повярва?!

Не можe всички да се слагат под един знаменател.Има много коректни заложни къщи.Като гледам тук пишат хора които не са запознати,но знаете че това е типично БЪЛГАРСКА работа всеки е специалист пои всичко.

Моля те, кажи как си ги намери! На мой близък така му изчена много ценна вещ (много глупаво от негова страна, че я е заложил изобщо!). Кажи къде в София си я намери??? Аз не се съмнявам, че може тази вещ да е в някоя софийска заложна къща...

абе не знам този който коментира лихвите на банките с какво се занимава ама е много тъп.от една банка като вземеш 1000(сума само за пример) на края ти връщаш 2000 ,много гот.друго-от заложна можеш да вземеш 100 лв и след един месец да ги върнеш , разбирасе с лихвата за която си се разбрал с заемодателите (и каквато и да е тя никой не ти е опрел пистолет в главата да подписваш договора.я да видим как банка ще ти даде 100 лв и след месец да вземе 100 и 1,5 лихва,няма да се съгласи никога ,консумативите са и по големи.абе дразним се като някой коментира неща който не ги разбира.искаъм да видя човек който иска да си заложи телевизора за 100 лв и заложните не го искат на лихва 3 % ,къде ще ходи този човек...в ду..то на тези където мислят тези хубави закони.честтито вече няма от къде да взимате патички.

Браво на управницитe !!!!